www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR15 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

JP Motorsport na Šumavě skončil těsně pod bednou

foto

30. dubna 2015 • 08:15

Dvanáctým místem v absolutním pořadí a čtvrtou příčkou ve své třídě 3 vstoupila do mistrovství České republiky v rally posádka JP Motorsport teamu ve složení Jaroslav Pešl - Roman Pešek. Valaši jedoucí tradičně a vozem Mitsubishi Lancer EVO IX letos poprvé ve společné kariéře jedou takzvaný velký mistrák.

žádný příspěvek celý článek »

Jubilejní Šumava zůstala FARSem nepokořená

foto

30. dubna 2015 • 08:00

První soutěží domácího šampionátu v Rally byla nejstarší soutěž na našem území Rally Šumava.Ve velmi kvalitním a nabitém startovním poli nechyběl ani zlínský tým FARS Racing, jenž se představil stejně jako na Valašce hned se dvěma vozy.

žádný příspěvek celý článek »

Radosti i strasti týmu Duck Racing na Hungaroringu a na Šumavě

foto

29. dubna 2015 • 17:30

Pražský tým Duck Racing má za sebou velmi náročný víkend. Zatímco Petru Kačírkovi a Danielu Skalickému se v prvním podniku okruhového MMČR dařilo, Lumír Firla zažil na šumavské rally úplně jiné pocity.

příspěvků: 1 celý článek »

Jan Černý si ze Šumavy veze body za šesté místo

foto

29. dubna 2015 • 17:20

Klatovská Rallye Šumava, která v tomto roce slaví padesát let své historie, byla prvním startem pro novou posádku Mogul Adell Racing ve složení Jan Černý - Petr Černohorský. Dvojice využívala techniku Škoda Fabia S2000 z týmu Romana Kresty, který na premiérový start této posádky bedlivě dohlížel.

žádný příspěvek celý článek »

Pechovi se na Šumavě hattrick nepovedl

foto

28. dubna 2015 • 07:30

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem odjížděli na 50. Rallye Šumava v roli jednoho z favoritů. Jak by také ne, když plzeňská posádka mohla v tomto roce korunovat svůj úspěch na této soutěži ziskem třech po sobě jdoucích vítězství. Se čtyřmi šumavskými vítězstvími již figurují v čele historických tabulek a EuroOil - Invelt team s MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo byl připraven o vítězství bojovat i v tomto jubilejním ročníku naší nejstarší domácí soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Pospíšilík s Vyoralem Šumavu nedokončili

foto

27. dubna 2015 • 09:30

Junioři týmu Peugeot Sport Česká republika, Tomáš Pospíšilík a Lukáš Vyoral si při 50. Rallye Šumava, která se v pátek a v sobotu uskutečnila na Klatovsku, odbyli svou premiéru se soutěžním vozem Peugeot 208 R2. Mladá posádka začala přesně podle pokynů a předpokladů a během celé soutěže zajížděla konzistentně časy mezi těmi nejlepšími ve skupině 6.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký letošním králem Šumavy

foto

25. dubna 2015 • 16:35

Závěrečný rychlostní test letošní jubilejní 50. Rally Šumava již jen jako třešničkou na dortu ozdobila dalším nejrychlejším časem posádka tovární Škody Fabie R5, Jan Kopecký - Pavel Dresler. Vybojovala tak nejen první vítěznou rally pro nový vůz, ale zároveň 20. vítězství pro mladoboleslavskou značku na naší nejstarší soutěži.

žádný příspěvek celý článek »

Pech zbrojí na Šumavu

foto

24. dubna 2015 • 15:00

Letošní Mezinárodní mistrovství České republiky v rallye, po delší pauze, začíná tento víkend jubilejním padesátým ročníkem Rallye Šumava. Na startu nebude chybět ani loňská mistrovská posádka Václav Pech – Petr Uhel na voze MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo.

žádný příspěvek celý článek »

S novým autem na nové tratě!

foto

23. dubna 2015 • 11:55

Fanoušci účastnící se Valašské rally, a taky ti, kteří jsou obeznámeni s výsledky, již vědí o nešťastné nehodě, po které našemu týmu z auta zůstal jen vrak. První pohled na pozůstatky auta nebudil optimistické myšlenky, ale naštěstí posádka vyvázla bez zranění.

žádný příspěvek celý článek »

Tratě klatovských soutěží mají kompaktní podobu

foto

23. dubna 2015 • 09:50

Ročník 2015 klatovských soutěží bude pro diváky i závodníky v mnoha směrech velmi atraktivní. Jednak už je zřejmé, že se na 50. Rallye Šumava Klatovy i na 24. Historic Vltava Rallye sejde velmi pestré závodní pole, jednak budou rychlostní zkoušky více než v minulých letech soustředěny u centra dění.

žádný příspěvek celý článek »

V sázkách na klatovského vítěze letos chybí "tutovka"

foto

22. dubna 2015 • 14:30

Zatímco v minulých dvou letech bylo už před startem patrné, kdo by měl vládnout Rallye Šumava Klatovy i Historic Vltava Rallye, letos tomu tak není. Ani jedna z nejvýznamnějších klasifikací nemá jasného favorita a je jasné, že svojí roli mohou hrát i maličkosti. V těchto dnech už proto týmy pilně testují či pořádají své prezentace, novinky od pořadatelů i závodníků postupně přibývají také na klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Fabia R5 oslaví svou světovou rally premiéru v České republice

foto

22. dubna 2015 • 14:20

Zcela nový soutěžní vůz Škoda Fabia R5 oslaví svou světovou premiéru na rally ve své vlasti. Na jubilejním 50. ročníku Rally Šumava Klatovy bude řídit nový soutěžní vůz úřadující šampion Asijsko-pacifického mistrovství Jan Kopecký. Zeleno-bílo-černý vůz továrního týmu by měl pokračovat ve 114leté úspěšné historii motoristického sportu značky Škoda.

žádný příspěvek celý článek »

Zpěvák Daniel Landa pokřtil závodní vůz, ve kterém pojede rally

foto

22. dubna 2015 • 08:00

Škoda Fabia WRC – to je automobil, ve kterém chce Daniel Landa v budoucnu brázdit tratě rallye. Nový vůz představil v pondělí 20. dubna přímo na Vyšehradě. Závodní speciál tam pokřtil zpěvákův otec Stanislav.

žádný příspěvek celý článek »

Hviezdy českých rallysprintov s KL Racing na Šumavu

foto

19. dubna 2015 • 14:00

Jubilejný, päťdesiaty ročník Rally Šumava Klatovy, privíta na štarte aj slovenský KL Racing Rally Team. Klatovskou štartovou rampou prejdú vo farbách tímu Karel Trněný a Jan Sýkora.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Šumavu a Vltavu

foto

16. dubna 2015 • 19:55

Již příští týden odstartuje znovuobrozené mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Dnes si můžete prohlédnout seznam přihlášených posádek nejen na Rallye Šumava Klatovy, ale také na evropský pohár historických vozů nesoucí tradiční název Historic Vltava Rallye.

žádný příspěvek celý článek »

toplist