www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 08 - AquaCity Rally Tatry

Slovenské střípky, díl třetí – rychlé a romantické Tatry

foto

14. října 2008 • 08:00

Většina posádek čekala od návratu Rally Tatry do Popradu především zkvalitnění po stránce tratí. Všichni se těšili na extrémně náročné a technické cestičky v krásné krajině. Jednotlivé úseky nakonec skutečně náročné byly a ani o atmosféru jsme nepřišli, když jsme v seznamovacích jízdách projeli třemi místními pohořími a servis měl zázemí s výhledem na nejvyšší hory Slovenska.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie Miroslava Knedly z Rally Tatry

foto

11. října 2008 • 11:00

Přesně před měsícem se u našich východních sousedů uskutečnila AquaCity Rally Tatry. Soutěž, která se navzdory svému názvu dlouhé roky konávala nedaleko západoslovenského Púchova, se opět vrátila do své tradiční destinace v okolí Popradu. Letos tam došlo ke korunovaci Václava Pecha středoevropským zónovým mistrem, stinnou stránkou se bohužel stala velice vážná havárie Karla Trojana. Pod Tatrami nechyběl Miroslav Knedla, jehož více než šest desítek snímků vám nyní přinášíme.

žádný příspěvek celý článek »

Nešťastné 13. září Jaroslava Melichárka

foto

29. září 2008 • 11:00

Dobrý začátek, špatný konec. Tak se zatím dá charakterizovat nejen debutová sezona Jaroslava Melichárka. Stejně probíhala i Rally Tatry, kde se bojovalo o body do slovenského šampionátu hned ve dvou dnech. Každý ze dvou soutěžních dnů byl bodován zvlášť, nakonec se ukázala nejpodstatnější vlastností spolehlivost a zejména body z druhého dne měly cenu zlata. Dvojice Melichárek–Hausknotz na ně bohužel nedosáhla.

žádný příspěvek celý článek »

Popradský souboj Pospíšila do posledního metru soutěže

foto

29. září 2008 • 08:00

K dalšímu podniku Slovenského mistrovství v automobilových soutěžích Aquacity Rally Poprad nastoupili Pospíšil s Lasevičem sice s vozidlem nastaveným Romanem Krestou, ale stále s původním motorem a navíc Pospíšilovou spálovou angínou. Teoretická šance na slovenský titul v A7 byla dostatečnou motivací, spolujezdec tak měl v časovém harmonogramu i poznámky ohledně aplikace příslušných léků.

žádný příspěvek celý článek »

Roman Koňuch při premiéře zářil, soutěž ale nedokončil

foto

19. září 2008 • 08:00

Po delší pauze mohli opět fanoušci slovenského rallysportu objevit ve startovní listině 39. ročníku rally Tatry jméno Roman Koňuch. Společně se spolujezdem Patrikem Porubčanem se rozhodl využít služeb zlínské stáje Sparrow racing a vyrazit do této soutěže s vozem Suzuki Ignis S1600.

žádný příspěvek celý článek »

Krásne i nevyspytateľné Tatry

foto

19. září 2008 • 07:00

V uplynulých dňoch sa fanúšikovia motoristického športu dozvedeli, že poľská posádka Grzegorz Grzyb - Przemyslav Mazur zvíťazila v najstaršej slovenskej súťaži zaradenej do FIA Európskeho poháru - región Centrál s koeficientom 10 - 39. ročníka AQUACITY RALLY TATRY.

žádný příspěvek celý článek »

V Tatrách opäť smola

foto

19. září 2008 • 06:00

Slovenská rally pokračovala pod Tatrami a my sme si nenechali ujsť ani toto podujatie a vybrali sme sa bojovať o ďalšie body. Počasie nám prialo, auto bolo ako stále pripravené na jednotku. Po malej narodeninovej "oslavičke" bola obhliadka trate viac než zaujímavá :o). Predstavovanie posádok na popradskom námestí pripomínalo atmosféru z maďarského Egru, kde sa zišlo prekvapujúco veľa fanúšikov rýchlych áut.

