www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 18 - XI. Star Rally Historic

Moje první Barumka, aneb když se sprintařka rozhodne jet legendy

foto

5. září 2018 • 08:00

Barumka – pro fanoušky rally ikonický název. Ale já si nikdy nemyslela, že se tohoto závodu zúčastním. Jet ho v rámci velkého mistráku nepřipadalo v úvahu, to si za ty peníze odjedu raději 3 sprinty. A historiky nebo legendy? To jsem si vůbec nedokázala představit. Co by tam asi ta moje honda mezi historiky dělala…

příspěvků: 1 celý článek »

Pecuchovi s Dudášovou sa splnil detský sen

foto

3. září 2018 • 18:00

Predviesť svoje jazdecké umenie pred niekoľko stotisíc fanúšikmi rally športu. Takýto sen mala už dávno posádka Slovak National Hill Climb Teamu, Roland Pecuch a Viktória Dudášová.

žádný příspěvek celý článek »

Tomáš Enge a Lucka Engová zazářili na Star Rally Historic v rámci Barum Rally

foto

3. září 2018 • 17:00

Co se liberecké posádce nepodařilo v okolí Pačejova, vynahradili si na Zlínsku, kde se o víkendu uskutečnila Barum Rally jejíž součastí byl podnik XI. Star Rally Historic. A co víc, Tomáši Engemu, vedle kterého usedla do rodinné Škody 130 LR opět jeho sestra Lucka, se podařilo extrémně náročnou soutěž dokončit na absolutním druhém místě a prvním v kategorii.

žádný příspěvek celý článek »

Také na Barumce zajeli Štolfa s Hawlem skvěle

foto

30. srpna 2018 • 13:00

Součástí evropské Barum rally Zlín byl také 11. ročník Star Rally Zlín Historic. Do této soutěže odstartovalo osmatřicet historických speciálů na trať s osmi měřenými úseky o délce více jak devadesát kilometrů. Po páteční městské erzetě následovalo sedm sobotních náročných úseků. Jejich obtížnost navíc zvýšil nepříjemný déšť.

žádný příspěvek celý článek »

Jedenáctou Star Rally vyhráli Neumann se Slezákem

foto

29. srpna 2018 • 15:30

Mimořádně náročný ročník má za sebou letošní Star Rally Historic, přidružený závod Barum Czech Rally Zlín určený pro historické vozy. Na deštěm zmáčených zkouškách měl dlouho jezdeckou převahu někdejší pilot Formule 1 Tomáš Enge, který byl i s výkonově slabší Škodou 130 LR ve vedení hned od první rychlostní zkoušky, postupně však otěže převzal Vlastimil Neumann s Fordem Escort RS Cosworth, který se lépe vypořádal se zmoklou a zašpiněnou tratí.

žádný příspěvek celý článek »

Tomáš Enge se sestrou pojedou Star Rally Historic v rámci slavné Barum Rally

foto

20. srpna 2018 • 13:00

Příznivci rallysportu se obzvlášť těší na vrchol letošního mistrovství republiky v rally, zlínskou Barum Rally. Na startu se zde objeví Dani Sordo, tovární jezdec Hyundai WRT. Již pojedenácté se ale v rámci evropského šampionátu uskuteční Star Rally Historic, jenž je zařazena do kalendáře MČR v rally historických vozidel. A na startu se letos podruhé představí také liberecká dvojice Tomáš Enge a Lucie Engová se Škodou 130 LR.

žádný příspěvek celý článek »

Star Rally s nejdelší tratí a novým zázemím

foto

20. srpna 2018 • 11:00

Star Rally Historic v letošním roce nastupuje už do své druhé dekády. Jedenáctý ročník této soutěže pro historické rally vozy se pojede se statusem mistrovského závodu seriálu Autoklub MČR-HA, zároveň je vypsán jako volný mezinárodní podnik a věrný zůstává i těm nejhlubším kořenům, ze kterých Star Rally během let vyrostla – součástí bude také demonstrační jízda vozů Rally Legend.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Star Rally Historic

foto

12. srpna 2018 • 21:00

Star Rally Historic je již neodmyslitelnou součástí Barum Czech Rally Zlín, letos se pojede již jedenáctý ročník této soutěže. Pár hodin před zveřejněním seznamu přihlášených posádek na 'velkou Barumku' si můžete prohlédnout soupis dvojic, které se postaví na start mezi historiky.

žádný příspěvek celý článek »

toplist