www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 19 - Rallye du Var

Češi se ve Francii neztratili

foto

20. prosince 2019 • 11:00

Velký zážitek mají za sebou nejlepší junioři Peugeot rally cupu. Nádherné úzké a klikaté erzety nahoře v horách, četníci ze Saint Tropez dole na Azurovém pobřeží, neskutečná konkurence v čele s Loebem, ale také povodně, mrtví a pohřešovaní obyvatelé, emoce a zrušené erzety. Rallye du Var je ve Francii top soutěží a pro české juniory Pohlídala s Kubalou a Talaše se Šmídem to byl ohromně náročný test. A velký zážitek.

žádný příspěvek celý článek »

Krtek, lev a kohout: Erzety z jiného světa

foto

29. listopadu 2019 • 23:00

Skvělý závodní víkend plný životních závodních zkušeností mají za sebou Jiří Pohlídal s Janem Kubalou, kteří i díky vítězství v Junior Peugeot Talent Rally Cupu CZ absolvovali slavnou a letos přetěžkou francouzskou Rallye du Var. S čerstvě pořízeným Peugeotem 208 R2 v nových barvách se v konkurenci místních střelců neztratili a zaslouženou odměnou jim byla cílová rampa v Sainte-Maxime na Azurovém pobřeží.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye du Var - soutěž s velkým jménem, ale mizernou organizací

foto

29. listopadu 2019 • 15:00

Listopadová Rallye du Var v okolí slavného letoviska Saint Tropez patří k nejprestižnějším automobilovým soutěžím konaným na francouzském území. A to přesto, že po organizační stránce patří závod k tomu nejhoršímu, co můžeme na evropských závodech vidět.

žádný příspěvek celý článek »

V brutálním počasí pomohly návyky z downhillu

foto

28. listopadu 2019 • 16:00

Česká posádka Erik Cais – Jindřiška Žáková startovala po úspěšné sezoně v seriálu mistrovství Evropy v závěrečné soutěži francouzského šampionátu Rallye du Var. Poprvé usedli do nového soutěžního speciálu týmu Orsák Rallysport Ford Fiesta R5 Mk2.

žádný příspěvek celý článek »

Utopená Rallye du Var

foto

27. listopadu 2019 • 17:00

Od letošního roku je součástí seriálu Peygeit Rally Cup CZ také projekt podpory mladých talentovaných jezdců (do 25 let) s názvem Autoklub Peugeot Rally Talent. První dvě posádky v celkovém hodnocení v této kategorii se vydaly s výraznou finanční podporou na francouzskou Rallye du Var.

žádný příspěvek celý článek »

Krtek, lev a kohout neboli #krteklevkohout

foto

19. listopadu 2019 • 19:45

Na první pohled komplikovaný hashtag #krteklevkohout skrývá vlastně docela jednoduchý příběh.Je o českém Krtkovi, který osedlal francouzského Lva a společně jedou závodit do země galského Kohouta. Pod přezdívkou Krtek hledejte Jiřího Pohlídala, jednadvacetiletého jezdce rally ze Zlína. Navigovat jej bude o šest let starší Jan Kubala. Lvem je míněn Peugeot 208 R2 a společně se ve Francii o víkendu 22. – 24. listopadu 2019 zúčastní vyhlášené Rallye du Var.

žádný příspěvek celý článek »

toplist