www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Int. Jänner Rallye (MMČR+ME)

Dá Lumír Firla vale Mitsubishi?

foto

15. února 2013 • 16:00

Lumír Firla patří dlouhodobě k nejlepším rallysprintovým jezdcům s produkčními vozy. Začíná však pošilhávat i po soutěžích velkého šampionátu, po Valašské Rally a loňské Barum Czech Rally Zlín si letos vyzkoušel i rakouskou Jänner Rallye a to netradičně za volantem vozu značky Subaru.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Romana Kašpárka

foto

17. ledna 2013 • 23:30

Úvodním podnikem letošního mistrovství Evropy i Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích byla o prvním lednovém víkendu tradiční Jänner Rallye. Jak to v okolí rakouského Freistadtu vypadalo můžete trochu opožděně shlédnout na fotografiích stálého redakčního spolupracovníka Romana Kašpárka.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Marka Pléhy

foto

17. ledna 2013 • 14:15

Úvodním podnikem letošního mistrovství Evropy i Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích byla o prvním lednovém víkendu tradiční Jänner Rallye. Jak to v okolí rakouského Freistadtu vypadalo můžete trochu opožděně shlédnout na fotografiích stálého redakčního spolupracovníka Marka Pléhy.

žádný příspěvek celý článek »

Prohlášení Semerád rally k vyloučení Jiřího Petráška

foto

15. ledna 2013 • 15:40

Letošní 30. ročník rakouské Jänner Rallye ovlivnila událost před samotným začátkem soutěže, kdy trojice jezdců přihlášená do mezinárodní části soutěže byla po přejímkách vyloučena. Jednalo se o Hermanna Gassnera z Německa a dva české zástupce – Marcela Tučka a Jiřího Petráška.

žádný příspěvek celý článek »

„Trýb´ rédma špá, gua?“... aneb jak jsem jel s Niki Glisicem Janner Rally…

foto

13. ledna 2013 • 23:20

Tak hned úvodem bych chtěl ctěné čtenáře ujistit, že pokud očekávají nějakou úžasně vtipnou reportáž, asi budou zklamaní… Správně by i tohle měla být spontánní sprška gagů, protože legrace jsme si s Nikim nakonec užili v závodním autě víc než dost… Jenže svých „literárních pět vteřin slávy“ jsem si asi „vybral“ už před dvěma roky, a hlavně, pořád mi „z toho“ leze celkem vážná zpráva o tom, jak nezničitelný člověk Niki je… Tak to chodí…

příspěvků: 1 celý článek »

Rakouský výkop týmu CERS performance do roku 2013

foto

11. ledna 2013 • 17:45

Když přesně před rokem skončila honda Ondřeje Bisahy hned na první rychlostní zkoušce opřená o strom, tým CERS performance se zařekl, že Jänner Rallye už nikdy více. Jenže nedlouho po skončení minulé sezony začaly obě jeho posádky svrbět ruce a začátkem prosince tak padlo jasné rozhodnutí – jede se znova!

žádný příspěvek celý článek »

Proč na Jänner Rallye nesměly tři Mitsubishi?

foto

11. ledna 2013 • 15:45

Hermann Gassner senior patří k pravidelným návštěvníkům rakouských soutěží. Letos se na Jänneru ale nesvezl – nebylo mu to dovoleno.

příspěvků: 6 celý článek »

Sulzinger vyhrál na Jänneru dvoukolky v rámci MMČR

foto

11. ledna 2013 • 12:00

Po loňském úspěšném vystoupení s Mitsubishi se německý jezdec opět vydal na Jänner Rallye, tentokráte s novým rakouským spolujezdcem Jürgenem Heiglem a Fordem Fiesta R2. A i přes řadu problémů si dokázali připsat vítězství na zkouškách i prvenství v rámci dvoukolek MMČR.

žádný příspěvek celý článek »

Tři otázky na Honzu Černého ...plus video

foto

11. ledna 2013 • 10:00

Honza Černý s Pavlem Kohoutem mají za sebou Jänner rally v Rakousku, kde při premiéře zazářili několika skvělými časy a bojem v první desítce absolutního pořadí. Cíl soutěže ale nakonec pro technickou závadu neviděli. Pokládáme tedy Honzovi tři otázky.

žádný příspěvek celý článek »

„Rally je v České republice na špičkové úrovni“, říká Josef Král

foto

10. ledna 2013 • 16:00

Představovat Josefa Krále, dlouholetého libereckého spolujezdce, by bylo nošením dříví do lesa. V prostředí automobilových rallye se pohybuje třicet let a ke kvalitním výsledkům navigoval dvě desítky jezdců, jen namátkou – Miroslava Kalinu, Václava Stejskala, Jiřího Tošovského, Marcela Tučka. A nyní na Jänner rally Niki Glisice, a to v němčině…

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Jänner Rallye od Haralda Illmera

foto

10. ledna 2013 • 10:00

Úvodním podnikem letošního mistrovství Evropy i Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích byla o prvním lednovém víkendu tradiční Jänner Rallye. Jak to v okolí rakouského Freistadtu vypadalo můžete shlédnout na fotografiích stálého redakčního spolupracovníka Haralda Illmera.

žádný příspěvek celý článek »

Nejhorší výsledek Pavla Valouška? Jänner Rally 2013!

foto

9. ledna 2013 • 20:30

Posádka Delimax Teamu má za sebou první rally letošní sezony. Pavel Valoušek a Lukáš Kostka se doslova protrápili rakouskou Jänner Rally. Úvodní podnik českého a rakouského mistrovství, který byl zařazen i do nově vzniklého seriálu Mistrovství Evropy ERC, nabídnul kvalitní startovní pole a nakonec i velmi dramatický souboj o vítězství.

žádný příspěvek celý článek »

Výhra v „pneumatikové ruletě“

foto

9. ledna 2013 • 19:00

Jänner Rallye je pro Jaroslava Orsáka zaslíbenou soutěží. V extrémně náročných podmínkách vyhrál kategorii produkčních vozů a vybojoval bronz v rámci MMČR i ERC Production Cupu. Posádka Orsák – Šmeidler se prosadila i v absolutní klasifikaci, kde se svým osvědčeným Mitsubishi Lancer Evo 9 obsadila výbornou osmou příčku a za sebou nechala celou řadu jezdců na speciálech kategorie Super 2000.

žádný příspěvek celý článek »

Video z Jänner Rallye 2013 od Luboše Laholy

foto

9. ledna 2013 • 13:15

Na tradiční zahajovací závod českého i evropského šampionátu, rakouskou Jänner Rallye konanou nedaleko hranic s Českou republikou, se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Luboš Lahola a vy si dnes můžete prohlédnout jeho video z této atraktivní, byť počasím nepřiliš přívětivé soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Rakouské zimní dobrodružství pohledem T&T

foto

9. ledna 2013 • 08:00

Deváté místo v evropském a čtvrté v českém šampionátu – to jsou konečné výsledky Jaromíra Tarabuse a Daniela Trunkáta na letošní Jänner rallye. Tomu však předcházely extrémní podnební podmínky během celé soutěže a tolik zážitků, že by to možná vydalo za několik soutěží dohromady.

žádný příspěvek celý článek »

toplist