www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. září 2024, Svátek má Zita, zítra Oleg

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 09 - ELPA Rally

Fotogalerie z Rally Elpa od Františka Duška

foto

15. října 2009 • 10:00

Již zítra odstartuje předposlední díl letošního mistrovství Evropy, Rally Elpa. Dnes se však ještě vrátíme k tomu předchozímu, který se jel před dvěma týdny v Řecku. Souboje na tradičně náročných rychlostních zkouškách v okolí Itey pro vás zachytil náš stálý redakční spolupracovník František Dušek.

žádný příspěvek celý článek »

Basso novým lídrem mistrovství Evropy

foto

29. září 2009 • 14:20

Ioannis Papadimitriou zvítězil ve své domácí ELPA Rally, devátém podniku mistrovství Evropy. Giandomenico Basso dojel druhý a dva závody před koncem šampionátu vede klasifikaci ME; s devítibodovým mankem jej následuje Michal Solowow, který v Řecku bohužel musel odstoupit ze slibně rozjeté soutěže. Polský pilot tak nejenže ztratil vedení v kontinentálním seriálu, ale dotáhl se na něj i Corrado Fontana, jenž se tak po nevydařené Barum Czech Rally Zlín opět vrátil do boje o celkové evropské stříbro.

žádný příspěvek celý článek »

ELPA Rally po ceremoniálním startu

foto

25. září 2009 • 21:07

Před zraky stovek diváků dnes ve večerních hodinách odstartovalo 32 posádek do letošní ELPA Rally, devátého dílu seriálu mistrovství Evropy. Zítra na soutěžní dvojice čeká čest rychlostních zkoušek o celkové délce 127 kilometrů, oproti původním plánům bude RZ 1/4 New Drssohori zkrácena od cíle o 1.4 km. První vůz vyjede ze servisu v 8:00 místního času.

žádný příspěvek celý článek »

Fotografie z řeckého shakedownu od Františka Duška

foto

25. září 2009 • 11:25

Včera se v okolí řeckého města Itea uskutečnil shakedown před startem dalšího dílu letošního mistrovství Evropy. ELPA Rally sice nenabízí široké jezdecké pole, přesto bude důležitou součástí boje o celkové evropské zlato, když do Řecka na poslední chvíli přijel i Giandomenico Baso s továrním fiatem. Fotografie z první akce na řecké šotolině pocházejí od našeho spolupracovníka Františka Duška.

žádný příspěvek celý článek »

ELPA Rally po shakedownu

foto

24. září 2009 • 20:30

Shakedown 33. ELPA Rally, dalšího podniku seriálu mistrovství Evropy, se uskutečnil dnes na 5.52 kilometry dlouhém úseku. Nejrychlejší čas zajel aktuální lídr šampionátu, Polák Michal Solowow (3:06.8), následovaný továrním jezdcem Abarthu Giandomenicem Bassem (3:10.3) a dalším Italem Corrado Fontana (3:24.9).

příspěvků: 1 celý článek »

Seznam přihlášených na Rally Elpa

foto

17. září 2009 • 12:30

V krátkém časovém sledu po Rallye Sanremo zveřejnili svůj seznam přihlášených také pořadatelé evropské Elpy. Kromě již dříve avizované účasti Giandomenica Bassa se na startu objeví i dvojice českých posádek Antonín Tlusťák - Jan Černý, přičemž druhý jmenovaný zkusí štěstí s místním speciálem MG ZR 160 ve třídě A7.

žádný příspěvek celý článek »

toplist