www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rallye de France-Tour de Corse (JWRC)

Fotogalerie z Tour de Corse od Vittoria Sanguinetiho

foto

6. listopadu 2008 • 01:00

Ještě jednou se vrátíme k závěrečnému asfaltovu dílu letošního mistrovství světa, který se udál před necelým měsícem na malebném francouzské ostrově Korsika. Jak se dařilo posádkám na klikatých cestičkách při Rallye de France-Tour de Corse si můžete prohlédnout v dnešní fotogalerii, jejímž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Vittorio Sanguineti.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye de France - Tour de Corse 2008 aneb jak jsme poznávali Korsiku

foto

28. října 2008 • 08:00

Když jsem přemýšlel, kam se letos pojedu podívat na Mistrovství světa v rallye, tak samozřejmě mimo pravidelně navštěvované Deutschland Rallye jsem se rozhodl, že bych se rád podíval i na Korsiku. Termín byl ideální (už po turistické sezóně a na ostrově stále teplo), v práci bych měl volno také dostat, tak už jenom sehnat posádku, abych nejel sám...

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Tour de Corse od Dalibora Benycha

foto

23. října 2008 • 01:00

Závěrečný asfaltový díl letošního mistrovství světa se udál před dvěma týdny na malebném francouzské ostrově Korsika. Jak se dařilo posádkám na klikatých cestičkách při Rallye de France-Tour de Corse si můžete prohlédnout v dnešní fotogalerii, jejímž autorem je náš stálý redakční spolupracovník Dalibor Benych.

žádný příspěvek celý článek »

Dani Sordó na Korsice chyboval (VIDEO)

foto

16. října 2008 • 06:20

Španělský pilot Dani Sordó stále čeká na svůj první triumf v mistrovství světa a nedočkal se ani na oblíbené Korsické rally. Soutěž ale nezačal špatně a po dvou odjetých rychlostních zkouškách figuroval na vynikajícím druhém místě za svým týmovým kolegou Sébastienem Loebem.

příspěvků: 1 celý článek »

Duval by potřeboval v Japonsku skončit na bedně

foto

15. října 2008 • 11:00

Belgický pilot Francois Duval odvedl pro tovární tým Ford na Korsice i ve Španělsku velmi dobrou práci a v obou případech se mu podařilo na asfaltovém povrchu pokořit svého týmového kolegu Mikko Hirvonena.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Tour de Corse od Jana Vaškoviče

foto

13. října 2008 • 10:00

Třetím soutěžním dnem včera definitivně skončila další z tradičních soutěží, které byly zařazeny do letošního seriálu MS FIA v rally. Jak se dařilo jejím účastníkům na klikatých silničkách v korsických horách si můžete prohlédnout v dnešní fotogalerii, jejímž autorem je Jan Vaškovič.

žádný příspěvek celý článek »

Wilson: Všichni se zachovali maximálně profesionálně

foto

13. října 2008 • 09:00

V samém závěru posledního asfaltového podniku letošního seriálu mistrovství světa, Francouzské rally na středomořském ostrově Korsika, se šéf továrního týmu Ford Malcolm Wilson vytáhl s taktickou rošádou, která uměle ovlivnila téměř všechny pozice v první pětce konečného pořadí. V následujícím rozhovoru se dozvíte, jak se na tuto situaci dívá Wilson sám.

příspěvků: 4 celý článek »

Fotogalerie z 3. etapy Tour de Corse od Tomasze Bugiela

foto

12. října 2008 • 22:15

Závěrečný den Tour de Corse 2008 přinesl další taktické manévry v podání továrního týmu BP Ford Abu Dhabi. Jak ale vypadalo skutečné dění na trati, to vám přiblíží závěrečná fotogalerie Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovory s českými jezdci v cíli Tour de Corse (MP3)

foto

12. října 2008 • 22:00

Do cíle letošní Korsické rally dorazily také dvě české posádky. Jak hodnotili své vystoupení na nejtěžší asfaltové soutěži seriálu mistrovství světa FIA v rally Martin Prokop a Antonín Tlusťák, to si můžete poslechnout v našich rozhovorech z Ajaccia.

žádný příspěvek celý článek »

Korsické finále: taktické hry Fordu a Ogierova korunovace

foto

12. října 2008 • 16:50

Poslední den soutěže na středomořském ostrově Korsika měl oproti předchozím dvěma na programu již jen čtyři testy, ty však svou délkou téměř 32 resp. přes 26 kilometrů dohromady dávaly porci závodění plně srovnatelnou s první a druhým dnem. Obecně se očekával již klidný průběh, protože ve většině případů již bylo pořadí téměř dané, hned první ranní vložka ale ukázala, že tomu tak úplně není.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z 2. etapy Tour de Corse od Tomasze Bugiela

foto

12. října 2008 • 10:10

Druhý den Korsické rally s sebou přinesl další zajímavé momenty na úzkých horských silničkách. Jak vypadala sobota, která zavedla soutěžící posádky nad sagonský záliv, pohledem našeho kolegy Tomasze Bugiela se můžete podívat právě nyní.

žádný příspěvek celý článek »

Druhý den na Korzice: defekty a "Prstův" comeback

foto

11. října 2008 • 20:45

Druhý den korsického podniku mistrovství světa by šel charakterizovat jako etapa postupně rozmělňující celé startovní pole. Ze včerejších těsných soubojů již zbylo jen torzo a o většinu změn ve výsledkových listinách se postaraly defekty či technické problémy. Pro české barvy je potěšitelné, že se na čelo klasifikace JWRC po suverénním výkonu opět vrátil Martin Prokop.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Tour de Corse od Tomasze Bugiela

foto

11. října 2008 • 12:45

Malebný francouzský ostrov Korsika je dějištěm posledního asfaltového podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Za krásného počasí posádky bojují na zdejších úzkých cestičkách, jak můžete vidět na fotogalerii Tomasze Bugiela.

žádný příspěvek celý článek »

První den na Korzice plný soubojů

foto

10. října 2008 • 18:45

První den posledního asfaltového podniku letošní sezony mistrovství světa nabídl docela zajímavý průběh jak v celkové klasifikaci, tak v hodnocení JWRC. Jedinou vyloženě stabilizovanou pozicí letošní Rallye de France – Tour de Corse je v tuto chvíli podle očekávání vedení Sébastiena Loeba na továrním Citroënu C4 WRC. Ten má za sebou dvojici továrních Fordů s Mikko Hirvonenem a Francoisem Duvalem za volanty.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Tour de Corse se serverem AutoSport.CZ!

foto

10. října 2008 • 06:00

Během nadcházejícícho víkendu se uzavře asfaltová část letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Středomořské turné tohoto seriálu zakončí jen týden po katalánské soutěži 'rally tisíce zatáček', tradiční podnik na ostrově Korsika. Kromě pravidelného účastníka juniorského šampionátu Martina Prokopa se z českých jezdců na francouszký ostrov vydali i Antonín Tlusťák a Jaromír Tomaštík. Fanděte nejen jim se serverem AutoSport.CZ!

žádný příspěvek celý článek »

toplist