www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 10 - Rally Guanajuato Bicentenario (PWRC+SWRC)

Mexiko: Po dvou etapách vede Martin Prokop hodnocení S-WRC

7. března 2010 • 10:35

Martin Prokop s Janem Tománkem a vozem Ford Fiesta S2000 v barvách Czech Ford National Teamu zvládli skvěle sobotní etapu Mexické rally 2010 a ujali se vedení v průběžném hodnocení S-WRC.

V sobotu byla na programu Mexické rally 2010 nejdelší etapa soutěže, v jejímž rámci posádky absolvovaly téměř 159 měřených kilometrů rozdělených do 9 rychlostních zkoušek. Na jednotlivých vložkách dosahovali v sobotu nejrychlejších časů především jezdci, kteří v pátek nabrali výraznou ztrátu, zatímco posádka Czech Ford National Teamu pokračovala ve svých vyrovnaných výkonech, pravidelně porážela po pátku vedoucího Xaviera Ponse a po druhé sobotní vložce Španěla připravila o vedení v hodnocení účastníků mistrovství světa vozů kategorie Super 2000 (S-WRC). Po páteční etapě plné těžkostí, kterou česká posádka absolvovala s bolestmi hlavy způsobenými výpary z unikajícího paliva, byl Martin Prokop v sobotu o poznání spokojenější.

Martin Prokop s Jan Tománkem se navíc posunuli na 8. místo v absolutním pořadí soutěže a jihlavský jezdec tak má nadosah první body do celkového hodnocení mistrovství světa rally ve své kariéře.

V neděli jsou na programu tři závěrečné testy o celkové délce 51,49 km. Pořadatelé totiž z bezpečnostních důvodů zrušili sedmikilometrovou RZ 20 Sauz Seco. Přesto bude třetí etapa velice náročná. Martin Prokop o nedělních vložkách po seznamovacích jízdách prohlásil, že jsou ďábelské a že v mistrovství světa zatím nic zrádnějšího neviděl. Výsledky soutěže budeme znát v neděli 7. března okolo 19:00 hodin středoevropského času.

Martin Prokop: „V pátek večer se nám podařilo opravit většinu škod na autě a dnes ráno se zdálo, že je vše v pořádku. Auto fungovalo skvěle. Jen jsem si dával pozor na to, abych nikde nezavadil o zem olejovou vanou, to by mohlo být zlé. Navíc jsem byl dopoledne trochu naštvaný, protože jsme se párkrát dostali do prachu zvířeného Xeviho vozem a to jsme pak moc neviděli, ale samozřejmě máme radost, že jsme se ujali vedení. Zatím je to z našeho pohledu skvělé. Budeme se snažit tuto pozici udržet, ale určitě ne za každou cenu. Sám Pons odpoledne přiznal, že jede úplně naplno a hodně riskuje, takže to bude těžké. My do takového rizika jít nechceme, chceme získat důležité body. Uvidíme, jak zítra všechno dopadne.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist