www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 10 - Rally Internacional de Curitiba

Rally Internacional de Curitiba sužuje bahno, shakedown opožděn

4. března 2010 • 15:45

Rally Internacional de Curitiba ještě ani neodstartovala a už má první problémy. Tím největším je asi nesjízdnost úvodní rozřazovací zkoušky Super Prime Pinhais, která měří pouhé tři kilometry, ale nyní na její sjízdnosti musí pracovat více jak stovka dobrovolníků.

Po dlouhé době se v místní provincii několik dní před startem razantně zhoršilo počasí a ze šotolinového testu udělalo jednu velkou bažinu. Pracovníci se ze všech sil snaží z trati dostat velké množství bahna a udržet tak test sjízdný. Situace na ostatních úsecích by měla být lepší, nikoliv optimální. Následkem řádění dešťů a hlavně absence bezpečnostních složek byl dnešní shakedown opožděn.

Počasí je zde jako na houpačce a dělá všem posádkám vrásky na čele. Nepřehledná situace vznikla i ohledně obutí soutěžních speciálů pneumatikami Pirelli. Ty musí použít posádky startující v rámci brazilského šampionátu. Ty ovšem s výjimkou Chevroletu, který zde nasazuje model Celta, podepsali petici za umožnění výjimky startu s jiným obutím. Kamion italského gigantu Pirelli totiž dorazil do místa konání se zpožděním a navíc s nefungujícím generátorem.

-md- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.03.2010 19:58
Pluto - moderátor
Prolog zrušen kvůli špatnému počasí.
04.03.2010 19:10
Pluto - moderátor
Neoficiální časy ze shakedownu: odkaz na www.irc-results.com
04.03.2010 16:04
Pluto - moderátor
Momentálně se řeší, že by byla speciálka pro dnešek zrušena a posádky absolvovaly jenom slavnostní start.
toplist