www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Neste Oil Rally Finland

Fotogalerie z Neste Oil Rally Finland od André Lavadinha

foto

7. srpna 2015 • 09:00

Osmým dílem pokračovalo mistrovství v automobilových soutěžích na severu Evropy, kde na posádky čekala tradiční Neste Oil Rally Finland. Průběh letošního ročníku si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Nejlepší výsledek Martina Prokopa na Rally Finland

foto

3. srpna 2015 • 14:00

Nedělní etapa finské rally obnášela dva čtrnáctikilometrové testy a nepřinesla podle očekávání žádnou změnu celkového pořadí v top 10. Posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop s Janem Tománkem tak bezpečně dovezla svou Fiestu RS WRC po dvou neúspěšných ročnících na cílovou rampu a připisuje si z této legendární a náročné soutěže dobré body za sedmé místo celkové klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Lappi vítězí ve Finsku a je ve vedení v kategorii WRC2

foto

3. srpna 2015 • 09:00

Esapekka Lappi se díky domácímu vítězství na Finské rally poprvé dostal do vedení v mistrovství světa FIA v rally (WRC 2). Po suverénním vystoupení na „formuli 1 v lese“ triumfoval „létající Fin“ se spolujezdcem Jannem Fermem před druhou tovární posádkou Škoda, Pontusem Tidemandem/Emilem Axelssonem. Byl to druhý double pro tovární tým Škoda po sobě - pouhé čtyři týdny po historicky prvním triumfu v mistrovství světa na Polské rally.

žádný příspěvek celý článek »

Jari-Matti Latvala vyhrál domácí Neste Oil Rally Finland

foto

2. srpna 2015 • 23:00

Finský pilot Jari-Matti Latvala potřetí ve své kariéře vyhrál domácí Neste Oil Rally Finland a v počtu vítězství se tak vyrovnal další legendě finského soutěžního sportu - bývalému továrnímu jezdci Peugeotu, Lancie či Toyoty Juhovi Kankkunenovi.

žádný příspěvek celý článek »

Formule 1 v lese: Škoda Fabia R5 na startu nejrychlejší rally roku

foto

28. července 2015 • 12:00

Příští zastávka Finská rally: Škoda chce při této „formuli 1 v lese“ napsat další úspěšnou kapitolu nového vozu Fabia R5. Tři a půl týdne po historicky prvním triumfu vozu Fabia R5 se tovární posádky Škoda Motorsportu Esapekka Lappi/Janne Ferm a Pontus Tidemand/Emil Axelsson zúčastní nejrychlejší rally z celého mistrovství světa FIA v rally (WRC 2).

žádný příspěvek celý článek »

Juha Kankkunen na letošní Finské rally – s traktorem!

foto

15. července 2015 • 16:00

Čtyřnásobný mistr světa v rally Juha Kankkunen se letos představí na své domácí soutěží zařazené do seriálu WRC. Nepojede však s některým ze závodních vozů, ale s traktorem! Téměř osmitunový „drobek“ Valtra T234 se protáhne úvodní rychlostní zkouškou coby předjezdecké vozidlo.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Neste Oil Rally Finland

foto

7. července 2015 • 09:00

V těchto dnech byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na jeden z tradičních pilířů kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích, Neste Oil Rally Finland, který se uskuteční na rychlých finských zkouškách v okolí Jyväskylä v tradičním termínu na začátku srpna.

žádný příspěvek celý článek »

toplist