www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Egon Smékal nevyšel v Klatovech naprázdno

foto

22. dubna 2013 • 15:00

Rally Šumava Klatovy, úvodní podnik Mezinárodního mistrovství České Republiky 2013 a Citroën Racing Trophy CZ 2013, vyšla solidně jediné pohárové dvojici Egon Smékal – Monika Hýbnerová.

žádný příspěvek celý článek »

Úspěšná premiéra Peugeotu 208 R2 na Rallye Šumava

foto

21. dubna 2013 • 08:00

48. Rallye Šumava se v pátek a sobotu stala dějištěm úspěšné premiéry nového Peugeotu 208 kategorie R2, který přivezl do západních Čech tým Peugeot Černý Racing s posádkou Jan Černý – Pavel Kohout.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Černý se v úvodu Rallye Šumava trápil

foto

20. dubna 2013 • 10:30

48. Rallye Šumava odstartovala v pátek 19. dubna z historického náměstí v Klatovech a vůz se startovním číslem 1 na dveřích je Peugeot 208 kategorie R2 Jana Černého a Pavla Kohouta.

žádný příspěvek celý článek »

První den Vltavy pro Jensena, Šumavě po pátku vládne Pech

foto

19. dubna 2013 • 23:20

Zatímco loni si své první vltavské prvenství Nor Jensen připsal až po velmi zamotaném průběhu soutěže, letošní soutěž jeho Lancia Rally 037 opanovala hned od úvodu. Mezi soudobými vozy se zatím nejlépe daří Václavu Pechovi, jehož Mini John Cooper Works S2000 těsně poráží škodovku Jaromíra Tarabuse.

žádný příspěvek celý článek »

I evropské hvězdy mají před šumavskou tratí respekt

foto

19. dubna 2013 • 14:05

Čtvrteční slavnostní představení na klatovském náměstí a ranní shakedown jsou části programu, které už mají za sebou účastníci 48. Rallye Šumava Klatovy a 22. Historic Vltava Rallye. Z prvních reakcí po seznamovacích jízdách je zřejmé, že zejména sobotní rychlostní zkoušky budou velmi náročné. Informace o obou podnicích postupně přibývají na stránkách www.rallyesumava.cz a www.vltavarallye.cz .

žádný příspěvek celý článek »

Štajf představí na Šumavě nový design

foto

19. dubna 2013 • 11:00

Po úspěšně zvládnutém slavonickém sprintu se Subaru Czech Duck Racing Team chystá na náročnou Rallye Šumava Klatovy, která je nejstarší domácí automobilovou soutěži. Posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha poveze na modrobílém Subaru Impreza WRX STI startovní číslo 6 a na trať vyrazí jako první z vozů své kategorie.

žádný příspěvek celý článek »

V Klatovech už jsou všichni favorité

foto

18. dubna 2013 • 13:00

Už dnes od 19 hodin se klatovské náměstí Míru stane svědkem slavnostního představení přibližně dvaceti vybraných posádek, chystajících se na 48. Rallye Šumava Klatovy či 22. Historic Vltava Rallye. Ty předtím absolvují seznamovací jízdy na tratích celkem patnácti rychlostních zkoušek, které je čekají v sobotu a v neděli. Informace o obou podnicích postupně přibývají na stránkách www.rallyesumava.cz a www.vltavarallye.cz.

žádný příspěvek celý článek »

V Klatovech odstartuje historicky nejvyšší počet renaultů

foto

18. dubna 2013 • 10:00

Clio R3 Czech Trophy 2013 vyráží vstříc dalším duelům speciálů Renault Clio R3. Šest nadcházejících soutěží kalendáře MMČR rozhodne o třetím celkovém vítězi tohoto poháru. Mezi účastníky nechybí ani loňští vítězové Josef Peták s Alenou Benešovou.

žádný příspěvek celý článek »

Dunovský zpátky v Ignisu, poprvé s Eliášem

foto

17. dubna 2013 • 20:15

Tento víkend pokračuje seriál MMČR na českém území Rallye Šumava Klatovy, kde se poprvé v letošní sezóně představí mnoho posádek. Mezi ně patří i čerstvě zrozená středočeská posádka se Suzuki Ignis S1600: Václav Dunovský – Adam Eliáš.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Pech jun. a Mini míří na Šumavu

foto

17. dubna 2013 • 15:00

48. Rallye Šumava Klatovy odstartuje v pátek 19. dubna sezónu dvoudenních soutěží Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye na domácí půdě. První soutěž Mistrovství se odjela ihned po Novém roce v Rakousku při Jänner Rallye, odkud si EuroOil-invelt team s Václavem Pechem a Petrem Uhlem odvezl slušný bodový příděl.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën Racing Trophy CZ 2013 startuje v Klatovech

foto

17. dubna 2013 • 14:00

Víkendová Rally Šumava Klatovy bude nejen úvodním domácím podnikem Mezinárodního mistrovství České Republiky 2013, ale zároveň odstartuje letošní ročník Citroën Racing Trophy CZ 2013, který pořádá společnost Citroën Česká republiky ve spolupráci s promotérem Gekon Racing.

žádný příspěvek celý článek »

Ve startovních listinách klatovských soutěží je plno slavných jmen

foto

17. dubna 2013 • 08:00

Čas do startu 48. Rallye Šumava Klatovy a 22. Historic Vltava Rallye se rychle krátí, nebude trvat dlouho a na jihozápad Čech se začnou sjíždět závodníci z celé Evropy. V minulých dnech byly zveřejněny startovní listiny i tratě jednotlivých rychlostních zkoušek, a tak je ke startu již vlastně téměř vše připraveno.

žádný příspěvek celý článek »

V Klatovech už přepočítávají přihlášky před pondělní uzávěrkou

foto

5. dubna 2013 • 11:00

Meteorologové začínají opatrně tvrdit, že se letos jara opravdu dočkáme. Je tedy naděje, že si i letos budeme moci dopřát pohledu na krásné soutěžní vozy na klatovském náměstí třeba i pod dohledem hřejícího sluníčka. Již teď je na obě chystané soutěže přihlášeno v součtu téměř devadesát posádek, poslední termín k zápisu do startovní listiny se ale rychle blíží – je jím pondělí 8.4.

žádný příspěvek celý článek »

Video ohledně příprav Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye

foto

28. března 2013 • 00:10

Přípravy na Rallye Šumava Klatovy a Historic Vltava Rallye jsou v plném proudu. V následujícím videu si můžete prohlédnout rozhovory s ředitelem soutěže, bezpečnostním činovníkem a vedoucím tratě klatovských soutěží i předsedou Svazu rally Pavlem Schovánkem a bezpečnostním delegátem Václavem Filipem.

žádný příspěvek celý článek »

Do Klatov přicházejí první přihlášky

foto

14. března 2013 • 17:00

Už jen týdny zbývají do startu nejstarší automobilové soutěže u nás, 48. Rallye Šumava Klatovy. Ta se pojede opět souběžně s 22. ročníkem Historic Vltava Rallye, obě soutěže budou mít stejně jako v loňském roce mít dvě data uzávěrky přihlášek. První z nich (se sníženým vkladem) je již 18.března, informace o obou podnicích postupně přibývají na stránkách www.rallyesumava.cz a www.vltavarallye.cz.

žádný příspěvek celý článek »

toplist