www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 20 - Rally Sweden

Toyota Gazoo Racing vyráží do mexických veder

foto

9. března 2020 • 15:00

Tým Toyota Gazoo Racing WRT míří na Rallye Mexiko, první letošní podnik pořádaný výhradně na šotolině, s cílem navázat na své zahájení letošní sezóny světového rallyového šampionátu FIA a dosáhnout dalšího výsledku na nejvyšší úrovni. Elfyn Evans odjíždí do Mexika poprvé v roli vedoucího jezdce světového šampionátu díky vítězství na Švédské rallye, jeho stájový kolega Sébastien Ogier v žebříčku zaostává pouhých pět bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Sweden od André Lavadinha

foto

2. března 2020 • 16:00

Mistrovství světa v automobilových soutěžích pokračovalo svým druhým podnikem, Rally Sweden. Ve Švédsku však panovalo hodně nepříznivé počasí, které výrazně ovlivnilo výslednou kvalitu závodu. Průběh soutěže si můžete připomenout na snímcích našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš při premiéře v mistrovství světa obstál

foto

18. února 2020 • 20:30

Česká posádka Filip Mareš - Jan Hloušek, kterou podporuje Autoklub České republiky, se poprvé společně postavila na start závodu seriálu mistrovství světa v rally. Úřadující juniorské mistry Evropy v této disciplíně rozhodně nečekal lehký úkol, Rally Sweden dlouhodobě patří mezi světové podniky a letošní ročník navíc měl doslova atypické podmínky.

žádný příspěvek celý článek »

Privátní jezdci s vozy Škoda dojeli na druhém a pátém místě

foto

18. února 2020 • 20:20

Nejkratší Švédská Rally všech dob přinesla na nedělní závěrečné rychlostní zkoušce těsnou bitvu. Z důvodu neobyčejně teplého počasí bylo druhé kolo mistrovství světa FIA World Rally Championship zkráceno na devět rychlostních zkoušek s celkovou délkou 148,55 kilometru.

žádný příspěvek celý článek »

Evans s Toyotou Yaris WRC ovládl závod, tři Toyoty na prvních čtyřech pozicích

foto

18. února 2020 • 18:00

Elfyn Evans si na Švédské rallye svojí přesvědčivou jízdou vybojoval první vítězství v týmu Toyota Gazoo Racing, a to teprve ve svém druhém podniku za volantem vozu Toyota Yaris WRC. Na stupně vítězů se k němu připojil 19letý nováček Kalle Rovanperä, senzace závodu, který se vyškrábal na vrchol po nervy drásající bitvě o třetí místo se stájovým kolegou a mistrem světa Sébastienem Ogierem při skvělé speciálně bodované Power Stage na závěr závodu.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Zkrácenou Rally Sweden vyhrál Elfyn Evans

foto

16. února 2020 • 18:00

Letošní ročník Rally Sweden, kterou výrazně poznamenalo rušení rychlostních zkoušek kvůli nepříznivému počasí, vyhrál Elfyn Evans, který tak navázal na velmi dobrý výkon z úvodní soutěže šampionátu, Rallye Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota bude ve Švédsku usilovat již o třetí triumf

foto

12. února 2020 • 15:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT (World Rally Team) se bude snažit navázat na své úspěšné zahájení sezóny a již se připravuje na druhé kolo šampionátu WRC 2020, kterým je Švédská rallye: podnik, který Toyota v posledních třech letech dvakrát vyhrála.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš na prahu nové sezóny

foto

5. února 2020 • 14:30

V motoristické disciplíně rally je zimní přestávka velmi krátká a závodní sezóna tak vlastně nikdy nekončí. Posádku Filip Mareš a Jan Hloušek čeká další náročný rok, protože bude startovat na vybraných podnicích třech šampionátů. A tou největší výzvou bude mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Sweden se nakonec pojede !

foto

5. února 2020 • 00:10

Letošní zima je obecně hodně špatná a nejinak je tomu i ve Švédsku, kde se již příští týden uskuteční druhý díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Dlouho nad touto soutěží visel otazník, až před pár hodinami se rozhodlo, že se pojede, byť v okleštěné formě.

žádný příspěvek celý článek »

Změny a novinky u Hyundaie – ve WRC nově Breen a Loubet

foto

28. ledna 2020 • 15:00

Letošní mistrovství světa minulý víkend odstartovalo na legendární Rallye Monte Carlo, která pro korejsko-německý Hyundai Motorsport přinesla hned na první dobrou vítězství Thierryho Neuvilla. Ale také obrovskou havárii úřadujícího světového šampiona a novou akvizici Hyundaie, Otta Tänaka, a rovněž poněkud rozpačitý výkon Sébastiena Loeba, jenž letos vstupuje do druhé sezony v barvách Hyundaie.

žádný příspěvek celý článek »

toplist