www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally d'Italia Sardegna (PWRC)

Fotogalerie z Rally d'Italia Sardegna od Toma Buyse

foto

1. listopadu 2012 • 12:45

Předposledním dílem letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally d'Italia Sardegna. Na středomořský ostrov, kde i díky pozdnímu termínu nepanovalo tak přívětivé počasí, jako v minulých letech, se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Tom Buyse a vy si dnes můžete prohlédnout snímky, které se mu tam podařilo vytvořit.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Sanremo zpět do mistrovství světa?

foto

22. října 2012 • 19:20

Italská Rallye Sanremo bývala v minulosti neodmyslitelnou součástí mistrovství světa v automobilových soutěžích. Krátce po změně tisíciletí však musela ustoupit politickým tlakům i preferenci šotoliny a spadnout na své dno.

příspěvků: 3 celý článek »

Martin Prokop dokončil Rally d´Italia Sardegna na osmém místě

foto

22. října 2012 • 13:00

Prodloužený víkend na Sardinii. Pro mnohé příjemné zpestření podzimního období. Nikoliv však pro posádku Czech Ford National Teamu, Martina Prokopa a Zdeňka Hrůzu. Ti na středomořském ostrově absolvovali od pátku do neděle v kokpitu závodního speciálu Ford Fiesta RS WRC celkem 306 kilometrů rychlostních zkoušek v rámci již dvanáctého podniku seriálu WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonenova vítězná premiéra s Citroënem

foto

22. října 2012 • 12:00

Po osmi umístěních na stupních vítězů v této sezoně a po dvou druhých místech na Sardinii se finská posádka Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen konečně dočkala prvního vítězství s Citroën Total World Rally Teamem. Tento výsledek jim současně dává jistotu druhého místa v celkovém hodnocení mistrovství světa WRC 2012 ještě před posledním startem.

žádný příspěvek celý článek »

Ford si ze Sardinie odváží cenné bonusové body za první a druhé místo v Power Stage

foto

22. října 2012 • 11:00

Posádky týmu Ford vybojovaly první a druhé místo ve speciální Power Stage, závěrečné rychlostní zkoušce letošní Rally Italia Sardegna. Duo Petter Solberg / Chris Patterson zvítězilo nad posádkou Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila o pouhé dvě desetiny sekundy. Obě posádky továrního týmu Ford tak byly bezmála o pět sekund rychlejší než nejbližší soupeři.

žádný příspěvek celý článek »

Hirvonen vyhrál Rally d'Italia Sardegna

foto

21. října 2012 • 21:00

Trpělivá a téměř bezchybná jízda, kdy s přehledem kontroloval první pozici, vynesla Mikko Hirvonenovi vítězství v Rally d'Italia Sardegna a také titul vicemistra světa. Český závodník Martin Prokop dojel na Sardinii osmý. Premiéru v mistrovství světa má za sebou také zpěvák Daniel Landa, který obsadil devětadvacáté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop s Hrůzou dokončil druhý den Rally d´Italia Sardegna

foto

20. října 2012 • 08:00

Martin Prokop má za sebou druhou etapu letošního ročníku Rally d'Italia Sardegna, během které se, na rozdíl od řady soupeřů, dokázal udržet na trati a i přes značnou časovou ztrátu se i nadále drží v první desítce absolutní klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

Posádky týmů MS za větší bezpečnosti na Rally d’Italia

foto

19. října 2012 • 11:20

Přední posádky účastnických týmů napsaly po seznamovacích jízdách na Rally d’Italia Sardegna řediteli podniku, aby podnikl kroky ke zvýšení bezpečnosti na trati jedné z nových rychlostních zkoušek. Připomínky se týkaly svodidel bez konců zapuštěných do země. Při nehodách do takovýchto svodidel se vloni vážně zranil formulový jezdec Robert Kubica, letos dokonce zemřel spolujezdec Gareth Roberts.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop odstartoval do Rally d'Italia Sardegna

foto

19. října 2012 • 08:15

Posádka Czech Ford National Týmu ve složení Martin Prokop a Zdeněk Hrůza odstartovala ve čtvrtek odpoledne do předposledního závodu letošního seriálu MS v rally, šotolinové Rally d'Italia Sardegna.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally d'Italia Sardegna

foto

18. října 2012 • 15:00

Předposledním dílem letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích je Rally d'Italia Sardegna, která se jede na tradičních šotolinových tratích na středomořském ostrově. Nezvykle čtyřdenní klání můžete sledovat společně se serverem AutoSport.CZ.

příspěvků: 1 celý článek »

Sébastien Loeb: Chci vyhrát! Jinak bych mohl sedět doma

foto

18. října 2012 • 13:30

Přestože Sébastien Loeb získal devátý titul mistra světa v automobilových soutěžích již na předchozí soutěži ve Francii, i tak má před nadcházející Rally d'Italia Sardegna dostatek motivace k pokoření svých soupeřů a dosažení dalšího vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

Kvalifikační zkoušku na Sardinii ovládl Latvala

foto

18. října 2012 • 12:55

Jari-Matti Latvala byl nejrychlejším jezdcem na kvalifikační zkoušce před Rally d’Italia Sardegna, předposledním podnikem MS 2012. Fin, který tuto rally vyhrál v roce 2009, o vteřinu porazil svého stájového kolegu Pettera Solberga, o další tři desetiny zaostal Sébastien Loeb – ten v minulosti na Sardinii triumfoval už čtyřikrát.

příspěvků: 1 celý článek »

Citroën chce opět vyhrát

foto

18. října 2012 • 08:00

Jen dva týdny po Rally Francie se peloton WRC přesunul na Sardinii k předposlednímu kolu sezony. Již s jistými tituly mistrů světa mezi piloty i v Poháru konstruktérů by tak mohl Citroën Total World Rally Team a Sébastien Loeb s Danielem Elenou startovat už bez většího tlaku. Ale chyba lávky, francouzský tým se chystá na další vítězství!

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally d'Italia Sardegna

foto

5. října 2012 • 22:00

Také organizátoři italského dílu mistrovství světa v automobilových soutěžích dnes zveřejnili seznam přihlášených posádek. Díky prodloužení termínu na přihlášky a poplašným zprávám o nízkem počtu účastníků se nakonec jejich počet rozrostl na přeci jen pozitivnější hodnoty.

žádný příspěvek celý článek »

Italský díl mistrovství světa 'opět' opustí Sardínii?

foto

18. července 2012 • 18:15

V italské feredaci to neustále vře a síli snahy na přesunutí italského dílu mistrovství světa do jiné destinace. Po loňském pokusu se Sicílií to vypadá, že se příští sezónu pojede mistrovství světa v San Marinu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist