www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Sweden

Petter Solberg plánuje švédskou show

foto

4. února 2013 • 17:00

Bývalý mistr světa a velký bavič, Petter Solberg, sice v letošní sezóně plánuje účast na rallycrossový X Games s šestisetkoňovým Citroenem, vynechat nicméně ale nehodlá ani letošní Švédskou rally, kde se svým přiznivcům hodlá představit s historickým Fordem Escort Mk2.

žádný příspěvek celý článek »

Čtyři esa na ledu

foto

4. února 2013 • 16:10

I když na úvodním podniku mistrovství světa, Rally Monte Carlo, vládly zimní podmínky se sněhem, posádky se nyní musí připravit na vůbec nejchladnější zastávku v kalendáři celé sezony. Ve Švédsku a Norsku a na tamějších ledových tratích se tak do hlavní role dostávají pneumatiky s hroty.

příspěvků: 1 celý článek »

Švédská rally nakonec bez Anderssona

foto

30. ledna 2013 • 12:45

Bez domácího miláčka Pera-Gunnara Anderssona se bude muset obejít nadcházející soutěž mistrovství světa, jíž bude únorová Švédská rally. Tým Proton Motorsport totiž oficiálně oznámil stažení své přihlášky z této soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Jipocar Czech National Team vstupuje mezi elitu WRC týmů

foto

22. ledna 2013 • 13:00

Jipocar Czech National Team v čele s pilotem Martinem Prokopem vstupuje jen několik dní po prvním závodu Mistrovství světa v rally mezi elitní skupinu oficiálních WRC týmů. Bude tak v letošní sezoně sedmým uskupením, které bude kromě bodování do pořadí jezdců sbírat také body do poháru WRC týmů.

příspěvků: 3 celý článek »

Oleksii Tamrazov plánuje velký program

foto

15. ledna 2013 • 08:00

Oleksii Tamrazov byl v uplynulé sezóně součástí Dream Teamu Ukraine, i kvůli některým nesplněným závazkům od sponzorů sezóna vyšuměla do ztracena. O to bohatší program však ukrajinský jezdec plánuje na letošní rok.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Sweden

foto

14. ledna 2013 • 16:00

Organizátoři Rally Sweden v těchto dnech zveřejnili finální verzi seznamu přihlášených posádek na druhý díl letošního seriálu mistrovství světa. Startovní pole bude oproti zahajovacímu podniku v Monte Carlu přeci jen pestřejší, a to jak absolutně, tak i v klasifikaci WRC2. Naopak, u přihlášených posádek do WRC 3 zeje jedna velká nula.

žádný příspěvek celý článek »

Brynildsen pojede s DMackem WRC2

foto

9. ledna 2013 • 23:30

Po roční přestávce se norský jezdec Eyvind Brynildsen vrací do přidruženého seriálu mistrovství světa. Po několika letech v SWRC se představí v nově vytvořeném WRC2 za volantem Fordu Fiesta.

žádný příspěvek celý článek »

Pontus Tidemand ve Švédsku s Floenem a Fiestou RS WRC

foto

9. ledna 2013 • 09:00

Po několika týdnech usilovných jednání se podařilo úspěšně dotáhnout jednání ohledně startu Pontuse Tidemanda na Švédské Rally s vozem WRC. Ten se na své domácí soutěži MS představí s vozem Ford Fiesta RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Do Švédska přihlášeno 20 vozů WRC

foto

9. ledna 2013 • 01:00

Celkem 45 posádek se přihlásilo na druhý závod letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Z toho rovných dvacet z nich bude sedlat speciály kategorie WRC.

příspěvků: 1 celý článek »

Jarkko Nikara pojede Rally Sweden s Mini

foto

8. ledna 2013 • 17:30

Finský mladík Jarkko Nikara na sebe upozornil svými loňskými výkony v IRC, což mu pomohlo zajistit start s Mini John Cooper Works WRC na Rally Catalunya. Tento start si ve stejné sestavě zopakuje na Rally Sweden.

žádný příspěvek celý článek »

Jari Ketomaa pojede Švédsko a Lotyšsko s Fordem

foto

8. ledna 2013 • 16:45

Finský jezdec se představí v barvách DMacku na světové soutěži ve Švédsku i v rámci mistrovství Evropy v Lotyšsku za volantem soutěžního speciálu Ford Fiesta ve verzích RS WRC respektive S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Mentos Ascania Racing přesedá do Mini

foto

23. prosince 2012 • 20:00

Mentos Ascania Racing je dlouhodobě nejúspěšnější ukrajinský tým, jehož jezdci Valery Gorban a Oleksii Kikireshko bojují pravidelně o nejvyšší příčky nejen v domácím šampionátu, ale i v PWRC.

žádný příspěvek celý článek »

toplist