www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Geko Ypres Rally (+ME)

Pierre Campana si vyzkoušel vůz S2000

23. února 2010 • 09:00

Mladý Korsičan Pierre Campana se dlouhou dobu odhodlával opustit rodný ostrov. Poprvé se tak stalo vloni při startech v West European Clio Trophy. A na pevnině se mu zalíbilo natolik, že hledá další alternativy, jak startovat častěji. Jedním z postupných kroků bylo i premiérové vyzkoušení vozu S2000.

Test se uskutečnil díky francouzskému magazínu Rallyes, který se ve svém programu snaží pomáhat mladým pilotům v získávání potřebných zkušeností pro zahraniční starty. Campana měl možnost si na asfaltové trati vyzkoušet Peugeot 207 S2000 i Fiat Grande Punto S2000, obojí od francouzské stáje GPC Motorsport, která se na tomto projektu také podílí.

Testu se zúčastnilo několik mladých jezdců, určitou nevýhodou byl kompletně sněhový podklad. Jak však čtyřiadvacetiletý pilot prokázal na Monte Carlu, sníh mu určitě není cizí. „Jsem skutečně šťastný, že jsem dostal příležitost vyzkoušet si takovéto fantastické auta. Řídit čtyřkolku byla pro mě nová zkušenost, ale zvyknul jsem si celkem rychle. Můžu bez jakýchkoliv okolků říct, že jsem si S2000 zamiloval a udělám maximum pro to, abych se s tímto speciálem postavil na start normální soutěže,“ prozradil Campana, který zatím plánuje pokračovat ve startech s Renaultem Clio R3 ve značkovém poháru.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist