www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 18 - Rally Sweden

Za obhajobou titulu vykročil Tidemand druhým místem na domácí půdě

foto

23. února 2018 • 11:00

Na Švédské rally, která byla druhým podnikem FIA Mistrovství světa v rally 2018, prokázaly vozy Škoda Fabia R5 znovu své kvality. V konečném hodnocení kategorie WRC2 figurovaly v první pětce celkem čtyři vozy z Mladé Boleslavi a velmi podobná byla situace také ve ve třídě RC2, v níž byly klasifikovány i vozy nebojující o body do WRC2 a kde se mezi prvními šesti v cíli umístilo pět speciálů Fabia R5.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Sweden od André Lavadinha

foto

21. února 2018 • 08:00

Letošní ročník Rally Sweden se nesl ve znamení téměř ideálních zimních podmínek. Posádky sváděly na zrádných zasněžených a zledovatělých rychlostních zkouškách v okolí Karlstadu zajímavé souboje. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing uzavřela Švédskou rallye třemi vítězstvími

foto

20. února 2018 • 13:00

Pro soutěžní tým Toyota Gazoo Racing skončila náročná Švédská rallye úspěšně třemi vítězstvími ve všech třech rychlostních zkouškách posledního dne. Patří sem i vítězství v Power Stage pro Esapekku Lappiho, který si rovněž polepšil o dvě místa v celkové klasifikaci na výslednou čtvrtou příčku.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Thierry Neuville využil své startovní pozice a vyhrál Rally Sweden

foto

18. února 2018 • 16:00

Thierry Neuville naplno využil svého neúspěchu z Monte Carla a z toho plynoucí výhodné startovní pozice a zvítězil na letošním ročníku Rally Sweden. Na druhém místě skončil po dalším spolehlivém výkonu Craig Breen, až třetí skončil nejlepší seveřan Andreas Mikkelsen.

žádný příspěvek celý článek »

Thierry Neuville vyhrál shakedown na Rally Sweden

foto

15. února 2018 • 14:00

Obdobně jako na Rallye Monte Carlo, také ve Švédsku vyhrál dnešní shakedown tovární jezdec Hyundaie Thierry Neuville, kterému k vítězství stačily jen tři průjezdy. Přestože se ostatní snažili, ani druhý Ostberg, ani třetí Ogier svého belgického soupeře neporazili.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing se s Yarisem WRC chystá na švédský sníh

foto

13. února 2018 • 17:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing míří na Švédskou rallye známou sněhovým a ledovým povrchem. Jede se 15. až 18. února a je druhou soutěží letošní sezóny. Tým už do ní vykročil dvěma medailemi na Rallye Monte-Carlo a nyní se přesouvá na scénu, kde Toyota Yaris WRC získala své úplně první vítězství. Loni ho dosáhl Jari-Matti Latvala. Cíl je tedy jasný - úspěch zopakovat.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Sweden

foto

20. ledna 2018 • 09:00

Celkem 67 posádek můžeme nalézt na finálním seznamu přihlášených posádek na druhý díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Sweden. Jediný sněhový závod v kalendáři se opět uskuteční v polovině února na tradičních rychlostních zkouškách, tentokráte bez české účasti.

žádný příspěvek celý článek »

toplist