www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 16 - Vodafone Rally de Portugal

Zahajovací podnik juniorů vyhrál Tempestini

foto

26. května 2016 • 11:00

Zahajovací kolo Junior FIA WRC se jelo jako součást Rally Portugalsko, a o vítězství si to rozdali v těsném souboji Simone Tempestini a Martin Koči, kteří měli v závěsu Terryho Folba. Ital si pak prvenství zajistil až v posledních rychlostních zkouškách.

žádný příspěvek celý článek »

Kris Meeke a Paul Nagle vítězí v Portugalsku

foto

26. května 2016 • 08:00

Mistrovský výkon odvedli Kris Meeke a Paul Nagle, kteří vedli v Rally Portugalsko od druhé rychlostní zkoušky až do cíle a připsali si své druhé vítězství v mistrovství světa. V pořadí 95. vítězství ve WRC v historii Citroënu je také prvním vítězstvím týmu Abu Dhabi Total WRT na šotolině v této sezoně.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Vodafone Rally de Portugal od André Lavadinha

foto

25. května 2016 • 00:15

Návrat mistrovství světa v automobilových soutěžích zpět do Evropy se skutečně vydařil. Vodafone Rally de Portugal přinesla spoustu sportovně hodnotných zážitků, čehož si všimly početné davy diváků podél tratě i u internetu. Dnes se na tento závod podíváme prostřednictvím fotografií našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Pontus Tidemand nadělil týmu Škoda Motorsport první vítězství v letošní sezóně WRC 2

foto

23. května 2016 • 10:40

Rychlá švédská posádka Pontus Tidemand/Jonas Andersson obstála ve velice tvrdé Portugalské rally a nadělila týmu Škoda Motorsport první vítězství v letošní sezóně FIA Mistrovství světa v automobilových soutěžích (WRC 2). Navzdory dvěma defektům tovární posádka na 368 měřených kilometrech suverénně zvítězila.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop veze z Rally de Portugal body za osmé místo

foto

23. května 2016 • 09:00

Mistrovství světa v rally pokračovalo o uplynulém víkendu v Portugalsku svým pátým podnikem. Posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop s Janem Tománkem se po pátečním programu pohybovala jen těsně za hranicí top 10 na jedenáctém místě celkové klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Výtečný vstup Martina Kočiho do JWRC 2016

foto

23. května 2016 • 08:00

Portugalská rally otevřela novou sezonu juniorských mistrovství světa v rally 2016 (JWRC). Mezi jedenácti registrovanými posádkami se neztratila ani dvojice týmu Styllex motorsport Martin Koči – Lukáš Kostka. Po druhé etapě dokonce vedla, avšak po smolném závěru obsadila v JWRC (stejně jako v seriálu WRC3) druhé místo za Tempestinim. Celkově byla klasifikována na 24. příčce.

žádný příspěvek celý článek »

Kris Meeke vyhrál Vodafone Rally de Portugal

foto

22. května 2016 • 14:10

Pětačtyřicetivteřinový náskok po prvních dvou etapách stačil Krisu Meekovi k udržení vedoucí pozice na Vodafone Rally de Portugal. Sympatický Brit si tak připsal druhé vítězství v mistrovství světa v automobilových soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Thierry Neuville vyhrál shakedown na Vodafone Rally de Portugal

foto

19. května 2016 • 15:00

V letošní sezóně se trápící Thierry Neuville vyhrál dnešní shakedown na Vodafone Rally de Portugal, další podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích. 4.61 km dlouhý úsek zvládl nejrychleji před Dani Sordem a Ottem Tänakem, který do Portugalska přivezl nové pneumatiky Dmack.

žádný příspěvek celý článek »

Melichárekovci na Vodafone Rally de Portugal

foto

19. května 2016 • 11:00

Jednou z najkrajších, ale zároveň aj najťažších európskych súťaží v kalendári Majstrovstiev sveta v rally je Vodafon Rally de Portugal. Práve portugalské trate už o pár hodín začne zdolávať slovenská posádka Jaro a Erik Melichárkovci.

žádný příspěvek celý článek »

Quentin Gilbert příkladem pro jezdce FIA Junior WRC

foto

18. května 2016 • 12:00

Loňský vítěz FIA Junior WRC, Quentin Gilbert, má letos na programu šest startů kategorie WRC2. Francouzský závodník pojede na DS3 R5, zatímco jedenáct posádek se pokusí o úspěch v JWRC jako loňský mistr.

žádný příspěvek celý článek »

Abu Dhabi Total World Rally Team opět v akci

foto

17. května 2016 • 19:00

Tři měsíce od startu na Rally Švédsko je Abu Dhabi Total WRT zpátky v mistrovství světa v rally. Kris Meeke/Paul Nagle, Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau a Khalid Al- Qassimi/Chris Patterson se do seriálu evropských podniků znovu zapojí na šotolinových tratích kolem Porta při Rally Portugalsko.

žádný příspěvek celý článek »

Škoda Motorsport odstartuje v Portugalsku

foto

17. května 2016 • 15:00

Škoda Motorsport odstartuje na Portugalské rally do další náročné části FIA Mistrovství světa v rally (WRC 2). Pontus Tidemand/Jonas Andersson a Jan Kopecký/Pavel Dresler (CZ/CZ) budou při druhém startu továrního týmu na mistrovství světa bojovat o co nejlepší umístění.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Koči vstoupí v Portugalsku do JWRC 2016

foto

12. května 2016 • 11:00

Portugalskou rally (19. - 22. května) odstartuje šestídilný seriál juniorských mistrovství světa v rally 2016 (JWRC). Mezi jedenácti posádkami nebudou chybět ani Martin Koči s Lukášem Kostkou a jejich letošní závodní speciál Citroën DS3 R3T MAX, oděný do barev stáje Styllex motorsport a jeho partnerů.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Vodafone Rally de Portugal

foto

2. května 2016 • 08:00

Po americké anabázi, kde startovní listiny nenabízely zrovna početné startovní pole, se mistrovství světa v automobilových soutěžích vrací zpět do Evropy. A jak je vidět na dnes zveřejněném seznamu přihlášených na Vodafone Rally de Portugal, kvalitativně se obsazení vrací na úroveň hodnou MS.

žádný příspěvek celý článek »

Jedenáct posádek na startu juniorského šampionátu

foto

26. dubna 2016 • 13:00

Po dlouhé mimosezonní přestávce bude na Rally Portugalsko pokračovat světový šampionát juniorů FIA Junior WRC 2016. Jedenáct posádek ze sedmi různých zemí bude bojovat na identických vozech DS3 R3-Max nejen o vítězství v této kategorii, ale i o postup o kategorii výš do WRC2.

žádný příspěvek celý článek »

toplist