www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 17 - Rally Dakar

Dvojnásobný vítěz Dakaru Al-Attiyah skončil už po třech etapách

foto

5. ledna 2017 • 16:00

Dvojnásobný vítěz Nasser Al-Attiyah odstoupil už po třetí etapě z Rallye Dakar. Jeden z hlavních favoritů kategorie automobilů utrhl během středečního úseku přes argentinské hory kolo a do dnešního startu nestihl poškození vozu opravit. Na své triumfy z let 2015 a 2011 tak zkušený katarský jezdec nenaváže.

žádný příspěvek celý článek »

Kolomý je na Dakaru druhý, penalizace Prokopa a Macíka

foto

4. ledna 2017 • 23:30

Pilot kamionu Tatra Martin Kolomý obsadil druhé místo v extrémně náročné středeční 3. etapě Rallye Dakar a druhý je i průběžně. O možné vedení jej připravila dodatečná tříminutová penalizace. V čele je nově Rus Eduard Nikolajev, na něhož Kolomý ztrácí 2:27 minuty.

žádný příspěvek celý článek »

Motocyklista Kvapil pomáhal zraněnému, pak se sám zranil

foto

4. ledna 2017 • 23:00

Motocyklista Lukáš Kvapil se stal prvním Čechem, který odstoupil z Rallye Dakar. V úterní druhé etapě měl pád, při němž si zlomil nos, poranil rameno a utrpěl otřes mozku. Do nemocnice ho tak musel dopravit vrtulník. Člen týmu Big Shock Racing se ve čtvrtek vrátí do České republiky, kde by měl absolvoval lékařský zákrok. Nakonec se totiž rozhodl nepodstoupit jej v Jižní Americe.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop po druhé etapě Rally Dakar na patnáctém místě, ale s technickými potížemi

foto

4. ledna 2017 • 16:00

Česko-rakouská posádka týmu MP-Sports – pilot Martin Prokop s navigátorkou Ilkou Minor – má za sebou dvě etapy legendární Rally Dakar a v kategorii automobilů jim náleží průběžná patnáctá příčka. Jejich Fordu Raptor se však hned z kraje soutěže nevyhnuly technické potíže a ve včerejší etapě se potýkala s kritickým přehříváním motoru.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot 3008 DKR zaznamenal na Dakaru první etapové vítězství

foto

4. ledna 2017 • 14:00

Po opatrném pondělním zahájení pokračoval Dakar 2017 druhým dnem. Sébastien Loeb vyhrál druhou etapu, která byla součástí dnešní jízdy z Resistencie do San Miguel de Tucumán. Výsledkem je, že se Francouzův Peugeot 3008 DKR dostal na vrchol prozatímního pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Vedro a prach...

foto

4. ledna 2017 • 13:00

Jsem rád, že je dnešní etapa za námi. Bylo to utrpení. Šílené vedro, venku skoro 50 a v kabině skoro 80°C. Ještě pořád bojuji s nemocí,takže si i trochu přitápím. Prostě výživné! Nicméně horko nám je všem.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Kolomý klesl na třetí místo, do čela automobilů se posunul Loeb

foto

3. ledna 2017 • 23:30

Motocyklista Ondřej Klymčiw se po druhé etapě Rallye Dakar posunul na 22. místo průběžného pořadí, mezi čtyřkolkami je nováček Tomáš Kubiena sedmý. V kategorii automobilů vede Francouz Sébastien Loeb, devítinásobný mistr světa v rallye. Mezi kamiony vyhrála holandsko-česká posádka Van den Brink-Kozlovský-Blankestijn a dostali se do čela.

žádný příspěvek celý článek »

Kolomý vyhrál první etapu Rallye Dakar, Loprais byl čtvrtý

foto

2. ledna 2017 • 21:00

Martin Kolomý s kamionem Tatra vyhrál první etapu Rallye Dakar. Účastníci 39. ročníku slavné soutěže dnes absolvovali jen 39 kilometrů měřený úsek, na kterém jezdec týmu Buggyra Racing porazil druhého Tona van Genugtena z Nizozemska o třináct sekund. Kolomého týmový kolega Aleš Loprais byl čtvrtý.

žádný příspěvek celý článek »

Čtyři vozy Peugeot 3008 DKR jsou připravené k akci pro Dakar 2017

foto

2. ledna 2017 • 16:00

Jen několik hodin před startem Dakaru 2017 v pondělí 2. ledna v Asunciónu, Paraguay, je Team Peugeot Total připraven zopakovat triumf, který v této soutěži dosáhl v roce 2016. Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz, Cyril Despres, Sébastiena Loeba se svými spolujezdci už se nemohou dočkat nastartování svých zbrusu nových vozů Peugeot 3008 DKR. Čeká na ně celková vzdálenost 9000 km a potenciálně jeden z dosud nejtěžších Dakarů.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Dakar odstartovala! Kolomý ohodil fanoušky bahnem

foto

2. ledna 2017 • 13:30

Vůbec poprvé v devětatřicetileté historii slavné Rally Dakar odstartovaly posádky do soutěže z Asunciónu, hlavního města Paraguaye. Neuvěřitelnou atmosféru si na slavnostním pódiu užili Martin Kolomý a Aleš Loprais, kteří už netrpělivě vyhlížejí start ostré etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Aleš Loprais před Dakarem...

foto

1. ledna 2017 • 18:00

Několikadenní přeháňky v 37 stupňovém vedru navozují klima rovnající se prádelně. Vlhko, komáři, mravenci, je téměř zbytečné se sprchovat a to vše v době, kdy toho potřebujete nachystat před startem soutěže naprosto nejvíce. Uklidňujícím bodem je pouze fakt, že je to pro všechny účastníky stejné. V tomto tropickém dni jsme se rovněž vydali na nutný shakedown vzdálený cca 3 hodiny od bivaku v Asuncionu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist