www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS - Rally Sweden

Švédská houpačka pro Filipa Kohna a Toma Woodburna

foto

26. února 2024 • 16:00

Dvacetiletý Filip Kohn má za sebou první letošní start, který se odehrál na rychlostních zkouškách Švédské rally. V průběhu závodu se posádka Kohn – Woodburn potýkala s technickými problémy, přesto dokázala zajet několik velmi dobrých časů. V cíli z toho bylo 11. místo ve WRC3, ale mladou posádku těší dvě vyhrané zkoušky a další dva časy „na bedně“.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota zakončila Švédskou rallye solidní jízdou ve sněhu

foto

20. února 2024 • 13:00

Toyota Gazoo Racing World Rally Team zakončil náročnou Švédskou rallye vysokým bodovým ziskem Elfyna Evanse, který po celý poslední den tohoto podniku udával tempo a vybojoval druhé místo celkového pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Vítězem Rally Sweden se stal Esapekka Lappi

foto

18. února 2024 • 17:00

Finský jezdec Esapekka Lappi se stal vítězem letošní Rally Sweden, druhého podniku letošního kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích. Díky nesmyslnému bodovacímu systému si však ze Švédska odváží nejvíce bodů v soutěži celkově druhý Elfyn Evans. Na stupně vítězů je pak překvapivě doprovodil Adrien Fourmaux.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý poprvé na mistrovství světa ve Švédsku

foto

12. února 2024 • 15:00

Jan Černý se spolujezdcem Ondrou Krajčou čeká následující víkend letošní druhý start v mistrovství světa. Po vítězství v šampionátu WRC3 na úvodní Rallye Monte-Carlo míří tentokrát na sever Švédska. Tam na soutěžící čekají specifické zimní podmínky, kdy se jezdí na sněhu a ledu na úzkých pneumatikách s hroty. Jediná čistě zimní soutěž v mistrovství světa tak vyžaduje jiný způsob jízdy a také hodně zkušeností.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Kohn s Tomem Woodburnem nebudou ve Švédsku chybět

foto

11. února 2024 • 16:00

V loňském roce se Filip Kohn ve světě rozkoukával. Startoval na šesti podnicích mistrovství světa a v nich si připsal jedno vítězství a jedno třetí místo v šampionátu WRC3. Na konci roku obsadil ve WRC3 5. místo se ziskem 50 bodů. Letos chce dvacetiletý jezdec pomýšlet výš, i když původní plány musel trochu pozměnit.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Sweden

foto

19. ledna 2024 • 13:00

Dnes byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na druhý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Sweden, jenž se pojede v okolí Umeå v polovině února. Do seriálu se vrací úřadující světový šampion Kalle Rovanperä, za zmínku také stojí rekordní počet přihlášených juniorských posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Rekordní seznam přihlášených do JWRC

foto

18. ledna 2024 • 19:00

Rekordních 19 jezdců se přihlásilo do letošního juniorského světového šampionátu. Ten se i tentokrát pojede s vozy Ford Fiesta Rally3 připravovaných polskou filiálkou M-Sportu na pěti soutěžích mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

toplist