www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 09 - Rally of Great Britain (PCWRC)

Fotogalerie z Rally of GB od Vittoria Sanguinetiho

foto

4. listopadu 2009 • 17:00

Na konci října uzavřela letošní sezónu mistrovství světa v automobilových soutěžích Rallye of Great Britain. Ještě jednou se k tomuto podniku vrátíme a to na jedinečných fotografiích našel italského spolupracovníka Vittoria Sanguinetiho.

žádný příspěvek celý článek »

Vítězství a šestý světový titul pro Loeba s Elenou

foto

26. října 2009 • 17:00

Byl to vskutku velice emotivní závěrečný den Rally GB pro Citroën Total WRT. I když dvojice Sébastien Loeb - Daniel Elena vedla už od startu poslední soutěže letošního mistrovství světa WRC, mohla o vítězství uvažovat až na předposlední rychlostní zkoušce.

žádný příspěvek celý článek »

Po dramatickém finále ve Walesu unikl Hirvonenovi mistrovský titul o jediný bod

foto

26. října 2009 • 13:30

Sen o prvním titulu mistra světa automobilových soutěží, který snili Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen, skončil po strhující závěrečné etapě zklamáním. Finské posádce týmu BP Ford Abu Dhabi unikl titul o jediný bod, když v britské rallye dorazila do cíle s až druhým nejlepším součtem časů. Jejich naděje ukončil v předposlední rychlostní zkoušce bizarní problém s kapotou vozu Focus RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Semerád s Ceplechou nakonec zřejmě na třetím místě Britské Rally

foto

26. října 2009 • 12:00

Britská Rally byla poslední soutěží sezóny 2009 a současně rally, kde byl zakončen první rok projektu Pirelli Stars Driver. Pro Martina Semeráda s Bohuslavem Ceplechou se ale stala také současně soutěží, na které se jim podařilo dosáhnout nejlepšího výsledku roku.

žádný příspěvek celý článek »

Eyvind Brynildsen vyloučen z Britské rally!

foto

25. října 2009 • 21:40

Eyvind Brynildsen na letošní sezonu nebude vzpomínat v dobrém. Na většině závodů se trápil s protestujícím Mitsubishi Lancer Evo IX z Nového Zélandu, vše se mělo změnit s přechodem na Fabii S2000 belgické stáje René Georges Rally Sport. Karta se opravdu obrátila – ve Španělsku vyhrál třídu, na Cumbrian Rally, testovacím podniku před Britskou rally, bojoval o třetí místo absolutně. Také na závěrečném podniku letošního MS si mladý Nor počínal vcelku suverénně a poprvé vyhrál soutěž PCWRC. Jenže vše zhořklo se závěrečnou přejímkou – belgická škodovka neprošla.

příspěvků: 10 celý článek »

Martin Prokop vicemistrem světa v PCWRC

foto

25. října 2009 • 20:05

Martin Prokop s Janem Tománkem dotáhli letošní úspěšnou sezonu k dalšímu skvělému výsledku. Díky druhému místu ve Walesu v hodnocení produkční klasifikace obsadili stejnou pozici i v konečném pořadí šampionátu PCWRC za Portugalcem Araujem.

žádný příspěvek celý článek »

Rally GB: Šestý titul pro Loeba

foto

25. října 2009 • 15:15

Poslední soutěž letošního seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích rozhodla o tom, že francouzská dvojice Sebastien Loeb – Daniel Elena pokračuje ve své neskutečné šňůře světových titulů. K zisku toho šestého je nakonec přivedlo až nelehké vítězství nad svým největším rivalem Mikko Hirvonenem na rozbahněné trati v Anglii.

příspěvků: 2 celý článek »

Prokop blíže titulu vicemistra PCWRC

foto

25. října 2009 • 07:20

Martin Prokop s Janem Tománkem si v průběžném pořadí Britské rally i hodnocení PCWRC o příčku polepšili. Za těchto okolností mají na dosah titul vicemistra produkčního šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally of Great Britain ON LINE

foto

23. října 2009 • 10:20

Již za pár okamžiků odstartuje poslední díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally of Great Britain. Průběh sezóny dovedl celý seriál do grandiózního finále - mezi prvními dvěma piloty je pouhopouhý jeden bod. Bude mistrem světa Sébastien Loeb nebo Mikko Hirvonen? To vše můžete sledovat živě společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Semerád s Ceplechou odstartovali do Britské Rally

foto

23. října 2009 • 07:30

Poslední soutěž Mistrovství světa a současně poslední podnik v rámci projektu Pirelli Stars Driver mají před sebou Martin Semerád s Bohoušem Ceplechou. To co se na podzim loňského roku zdálo jako nepředstavitelné a vzdálené, je teď u konce. Mluvíme o projektu Pirelli Star Driver, kde v loňském roce uspěl Martin Semerád a dostal šanci odstartovat na šesti závodech Mistrovství světa s plnou podporou profesionálního týmu s vozem Mitsubishi Lancer EVO X.

žádný příspěvek celý článek »

Olivier Quesnel: Loeb je zkušenější

foto

22. října 2009 • 17:30

Těsně před zahájením závěrečného podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally of Great Britain, jsme položili několik otázek sportovnímu řediteli Citroën World Rally Team Olivieru Quesnelovi.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Rally GB vyhrál Petter Solberg (aktualizováno)

foto

22. října 2009 • 14:00

Norský pilot Petter Solberg, který ve Walesu startuje s Citroënem C4 WRC pod hlavičkou Citroën Junior Teamu, vyhrál dnešní shakedown závěrečného dílu letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally of Great Britain. Jezdilo se na 4.95 km dlouhém úseku v Magram Parku, ponořeném do podmínek typických pro Britskou rally - v mokru, dešti a blátě. Mikko Hirvonen testovací zkoušku projel jen jedenkrát, Patrik Sandell, který ještě stále drží naději na celkové stříbro v PWRC, nestartoval kvůli problémům se zapalováním vůbec.

příspěvků: 1 celý článek »

Loeb s Elenou míří ve Walesu k šestému titulu mistrů světa

foto

22. října 2009 • 11:00

Po zisku pátého Poháru konstruktérů a titulu mistra světa už ve Španělsku, stojí Citroën Total World Rally Team ještě před jedním úkolem na Rally Velká Británie. Mise celého týmu by měla vyvrcholit šestým světovým titulem v řadě pro Sébastiena Loeba a Daniela Elenu.

žádný příspěvek celý článek »

Mikko Hirvonen: Necítím se pod tlakem

foto

16. října 2009 • 17:50

Do konce letošního seriálu mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích zbývá už jen jediný podnik. Jaké jsou pocity a rozpoložení týmové jedničky Fordu, tedy Mikko Hirvonena, který bude bojovat se Sebastienem Loebem o pomyslnou korunu světového šampiona, o tom je následující rozhovor.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených na Rally of Great Britain

foto

9. října 2009 • 07:00

Také seriál mistrovství světa čeká poslední závod. Ten se uskuteční přesně za třináct dní na tradičních tratích ve Walesu, tentokráte pod názvem Rally of Great Britain. Dnes si můžete prohlédnout seznam přihlášených posádek na tento šotolinový podnik.

žádný příspěvek celý článek »

toplist