www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 10 - Pirelli Shootout

Vítěz Pirelli Shootoutu - Craig Breen

foto

30. prosince 2010 • 18:00

Jak jsme slíbili v předchozích článcích, představíme si jednoho po druhém kompletní šestici vítězů Pirelli Shootoutu, který se uskutečnil u příležitosti španělského dílu mistrovství světa. Dnes se podíváme na zástupce z Irska - Craiga Breena.

žádný příspěvek celý článek »

Vítěz Pirelli Shootoutu - Jan Černý

foto

29. prosince 2010 • 09:00

Jak jsme slíbili v předchozích článcích, představíme si jednoho po druhém kompletní šestici vítězů Pirelli Shootoutu, který se uskutečnil u příležitosti španělského dílu mistrovství světa. Dnes se podíváme na zástupce z České republiky - Jana Černého.

žádný příspěvek celý článek »

Vítěz Pirelli Shootoutu - Andrea Crugnola

foto

20. prosince 2010 • 16:40

Jak jsme slíbili v předchozích článcích, představíme si jednoho po druhém kompletní šestici vítězů Pirelli Shootoutu, který se uskutečnil u příležitosti španělského dílu mistrovství světa. Dnes se podíváme na příjemné překvapení z Itálie - Andreu Crugnolu.

žádný příspěvek celý článek »

Vítěz Pirelli Shootoutu - Fredrik Åhlin

foto

15. prosince 2010 • 01:00

Jak jsme slíbili v předchozích článcích, představíme si jednoho po druhém kompletní šestici vítězů Pirelli Shootoutu, který se uskutečnil u příležitosti španělského dílu mistrovství světa. Dnes se podíváme na jediného úspěšného účastníka ze severu Evropy - Fredrika Åhlina.

příspěvků: 1 celý článek »

Vítěz Pirelli Shootoutu - Brendan Reeves

foto

24. listopadu 2010 • 12:00

Jak jsme slíbili v předchozích článcích, představíme si jednoho po druhém kompletní šestici vítězů Pirelli Shootoutu, který se uskutečnil u příležitosti španělského dílu mistrovství světa. Hned na začátek si představíme jezdce, jehož výkon ohodnotila porota jako nejlepší - Brendana Reevese.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli Shootout 2010 - díl 4: interview a vyhlášení výsledků

foto

12. listopadu 2010 • 12:00

Náročný víkendový program se blíží ke konci, už jen patnáctiminutové interview s porotci a poté již jen čekání na výsledek. Komu se splní sen a bude se moci zúčastnit soutěží mistrovství světa v rámci WRC Academy?

příspěvků: 5 celý článek »

Pirelli Shootout 2010 - díl 3: shootout

foto

11. listopadu 2010 • 12:00

Je sobota kolem šesté hodiny ráno. Okolní město se teprve pomalu probouzí, kolem hotelu Sol Pyrámide Salou se hemží človíčkové v barevných kombinézách. Účastníci Pirelli shootoutu totiž vyráží k nejdůležitějšímu kroku celého víkendu, samotného rozstřelu v závodních autech.

žádný příspěvek celý článek »

Pirelli Shootout 2010 - díl 2: vzdělávací kurs

foto

10. listopadu 2010 • 12:00

Ve čtvrtek ráno se šestnáctka posádek sešla v sále kongresového centra v Salou, aby si poslechla poslední informace k letošnímu Pirelli Shootoutu. Úvodní řeč pronášeli dosluhující předseda rally komise Morrie Chandler, koordinátor shootoutu za FIA Jan Sandström a koordinátor za španělskou část Alex Romaní.

příspěvků: 1 celý článek »

Pirelli Shootout 2010 - díl 1: začátek

foto

9. listopadu 2010 • 12:00

Na konci října se ve španělském Salou uskutečnil Pirelli shootout, výběr jezdců, kteří se v nadcházející sezóně představí v mistrovství světa v rámci WRC Academy. Pojďme se ve čtyřdílném seriálu podívat, jak takový výběr jezdců probíhá...

příspěvků: 1 celý článek »

Vítězové Pirelli Shootoutu jsou známi

foto

24. října 2010 • 16:40

Svým třetím a zároveň závěrečným ročníkem dnes skončil projekt Pirelli Star Drivers. Ve španělském městě Salou o tomto víkendu probíhal Pirelli shootout, při kterém byla vybrána šestice vítězů, kteří se v nadcházející sezóně představí v rámci FIA 2WD WRC Cupu v mistrovství světa.

příspěvků: 5 celý článek »

Pirelli Star Driver Shotout již tento víkend!

foto

21. října 2010 • 20:45

Při příležitosti Rally Catalunya se o tomto víkendu uskuteční v Salou letošní rozstřel programu Pirelli Star Driver 2011. Jak jsme již informovali, koncern Pirelli mistrovství světa v rally opouští a vybrané posádky tedy namísto tradičních žlutých Lancerů Evo X usednou v příští sezoně do shodných vozů třídy R2 v rámci nového projektu WRC Academy. Z šestnáctky pilotů, kteří se zúčastní rozstřelu, bude vybráno šest jezdců a vítězství jim zajistí start v šesti podnicích WRC zdarma. Zatím není rozhodnuto, zda jejich vozem v příští sezoně bude Ford Fiesta nebo Renault Twingo.

žádný příspěvek celý článek »

Jaký bude osud letošních účastníků soutěže Pirelli Star Driver?

foto

11. září 2010 • 08:00

Stejně jako v předchozích dvou letech i letos jsou v průběhu sezony vybíráni talentovaní mladí jezdci ze všech koutů světa, kteří se tak utkávají o příležitost startovat v mistrovství světa s pěti shodnými vozy za peníze pneumatikářského gigantu Pirelli. Ačkoli výběr stále běží, dostal celý program velkou ránu v podobě změny předpisů pro pneumatiky v sezoně 2011. Ta vedla Pirelli k rozhodnutí odejít ze soutěží mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Středoevropské PSD vyhráli Černý a Neubauer

foto

2. září 2010 • 14:40

Při zlínské Barum Czech Rally se o uplynulém víkendu uskutečnila středoevropská kvalifikace na Pirelli Star Driver. Ze sobotního klání nakonec vyšli vítězně Jan Černý a Hermann Neubauer.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist