www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Rallye de France - Tour de Corse

Fotogalerie z Tour de Corse od André Lavadinha

foto

14. října 2015 • 23:00

Zatím posledním odjetým závodem mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Tour de Corse, která se do kalendáře MS vrátila po dlouhých sedmi letech. Letošní ročník výrazně ovlivnilo nepříznivé počasí, což ostatně můžete posoudit i ze snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Quentin Gilbert juniorským mistrem světa

foto

7. října 2015 • 08:00

Při návratu do programu mistrovství světa WRC se juniorské posádky na Tour de Corse setkaly s nejlepšími tradicemi této ostrovní rally. I přes značně nepříznivé podmínky na startu rally se podařilo dokončit sedm z devíti naplánovaných rychlostních zkoušek, které se jely z Ajaccia do Bastie, pak do Porto-Vecchio a pak s návratem do Ajaccio.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën Racing se vrátil na druhé místo

foto

6. října 2015 • 10:00

Na jihu Korsiky panovaly i v neděli na tratích náročné podmínky. Mezi Porto - Vecchio a Ajaccio musela každá posádka absolvovat tři závěrečné rychlostní zkoušky s téměř 95 kilometry bez sebemenší servisní přestávky. Před startem RZ 7 a Power Stage byly pouze dvě zóny pro výměnu pneumatik.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop na protrápené Tour de Corse nakonec dvanáctý

foto

6. října 2015 • 08:00

Prokletí francouzské rally se jezdci Jipocar Czech National Teamu Martinu Prokopovi nepodařilo prolomit ani po návratu této soutěže na dosud oblíbenou Korsiku. Po smolné Rallye Deutschland se podle slov samotného pilota Fiesty RS WRC absolutně nevydařil ani tento podnik MS v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Lappi pokračuje v úspěšné sérii značky Škoda na MS

foto

5. října 2015 • 16:45

Tovární posádka Esapekka Lappi a Janne Ferm svým druhým místem na Rally Korsika pokračovala v úspěšné sérii značky ŠKODA v Mistrovství světa v automobilových soutěžích FIA (WRC 2).

žádný příspěvek celý článek »

Jari-Matti Latvala vyhrál Tour de Corse

foto

4. října 2015 • 23:00

Po dlouhých letech se Rallye de France vrací na to správné místo - středozemní ostrov Korsika. Ten však zatím příliš vlídnou tvář neukazuje, těsně před startem se přes ostrov přehnala velká bouře. Průběh letošního ročníku podivně poskládané Tour de Corse můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Mokrý shakedown na Tour de Corse vyhrál Robert Kubica

foto

1. října 2015 • 15:00

Dnešní shakedown na Tour de Corse, který se jel za nepříznivých podmínek na mokrém a místy hodně zabláceném asfaltu vyhrál polský jezdec Robert Kubica, který společně se druhým Krisem Meekem narušil tradiční nadvládu jezdců s vozy značky Volkswagen.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda chce na Korsice pokračovat v úspěšné sérii ve WRC 2

foto

29. září 2015 • 13:45

Škoda nastupuje s novým vozem Fabia R5 na start rally na středomořském ostrově Korsika (1. až 4. října) se třemi vítězstvími v závodech WRC 2 v řadě. I na jedenáctém podniku sezóny mistrovství světa FIA v rally (WRC 2) sází Škoda s novým soutěžním vozem na útok. Na start se postaví dvě tovární posádky.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Tour de Corse

foto

14. září 2015 • 15:00

Rallye de France se po delší zastávce v Alsasku vrací zpět do svého výsostného teritoria na Korsiku. Na zkouškami podivně poskládanou soutěž se přihlásil rekordní počet posádek, čemuž však výrazně přispívá pravidlům odporující zařazení posádek s vozy s národní homologací do celkového seznamu přihlášených.

žádný příspěvek celý článek »

toplist