www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Guanajuato Bicentenario (PWRC+SWRC)

Mexiko: Loeb na cestě za vítězstvím

7. března 2010 • 00:15

I po druhém dni letošní Mexické rally zůstává na čele absolutní průběžné klasifikace trojlístek pilotů na vozech Citroen C4 WRC. Sebastien Loeb dnes vyhrával rychlostní zkoušky jako na běžícím pásu a již je ve vedení soutěže o minutu před Petterem Solbergem a Sebastienem Ogierem.

Do role sekundantů byli bohužel stejně jako včera odsouzeni piloti továrních Fordů Focus WRC. Čtvrtý Latvala i pátý Hirvonen nejprve bojovali s nastavením podvozku svých aut, aby nakonec využili tvrdší setup Henninga Solberga, ale ani to jim nestačilo na vylepšení pozic. Zítra se tak dá pouze předpokládat taktický posun Mikko Hirvonena na pozici Jari-Matti Latvala, což druhý jmenovaný ostatně v závěru dne sám potvrdil.

Druhým a třetím nejlepším časem se dnes blýsknul již zmiňovaný Henning Solberg, který si po výpadku Daniho Sorda bez potíží drží 6. příčku, když se dnes pouze opakovaně vytrestal potížemi způsobenými nadměrným používáním levé nohy na brzdě. Problémy s brzdami měl dnes také Federico Villagra, který ale jede svůj závod, neboť na staršího ze Solbergů ztrácí téměř sedm minut.

Osmá a devátá pozice absolutně znamená souboj o vedení z pohledu klasifikace SWRC. Ve velmi těsném duelu zatím za delší konec provazu tahá Matin Prokop před Xavi Ponsem, oba na Fordech Fiesta S2000. Pro poslední volný bod do absolutní klasifikace a prvenství v PWRC si po potížích Tošihira Araie jede v naprosté pohodě Armindo Araújo na Lanceru Evo IX.

O výpadku Daniho Sorda, Matthewa Wilsona a Kena Blocka jsme informovali již v průběhu dne, všichni tři by měli pravděpodobně v neděli odstartovat v rámci Superally.

Závěrečná třetí etapa letošní Rally Bicentenario Guanajuato má na programu již jen tři rychlostní testy, když byla ještě před startem soutěže z bezpečnostních důvodů zrušena RZ 20. Celkem je tak naplánováno již jen 51,94 km rychlostních zkoušek, což hraje do karet vedoucímu Loebovi. Úvodní test třetí etapy startuje v neděli v 15:43 hod. našeho času, jméno vítěze rally budeme znát krátce po půl sedmé večer.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist