www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally d'Italia - Sardegna

Rally d'Italia - Sardegna se pojede v pozměněném formátu

19. února 2010 • 10:00

I přes určité pochybnosti, které se před pár týdny vynořily, se nakonec letošní ročník Rally d'Italia - Sardegna uskuteční. Pojede se premiérově jako čtvrtý díl seriálu Intercontinental Rally Challenge a na startu se očekává špičkové jezdecké obsazení.

Organizátorem závodu je opět Automobil Club d'Italia a ředitelství bude sídlit na severovýchodě Sardínie ve městě Olbia. Na účastníky závodu však čeká několik změn oproti předchozím ročníkům. Po pětileté přestávce se servisní zóna vrací na Molo Brin, ředitelství a tiskové středisko pak bude v nedalekém Muzeu archeologie.

Mnohem zásadnějších změn však doznává schéma celé tratě. Slavnostní start se uskuteční v pátek 4. června, milionářské Porto Cervo však tentokráte vystřídá hlavní město ostrova, Cagliari. Přímo ve městě na jihu Sardínie se pak v páteční noci uskuteční i dvě divácké rychlostní zkoušky.

Sobotní etapa povede z Cagliari do Olbie a bude mít na programu šest rychlostních zkoušek. Nejdříve se v okolí Oristana na sever od Cagliari pojedou dvakrát zkoušky Grighine a Giara, servisní zóna bude umístěna v Oristanu. Další dvě zkoušky budou přejezdové směrem do Olbie, jedna z nich povede i přes jedno z nejlegendárnějších míst automobilových soutěží na Sardínii - skok na Monte Lerno.

Poslední nedělní etapa bude mít opět šest rychlostních zkoušek, které povedou nedaleko Olbie v oblasti Monte Acuto. Znalcům místních tratí jistě řeknou legendární názvy Monte Olia, Coiluna (známá jako Loelle) a Terranova.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
19.02.2010 18:16
ifi
Dobrá zpráva ,jedeme taky.
Go Škoda Go!!!
toplist