www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Internacional de Curitiba

Rafael Tulio pojede šest závodů IRC s Peugeotem

23. února 2010 • 03:00

Brazilský pilot Rafael Tulio v loňském roce vyhrál klasifikaci dvoukolek na Rally Curitiba, navíc skončil devátý absolutně. Pro letošní rok si připravil menší překvapení - šestidílný program startů v seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Rafael Tulio společně se svým spolujezdcem Cesarem Valandrem nemají se starty mimo Jižní Ameriku pražádné zkušenosti, proto zvolili ve svém programu hlavně soutěže, kde bude méně početná konkurence. Kromě jihoamerických závodů v Brazílii i Argentině mají v plánu představit se na Rallye Sanremo, na Azorských ostrovech, na Madeiře a na Asturias. Otázkou je, jakých změn dozná jejich program v souvislosti s vyřazením španělské soutěže z IRC a ničivé přírodní pohromy na portugalském ostrově Madeira.

Ve všech případech by měl startovat s Peugeotem 207 R3T. Na jihoamerické půdě se o speciál bude starat jeho vlastní tým RT One, na evropském kontinentě pak Team CRN portugalského závodníka Carlose Oliveiry. Tulio se navíc stává prvním jezdcem v seriálu IRC, kterého bude podporovat výrobce pneumatik Yokohama.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist