www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 16 - Rally Dakar

Dakar: Vrátný i Ardavičus bojovali s problémy

foto

8. ledna 2016 • 17:05

Tomáš Vrátný se v pátém měřeném úseku Rallye Dakar 2016 potýkal s technickými problémy. V jednom z řečišť urazil vzduchovou hadici, kterou se svou posádkou následně opravil.

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais o včerejších technických problémech, díky kterým musel odstoupit ze závodu

foto

8. ledna 2016 • 16:00

Aleš Loprais patřil k největším českým nadějím letošní Rally Dakar v kategorii kamionů. Ve čtvrté etapě se však vyskytly technické problémy, které se během noční i dopolední opravy nepodařilo vyřešit a český pilot byl nucen ze soutěže definitivně odstoupit.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Loprais na Dakaru nestihl start etapy a končí, Kolomý byl druhý

foto

7. ledna 2016 • 23:50

Aleš Loprais na Rallye Dakar předčasně skončil. Pilot kamionu Iveco nestihl kvůli problémům s vozem včas odstartovat do dnešní páté etapy a byl ze závodu vyloučen. Martin Kolomý s tatrou dojel v etapě na druhém místě, rychlejší byl pouze Rus Eduard Nikolajev s kamazem.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Vrátný v maratónské etapě pomáhal Ardavičusovi

foto

7. ledna 2016 • 15:35

Tým Bonver Dakar Project úspěšně zvládl maratónskou etapu na Rallye Dakar 2016. Tomáš Vrátný zbytečně neriskoval a pátý měřený úsek slavné dakarské rallye absolvoval v mírném tempu.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Prokopovi pomohl až Adam Malysz

foto

7. ledna 2016 • 15:25

Český automobilový závodník Martin Prokop si ve čtvrté etapě Rallye Dakar 2016 výrazně zkomplikoval svou snahu o dobrý výsledek během premiéry na slavné dakarské rally.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Peterhansel slaví 33. etapové vítězství, Prokop šel přes střechu

foto

6. ledna 2016 • 23:00

Po dvou etapových triumfech debutanta Sébastiena Loeba se na Rallye Dakar dočkal prvního letošního prvenství matador slavné soutěže a další Francouz Stéphane Peterhansel. Jedenáctinásobný celkový vítěz vybojoval už 33. dílčí úspěch za volantem a vyrovnal počet triumfů, kterých dosáhl za řídítky motocyklu.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Prokopa na Dakaru zpomalil defekt, v etapě dojel třináctý

foto

5. ledna 2016 • 21:30

Český automobilový jezdec Martin Prokop dojel ve třetí etapě Rallye Dakar na 15. místě a v průběžném pořadí klesl na dvanáctou pozici. Znovu vyhrál Francouz Sébastien Loeb a kategorii automobilů vede o více než pět minut.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: První ostrá etapa pro Lopraise

foto

5. ledna 2016 • 18:35

Konečně jsme se dočkali. Po dvou anulovaných etapách bylo startovní pole lehce řečeno nervózní. Počasí se konečně umoudřilo a kategorie kamionů si odbyla svůj premiérový start.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Vrátnému prostřelil kámen hadici od chlazení

foto

5. ledna 2016 • 18:20

Tomáš Vrátný se v druhém měřeném úseku Rallye Dakar 2016 potýkal s technickými problémy. Kámen mu prostřelil hadici od chlazení motoru, a tak šéf týmu Bonver Dakar Project musel zvolnit tempo, aby svůj kamion Tatra nepoškodil a dokončil etapu.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Optimistický start pro Ouředníčka s Vaculíkem

foto

5. ledna 2016 • 18:05

Posádka Buggyra Ultimate Dakar se konečně dočkala pravého dakarského dne. Pro Tomáše Ouředníčka a Pavla Vaculíka sice nebyla druhá etapa nejjednodušší, ale výsledek vypadá slibně. Po startu z 95. startovní pozice se Tomášovi s Pavlem podařilo zajet 48. nejrychlejší čas.

žádný příspěvek celý článek »

První dvě místa pro Peugeot 2008 DKR

foto

5. ledna 2016 • 13:00

Peugeot 2008 DKR dosáhl svého vůbec prvního vítězství na Dakaru a zároveň svého prvního umístění na prvních dvou místech. Stalo se tak zásluhou Sébastiena Loeba a Daniela Eleny, kteří byli o 2 min 23 s rychlejší než jejich týmoví kolegové Stéphane Peterhansel a Jean-Paul Cottret. To je také rozdíl mezi prvním a druhým v celkové klasifikaci.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Prokop klesl na Rallye Dakar po penalizaci na desáté místo

foto

5. ledna 2016 • 12:00

Desítky drobných penalizací za překročení rychlostních limitů lehce pozměnily výsledky pondělí 2. etapy Rallye Dakar. Dotkly se i českých účastníků slavné soutěže: Martin Prokop po minutovém trestu klesl z devátého místa na desáté v kategorii automobilů, motocyklista Ondřej Klymčiw sice také dostal trest, ale v průběžném pořadí si polepšil na 23. pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: Prokop byl devátý při premiérovém triumfu Loeba na Rallye Dakar

foto

4. ledna 2016 • 23:00

Martin Prokop obsadil deváté místo ve druhé etapě Rallye Dakar. Český jezdec zaostal na 387 km dlouhém měřeném úseku o čtyři a půl minuty za Sébastienem Loebem z Francie, který na slavné dálkové soutěži oslavil premiérový triumf.

žádný příspěvek celý článek »

Dakar: První etapa Rallye Dakar byla kvůli lijáku zrušena

foto

3. ledna 2016 • 19:00

Osmatřicátý ročník Rallye Dakar provázejí v úvodu potíže a po sobotní nehodě v prologu byla dnes zrušena první etapa. Tentokrát je na vině počasí. Kvůli přívalovým dešťům v Argentině se trať z Rosaria do Villa Carlos Paz stala částečně nesjízdnou, navíc nemohly vzlétnout vrtulníky a organizátoři etapu z bezpečnostních důvodů zrušili.

žádný příspěvek celý článek »

Tři vozy Peugeot 2008 DKR zajely stejný čas

foto

3. ledna 2016 • 16:00

Čtyři vozy Peugeot 2008 DKR v brzkém odpoledni opustily Buenos Aires a zamířily do Rosaria. Na trase je čekal prolog. Byl jen 11 km dlouhý, ale stanovil startovní pořadí pro první etapu, která se jede v neděli, a rovněž se započítával do celkové klasifikace.

žádný příspěvek celý článek »

toplist