www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Int. Jänner Rallye (MMČR+ME)

Rakouské zimní dobrodružství pohledem T&T

foto

9. ledna 2013 • 08:00

Deváté místo v evropském a čtvrté v českém šampionátu – to jsou konečné výsledky Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta na letošní Jänner rallye. Tomu však předcházely extrémní podnební podmínky během celé soutěže a tolik zážitků, že by to možná vydalo za několik soutěží dohromady.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Pech jun. po těžké Jänner Rallye

foto

8. ledna 2013 • 17:00

Extrémně náročnou soutěž vzhledem k povětrnostním podmínkám, kdy se v úvodu střídal sníh, led, asfalt a kdy takřka v každé zatáčce bylo vytahané velké množství bláta, dokončili Pech s Uhlem v českém šampionátu na slušném druhém místě za tovární posádkou Škody motorsport Kopecký – Dresler a v Mistrovství Evropy pak na celkovém čtvrtém místě.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Lukáše Urbaníka

foto

8. ledna 2013 • 01:00

Na sever Rakouska nedaleko hranic s Českou republikou, kde se uskutečnila tradiční Jänner Rallye, se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Lukáš Urbaník. Dnes si můžete prohlédnout snímky, které se mu během uplynulého víkendu podařilo v okolí Freistadtu nasnímat.

žádný příspěvek celý článek »

Firla veze z Jänneru body za třetí příčku ve třídě

foto

7. ledna 2013 • 22:10

Pro modré barvy Subaru Czech Duck Racing Teamu začala sezóna 2013 černobíle. Lumír Firla s Michalem Večerkou zvládli extrémně náročnou rakouskou Jänner Rallye na jedničku a dojeli si i se starším vozem Subaru Impreza N11 pro skvělé umístění. Bohužel Petr Kačírek a Marcela Ehlová udělali na osmé rychlostní zkoušce osudovou chybku a museli po havárii odstoupit.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Dalibora Benycha

foto

7. ledna 2013 • 16:30

Úvodním podnikem letošního mistrovství Evropy i Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích byla o prvním lednovém víkendu tradiční Jänner Rallye. Jak to v okolí rakouského Freistadtu vypadalo můžete shlédnout na fotografiích stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěšnou premiéru Černého Kohouta zastavila technika

foto

7. ledna 2013 • 13:30

Mladíci z Příbrami při svém prvním ostrém startu se Škodou Fabia S2000 rozhodně neudělali ostudu. Pravidelná umístění v první desítce absolutního pořadí za mnohem zkušenějšími soupeři se srovnatelnou technikou, to byly průběžné výsledky Honzy Černého a Pavla Kohouta v průběhu Jänner rally, která byla letos obzvláště nevyzpytatelná, co se počasí na trati rally týče.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie ze 2. etapy Jänner Rallye od Svena Kolluse

foto

7. ledna 2013 • 04:00

Sobotní druhá etapa Jänner Rallye se nesla ve znamení vyloženě nezimních podmínek. Přestože se startovalo časně ráno a končilo se již téměř za tmy, po většinu dne byly tratě mokré se spoustou vytahaného bláta, po sněhu však nebylo příliš památky, jak ostatně můžete posoudit z fotografií Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Polovina sekundy rozhodla Jänner-Rallye 2013

foto

5. ledna 2013 • 20:25

Mistrovství Evropy v rallye zahájila již tradičně Jännerrallye. Letošní ročník byl jubilejní, rallye ve Freistadtu odstartovala již po třicáté. Tato klasická soutěž byla nejen součástí českého a rakouského mistrovství, ale zároveň i zahájením ERC (FIA European Rally Championship).

žádný příspěvek celý článek »

Jänner Rallye: Kopecký vítězí o půl vteřiny! (+ ohlasy z cíle)

foto

5. ledna 2013 • 20:00

Pouhých pět desetin vteřiny nakonec rozhodlo o celkovém vítězi jubilejní 30. Jänner Rallye 2013, první soutěže mistrovství Evropy 2013 a Mediasport mezinárodního mistrovství České Republiky v rally. K radostí českých fanoušků se jím stal Jan Kopecký navigovaný Pavlem Dreslerem na Škodě Fabii S2000.

žádný příspěvek celý článek »

Tajný favorit ožil

foto

5. ledna 2013 • 16:00

Po prvním dni, který byl kvůli počasí „bláznivý“, uvítaly dnes ráno účastníky 30. mezinárodní Jännerrallye ve Freistadtu mnohem stabilnější povětrnostní podmínky. Jezdci, vyzbrojení v souladu s počasím, vyrazili na sice vlhké tratě, které ale byly díky relativně mírným teplotám bez ledu a sněhu.

žádný příspěvek celý článek »

Velký sport v dešti v Mühlviertelu

foto

5. ledna 2013 • 07:50

Po šest rychlostních zkoušek si včera protagonisté 30. Jännerrallye stěžovali na podmínky na trati. Led, sníh a břečka se ucházely o Oskara za nejlepší výkon ve vedlejší roli při začátku mistrovství Evropy v hornorakouském Freistadtu. Šest rychlostních zkoušek trvala napínavá bitva o vteřiny, při níž se tajil dech davům diváků, které neodradil ani déšť.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Jänner Rallye od Svena Kolluse

foto

4. ledna 2013 • 21:20

Během první etapy Jänner Rallye se vystřídaly téměř všechny možné podmínky, které se můžou v průběhu ledna stát. Jezdci si užili jízdu na sněhu, ledu, mokrém asfaltu se spoustou vytahané šotoliny, návdavkem pak přišel hustý déšť a mlha. To vše můžete vidět i na fotografiích Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Na náročné Jänner rally je zatím nejlepší Kopecký s Fabií Super 2000

foto

4. ledna 2013 • 21:05

Rallyová sezona 2013 začala tradičně na rakouské Jänner Rally a nechybí zde ani tým ŠKODA Motorsport s obhájci loňského prvenství a úřadujícími českými mistry – tovární posádkou Jan Kopecký - Pavel Dresler. Ti jsou se svým továrním vozem ŠKODA Fabia Super 2000 po prvním dni v soutěži těžce zkoušené počasím na vedoucí pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Souboje o sekundy na čele

foto

4. ledna 2013 • 16:45

Čtyři rychlostní zkoušky rakouský mistr přihlížel, zvažoval riziko, studoval konkurenci. A pak zaútočil jako chřestýš. Ve sněhovém boji kolem Liebenau, na páté rychlostní zkoušce, vystřídal Raimund Baumschlager Jana Kopeckého, který vedl od začátku Jännerrallye. A stal se tak loveným, nejen lovcem. Ovšem pouze na chvíli.

žádný příspěvek celý článek »

Čistý led přinesl čisté zděšení

foto

4. ledna 2013 • 13:20

K počasí pro výlety měl dnes ráno region kolem Freistadtu hodně daleko. Ale účastníci 30. Jännerrallye nepřijeli do Mühlviertelu, aby si zde odpočinuli, ale aby se svými auty šli až na samou hranici. Na rychlostních zkouškách, které v sobě skrývaly nejrůznější záludnosti

žádný příspěvek celý článek »

toplist