www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Andreas Mikkelsen pojede minimálně 7 závodů IRC s Fiestou

10. února 2010 • 06:00

Jak jsme již před měsícem informovali, prioritou dvacetiletého mladíka Andrease Mikkelsena bude v letošní sezóně seriál Intercontinental Rally Challenge. Přestože se o sportovním nářadí mělo rozhodnout až po Švédské Rally, norský pilot již začátkem týdne prozradil, že bude startovat s Fordem Fiesta S2000.

„Snažili jsem se pro Andrease a Olu zajistit konkurenceschopný speciál. Chceme, aby naše posádka mohla v letošní sezoně vyhrát IRC. Naše ambice sahají k boji o přední příčky,“ prozradil Norův manažer Erik Veiby, přičemž Mikkelsen dodal: „Poté, co jsem viděl Hirvonena a debut Fiesty na Monte Carlu, jsem si jistý, že budeme mít nejlepší dostupné nářadí. Mým cílem je stát na stupních vítězů na všech soutěžích.“

V plánu má Andreas Mikkelsen zatím sedm závodů. Podniky v Jižní Americe již nestihne, přestože jedna Škoda Fabia S2000 jakožto vůz pro potenciální start do Brazílie míří. Letošním premiérovým startem v IRC bude podnik na Sardínii, následovat budou určitě Ypres, Barum, Asturias, Sanremo, Skotsko a Kypr. Je velice pravděpodobné, že do programu by mohl přibýt minimálně jeden z portugalských dílů IRC.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist