www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye Monte Carlo

Martin Prokop v cíli prvního dne Rallye Monte Carlo

foto

17. ledna 2013 • 01:30

Posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop / Michal Ernst po prvním dni Rally Monte Carlo figuruje na desátém místě průběžné klasifikace, přestože na třetím měřeném úseku trefila kolem skálu a 20 km jela s poškozeným ráfkem.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Monte Carlo končí pro Lappiho předčasně

foto

16. ledna 2013 • 23:50

Premiérový start tovární posádky týmu ŠKODA Motorsport Esapekka Lappi/Janne Ferm začal vítězstvím v kategorii WRC-2 v první rychlostní zkoušce na legendární Rally Monte Carlo. V druhé erzetě však přišel předčasný konec. Důvod: poškození zavěšení předního kola.

žádný příspěvek celý článek »

Slibný úvod hustopečského týmu

foto

16. ledna 2013 • 23:30

Po úvodních čtyřech rychlostních zkouškách Rallye Monte Carlo figuruje dvojice Martin Rada – Jaroslav Jugas na 34. místě absolutní klasifikace, tedy těsně za polovinou výsledkové listiny.

žádný příspěvek celý článek »

Pneumatiková loterie na Monte jinak

foto

16. ledna 2013 • 07:00

Rallye Monte Carlo je známá svým proměnlivým počasím, takže volba pneumatik pro jednotlivé sekce není vůbec jednoduchá. V mistrovství světa navíc volbu omezují přísné restrikce v předpisech i 'férová' politika Michelinu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze shakedownu Rallye Monte Carlo od Miroslava Knedly

foto

16. ledna 2013 • 03:00

Včerejšího shakedownu na zahajovací podnik letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, legendární Rallye Monte Carlo, se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Miroslav Knedla. Nyní si můžete prohlédnout pár snímků, které se mu podařilo vyfotit na trati nedaleko Valence.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie Tomasze Bugiela ze shakedownu RMC 2013

foto

15. ledna 2013 • 20:45

Dnešní shakedown Rallye Monte Carlo 2013 znamenal zároveň ostrý program do nové sezóny světových automobilových soutěží. Atmosféru testovací zkoušky, kterou provázelo sychravé zimní počasí, pro vás zaznamenal náš stálý redakční kolega Tomasz Bugiel.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Rada před startem: Zřejmě nás čeká zimní soutěž

foto

15. ledna 2013 • 17:00

Martin Rada se spolujezdcem Jaroslavem Jugasem se vrací na slavnou Rally Monte Carlo. Loni zvítězili ve třídě 8, bohužel letos zůstali ve třídě osamoceni. Přesto jsou připraveni závodit s dalšími dvoukolkami, i když jasnou prioritou zůstává pokoření celého závodu a možnost vyjet na cílovou rampu před knížecím palácem v Monaku.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Rallye Monte Carlo vyhrál Thierry Neuville

foto

15. ledna 2013 • 12:45

Thierry Neuville vyhrál dnešní shakedown na Rallye Monte Carlo. Necelé 4 km dlouhý úsek nedaleko Valence pokryl hned od úvodních kilometrů sníh, který se postupně rozjížděl, což v kombinaci s omezeným počtem pneumatik s hroty vedl k obrovskému zrychlování. Konečné výsledky shakedownu jsou tak vesměs orientační.

žádný příspěvek celý článek »

Yves Matton: Začíná nová éra WRC

foto

14. ledna 2013 • 18:00

Již zítra odstartuje ve Valence shakedownem letošní ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích. Vítězný tým posledních let vstupuje pod novým názvem Citroën Total Abú Dhabí World Rally Teamu a jeho šéf Yves Matton se rozpovídal o plánech pro nadcházející sezónu.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën vstupuje s Loebem do sezóny 'bez Loeba'

foto

14. ledna 2013 • 17:00

Mistrovství světa WRC 2013 startuje do sezony, která slibuje řadu podstatných změn. A startuje víc než symbolicky - legendární Rally Monte Carlo. Mezi čtyřmi továrními Citroëny DS3 WRC sedí za volanty hned tří z nich vítězové této rally - Loeb, Hirvonen a Bouffier.

žádný příspěvek celý článek »

FIA zveřejnila registrace týmů a výjimky

foto

14. ledna 2013 • 14:30

Mezinárodní automobilová federace FIA oficiálně představila týmy zaregistrované do mistrovství svta v automobilových soutěžích a také výjimky, které umožnily registraci celkem šesti týmů.

žádný příspěvek celý článek »

Agrotec RT připravuje čtvrtý start na Rallye Monte Carlo 2013

foto

11. ledna 2013 • 13:45

Po velmi úspěšné sezoně 2012, která pro náš tým odstartovala právě účastí na 80. ročníku Rallye Monte Carlo a byla zakončena vítězstvím ve třídě 8 v šampionátu MMČR v rallye 2012 a ziskem titulu mistrů ve sprintrally ve třídě 8 (společně s Karolínou Jugasovou), padlo rozhodnutí znovu se pokusit podstoupit 'souboj' se všemi nástrahami nejslavnější světové soutěže s cílem.

žádný příspěvek celý článek »

Luca Betti dává vale ME, pojede Monte

foto

11. ledna 2013 • 09:00

Italský jezdec Luca Betti byl v posledních letech neoddělitelně spjatý se seriálem mistrovství Evropy. Postihla jej však ztráta motivace a tak hledá novou cestu, kterou by se mohl vydat.

žádný příspěvek celý článek »

Prodáno již 56 kusů Peugeotu 208 R2

foto

11. ledna 2013 • 08:00

Peugeot 208 R2 - novinka z dílen divize Peugeot Sport neztrácí čas. Do 14 zemí již bylo prodáno 56 vozů. Na začátku roku 2013 proběhnou první dodávky, které zákazníkům umožní zúčastnit se Rallye Monte Carlo, prvního závodu mistrovství světa v rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop testoval na Rallye Monte Carlo (VIDEO)

foto

10. ledna 2013 • 23:00

Martin Prokop - jezdec Jipocar Czech National Teamu – absolvoval dnes v Itálii úspěšný test před blížícím se úvodním podnikem MS v rally, kterým je 81. ročník legendární Rally Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

toplist