www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Guanajuato Bicentenario (PWRC+SWRC)

Mexiko: Úvod druhého dne plný překvapení

6. března 2010 • 16:10

Hned tři výpadky posádek z první desítky přinesl úvodní a nejdelší test druhého dne mexické Rally Guanajuato Bicentenario. Pomyslné skóre, ovšem v tomto ohledu nepříliš lichotivé, vyznělo tentokráte 2:1 pro značku Ford vs. Citroen.

Nejdříve skončil mimo trať Dani Sordó, kterému po včerejšku náležela čtvrtá příčka absolutně. Pilot Citroenu C4 WRC pravděpodobně poškodil zavěšení kola nárazem o kámen, jeho vůz byl na kraji cesty na heveru, což znamenalo, že s nadějí na dobrý výsledek se musel španělský pilot rozloučit.

Několik kilometrů před cílem RZ 10 šel v jedné z levých zatáček rovně mimo trať Matthew Wilson a zapasoval svůj Ford Focus WRC do příkopu tak nešikovně, že mu na trati zůstalo pouze jedno kolo, což k vyproštění logicky nestačilo.

Solidně rozjetá soutěž skončila předčasně také pro novice na tratích mistrovství světa Kena Blocka, který zhruba v polovině testu přehnal své snažení a podle všeho poškodil podvozek svého Focusu WRC.

Na čele soutěže zatím nadále zůstává Petter Solberg, dnes první na trati, kterému ovšem momentálně druhý Sebastien Loeb nadělil na RZ 10 téměř 17 vteřin. Triumvirát Citroenů C4 WRC doplňuje bronzový Sebastien Ogier. Loebovu tempu zatím opět nestíhají ani čtvrtý Latvala, ani pátý Hirvonen na Fordech Focus WRC.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist