www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 14 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

Úspěšný krumlovský start Citroën Racing Trophy CZ 2014

foto

6. května 2014 • 08:00

Rallye Český Krumlov odstartovala šestý ročník značkového poháru Citroën Racing Trophy CZ 2014 a účastníci po jejím zdárném absolvování získali v rámci finančních prémií neuvěřitelných 6750 euro. Vozy Citroën DS3 R3T totiž opanovaly první dvě příčky třídy RC3 a s prázdnou domů neodjížděly ani dvě dvojice s modely DS3 R1B.

žádný příspěvek celý článek »

Trojnásobné prvenství Martina Kočiho na Rallye Český Krumlov

foto

5. května 2014 • 20:55

Martin Koči s Lukášem Kostkou a vozem Citroën DS3 R3T dosáhli o uplynulém víkendu trojnásobného prvenství na Rallye Český Krumlov 2014. Martin s Lukášem po výborném výkonu zvítězili ve skupině RC3 i v hodnocení značkového poháru Citroën Racing Trophy CZ.Do třetice byli i nejrychlejší posádkou skupiny vozů s jednou poháněnou nápravou (2WD).

žádný příspěvek celý článek »

Štajf zraje jako víno

foto

5. května 2014 • 19:00

Před českokrumlovskou soutěží se nechal Vojtěch Štajf slyšet, že při letošní těžké konkurenci příliš nevěří v obhajobu šesté příčky absolutního pořadí, kterou na jihočeském podniku loni se spolujezdcem Františkem Rajnohou dobyl. Výsledek ročníku 2014 však zcela předčil očekávání.

žádný příspěvek celý článek »

V Českém Krumlově smůla pro Kopeckého i Lappiho

foto

5. května 2014 • 10:00

Dobrý výkon, ale bohužel smutný konec: Posádky týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký/Pavel Dresler a Esapekka Lappi/Janne Ferm nedosáhly při 42. ročníku Rally Český Krumlov cíle. Kopecký, který se letos soustředí na asijsko-pacifický šampionát, vylétl v poslední rychlostní zkoušce v boji o první místo z mokré trati. Lappi, aktuálně vedoucí muž ERC, vyhrál v pátek úvodní tři zkoušky, pak ale musel kvůli technickým problémům vzdát.

žádný příspěvek celý článek »

Českokrumlovské stříbro pro Jakeše s Novákem

foto

5. května 2014 • 09:50

V dosti hektické atmosféře se rodil start týmu Gemini a jeho posádky Mirek Jakeš – Jaroslav Novák na Rallye Český Krumlov, druhé letošní soutěži ´velkého´ mistrovství. Silná mediální podpora ze strany francouzské automobilky s účastí Loebova spolujezdce Daniela Eleny nekorespondovala s problémy při pozdním dodání vozu.

žádný příspěvek celý článek »

V Českém Krumlově vstoupí do poháru Clio R3 pět dvojic

foto

1. května 2014 • 21:15

ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2014 se uskuteční na následujících šesti podnicích MMČR, ale hned českokrumlovská rally může mnohé napovědět. A to zejména o formě nejžhavějších kandidátů na prvenství a už dvojnásobných vítězů, příbramské dvojice Josef Peták – Alena Benešová.

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Elena podpoří v Českém Krumlově Jakeše a tým Gemini

foto

1. května 2014 • 21:05

Již zítra odstartuje série podniků Mezinárodního mistrovství České republiky na našem území 42. ročníkem tradiční Rallye Český Krumlov, která se současně započítává do hodnocení seriálu European Rally Trophy. Na jihu Čech se sejde první květnový víkend skvělá konkurence našich i zahraničních pilotů, a to včetně továrního týmu Škoda.

žádný příspěvek celý článek »

Silná sestava Subaru pro Krumlov = Štajf a Firla

foto

1. května 2014 • 21:00

Úřadující domácí šampión produkčních vozů Vojtěch Štajf si pro svůj první letošní start zvolil Rallye Český Krumlov, kde svedl loni úspěšnou bitvu o prvenství ve třídě 3. Letos bude mezi jeho největší soupeře patřit také týmový kolega Lumír Firla, který stejně jako Štajf osedlá špičkový hatchback Subaru Impreza WRX STI.

žádný příspěvek celý článek »

Václav Pech s Petrem Uhlem míří do Českého Krumlova

foto

30. dubna 2014 • 19:25

Rallye Český Krumlov je jednou z tradičních českých soutěží a mezi jezdci i diváky patří k těm nejoblíbenějším. Jezdci ji současně považují za velmi těžkou soutěž, a to jak díky složitému charakteru tratě s mnoha skákacími horizonty, tak díky členitosti krajiny Českokrumlovska a s tím spojenou náročností rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Prapor Jihočechů nese spolujezdec František Poláček

foto

30. dubna 2014 • 12:00

Českokrumlovská rallye byla každoročně baštou mnoha domácích posádek. Pravidelně se jí účastnila spousta jezdců i spolujezdců z jihu Čech, většina z nich ve vozech slabších objemových kubatur. Letošní dvaačtyřicátý ročník nebude výjimkou.

žádný příspěvek celý článek »

Miroslav Janota v Českém Krumlově s Lancií 037 Rally

foto

30. dubna 2014 • 09:00

Rok a půl dlouhá pauza jednoho z nejtalentovanějších českých soutěžáků končí. Evropský šampion v rallye historických automobilů z roku 2011 se vrací za volant a bude pilotovat ne jen tak ledajaké auto. Miroslav Janota představí při 42.

žádný příspěvek celý článek »

V Českém Krumlově odstartuje Citroën Racing Trophy CZ 2014

foto

30. dubna 2014 • 08:00

Ve stínu české návštěvy devítinásobného mistra světa WRC, francouzského spolujezdce Daniela Eleny a české premiéry Citroënu DS3 R5 odstartuje při Rallye Český Krumlov už šestý ročník Citroën Racing Trophy CZ 2014.

žádný příspěvek celý článek »

Jubilejní 1000. start Sparrow racing teamu

foto

29. dubna 2014 • 16:00

Když na trať Rally Bohemia 2001 vyrazila posádka Milan Kneifel - Daniel Zpěvák s Hondou Civic VTi z dílny Sparrow racing teamu, jen málokdo by si tehdy troufl předpovídat nově vzniklému týmu nějakou budoucnost. Po třinácti letech působení nejen na domácích tratích je však stáj Oldřicha Hrabce vyhlášeným přípravcem soutěžních speciálů opředeným mnoha úspěchy. Při 42. Rallye Český Krumlov 2014 navíc zažije jedno významné jubileum.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Trojan opět na scéně

foto

29. dubna 2014 • 12:30

Již tento víkend 2.-3.května ožije okolí Českého Krumlova tradičním svátkem soutěžáků, kde letos nebude chybět ani Karel Trojan. Vzhledem k tomu, že srdce Karla Trojana neustále bije v závodním rytmu, využije každou příležitost k svezení se na rallyové trati. Letos k tomu dozrál čas právě na Rallye Český Krumlov.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Český Krumlov odpočítává hodiny do startu

foto

29. dubna 2014 • 10:00

Fanoušci motorsportu se konečně dočkali. Už za několik hodin se na jih Čech budou sjíždět soutěžní posádky, aby se od středečního dopoledne začaly připravovat na dvaačtyřicátý ročník Rallye Český Krumlov. Nebývale početné startovní pole čeká na čtrnácti rychlostních zkouškách, které se pojedou na sedmi osvědčených úsecích, takřka 170 měřených kilometrů.

žádný příspěvek celý článek »

toplist