žádný příspěvek celý článek »

Barvík v Tatrách šestý

foto

18. září 2008 • 17:30

Ani Anvel racing team, a tedy Vladimír Barvík, nechyběl pod nejvyšším pohoří Slovenska na 39. Aquacity rally Tatry. Na místo původně ohlášeného spolujezdce Pepy Bartončíka, který se omluvil z pracovních důvodů, usedl netradičně Pavel Gabrhelík. Jak se posádka sehrála a s jakými cíli vyjel tým za hranice?

žádný příspěvek celý článek »

Václav Pech jun. obhájil středoevropský titul

foto

18. září 2008 • 16:00

O uplynulém víkendu se v okolí slovenských velehor a města Poprad uskutečnila 39. Aquacity Rally Tatry. Posádka Euro Oil teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel přiváží ze slovenské Rally Tatry deset bodů a tím obhájili mistrovský titul v takzvaném Mistrovství střední Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Trojan k havárii na Slovensku

foto

18. září 2008 • 15:00

V pátek na 39. Aquacity Rally Tatry došlo v průběhu RZ5 k velmi nemilé události a posádka týmu Korno Motorsport ve složení Karel Trojan - Petr Řihák těžce havarovala se svým Mitsubishi Lancer EVO IX. Karel Trojan je dosud v domácím ošetření a není na tom vůbec dobře. Ještě o poznání hůře však dopadl spolujezdec Petr Řihák, který je dosud ve velmi vážném stavu hospitalizován v nemocnici v Levoči.

příspěvků: 1 celý článek »

Stříbro pro Jarka Orsáka a Karla Vajíka

foto

18. září 2008 • 09:35

Velmi dobrý výkon podala posádka Orsák rally sport teamu Jaroslav Orsák – Karel Vajík při čtvrtém závodě slovenského mistrovství – 39.Aquacity rally Tatry. Cílovou rampu zkrápěla kapkami šampaňského za druhé místo v rámci FIA Evropského poháru a třetí místo náleží Jarkovi s Karlem v hodnocení Slovenského mistrovství.

žádný příspěvek celý článek »

Grzyb pokoril Tatry

foto

17. září 2008 • 08:00

Víťazstvom poľskej posádky Grzegorz Grzyb - Przemyslav Mazur jazdiacich za slovenský FIAT RUFA Rally Team skončila najstaršia slovenská rally 39.AQUACITY RALLY TATRY, súťaž ktorá je zaradená do FIA Európskeho poháru – región Centrál s koeficientom 10.

žádný příspěvek celý článek »

Grzyb hviezdou Tatier

foto

16. září 2008 • 04:00

Absolútnym víťazom 39. AQUACITY RALLY TATRY v rámci FIA Európskeho poháru – región Centrál s koeficientom 10 a zároveň aj víťazom piateho podujatia zarátaného do TEMPUS RALLY 2008 – majstrovstvá Slovenska sa stala poľská posádka Grzegorz Grzyb - Przemyslaw Mazur na voze Fiat Grande Punto S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Trojan těžce havaroval na Rally Tatry

foto

16. září 2008 • 01:00

Na rýchlostnej skúške RS 5 - Uloža havarovala posádka štartového čísla 3 Karel Trojan – Petr Řihák súťažiaca za Czech National Team na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX.

příspěvků: 1 celý článek »

Štajf není v Tatrách na výletě

foto

12. září 2008 • 08:00

Další start v pomyslném reprezentačním dresu čeká tento víkend posádku Rally Teamu Subaru ČR Vojtěch Štajf – Michal Ernst. Na Rally Tatry hodlají Vojtěch s Michalem navázat na svá předchozí úspěšná vystoupení v zahraničních soutěžích zařazených do Evropského poháru – central.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist