www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 17 - Rally Dakar

Vozy Peugeot 3008 DKR si v Dakaru 2017 připsaly historické trojnásobné vítězství

foto

16. ledna 2017 • 08:00

Zcela nové vozy Peugeot 3008 DKR s posádkami Peterhansel/Cottret, Loeb/Elena a Despres/Castera po 9000 km dlouhé jízdě přes Paraguay, Bolívii a Argentinu zakončily Rallye Dakar 2017 v cíli v argentinském Buenos Aires obsazením kompletních stupňů vítězů. Dnešní historický mezník s trojnásobným vítězstvím znamená šesté celkové prvenství v této slavné terénní soutěži, které je v ideální shodě s uváděním nového SUV Peugeot 3008 na trhy po celém světě.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop na Dakaru celkově jedenáctý

foto

15. ledna 2017 • 12:00

Dnešním třináctým místem v poslední etapě Dakaru potvrdili Martin Prokop s Ilkou Minor své stabilní výkony na letošním Dakaru a v celkové klasifikaci kategorie automobilů tak obsadili skvělé jedenácté místo! Jako první soukromý tým bez tovární podpory a s vlastním spolehlivým vozem jsme nebýt hodinové penalizace za nenalezený waypoint mohli pomýšlet i na sedmé místo celkově.

žádný příspěvek celý článek »

Peterhansel potřinácté vyhrál Dakar, Prokop dojel jedenáctý

foto

14. ledna 2017 • 19:00

Francouzský rekordman Stéphane Peterhansel potřinácté vyhrál Rallye Dakar, z toho posedmé kraloval kategorii automobilů. Martin Prokop obsadil 11. místo, životní výsledek zajel také dvanáctý motocyklista Ondřej Klymčiw. Aleš Loprais byl mezi piloty kamionů sedmý, Martin Macík mladší skončil desátý.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais se na Dakaru posunul na sedmé místo mezi kamiony

foto

14. ledna 2017 • 11:00

Pilot kamionu Tatra Aleš Loprais se v páteční předposlední etapě Rallye Dakar posunul na průběžné sedmé místo v kategorii. Za třetí výhrou na slavné soutěži, druhou na pozici pilota, míří Rus Eduard Nikolajev s kamazem, jenž má v čele rallye náskok 17 minut na týmového kolegu Dmitrije Sotnikova.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop i Klymčiw se na Rallye Dakar vešli do elitní desítky

foto

13. ledna 2017 • 03:00

Automobilový jezdec Martin Prokop i motocyklista Ondřej Klymčiw se v desáté etapě Rallye Dakar umístili v elitní desítce. Prokop s fordem zajel devátý čas, Klymčiw byl původně desátý, ale po penalizaci vítěze skončil rovněž na devátém místě. Pro oba to znamená nejlepší výsledky v populární dálkové soutěži v kariéře.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Dakar dál trápí počasí, dnešní etapa byla zrušena

foto

11. ledna 2017 • 10:45

Dnešní 9. etapa Rallye Dakar se neuskuteční. Organizátoři ji byli nuceni zrušit s ohledem na nepřízeň počasí. Po silných bouřkách a následných sesuvech půdy se řada doprovodných vozů nedokázala v úterý dostat do bivaku v Saltě. Hlavní přístupová cestě byla totiž zavelena.

žádný příspěvek celý článek »

Macík byl na Rally Dakar osmý, Kolomý je celkově devátý

foto

10. ledna 2017 • 23:00

Martin Macík s kamionem Liaz obsadil osmé místo v osmé etapě Rallye Dakar a při návratu konvoje účastníků do Argentiny vybojoval nejlepší umístění mezi českými piloty. Na výrazně zkrácené rychlostní zkoušce na trase z bolivijského Uyuni do Salty byl zhruba o šest a půl minuty pomalejší než vítězný Nizozemec Martin van den Brink.

žádný příspěvek celý článek »

Počasí dál trápí Rallye Dakar, ani dnes se nepojede podle plánu

foto

10. ledna 2017 • 10:00

Nepřízeň počasí i nadále provází Rallye Dakar. Organizátoři 39. ročníku slavné soutěže již museli zrušit sobotní etapu a výrazně upravit páteční i pondělní, podle plánů nebudou závodníci bojovat ani dnes. Podstatná část plánované maratonské etapy je po dešti nesjízdná, nejvíce by se úpravy měly dotknout kategorie kamionů, pro které byla druhá část etapy kompletně zrušena.

žádný příspěvek celý článek »

V čele Dakaru zůstal po 7. etapě Peterhansel, Prokop je patnáctý

foto

9. ledna 2017 • 23:00

I po sedmé etapě Rallye Dakar z La Pazu do Uyuni zůstal v kategorii automobilů ve vedení obhájce vítězství a s 12 triumfy rekordman závodu Francouz Stéphane Peterhansel. Ten byl nejrychlejší i v dnešním měřeném úseku, kteří organizátoři po dvou dnech volna kvůli bouřlivému počasí zkrátili z původně plánovaných 322 na 161 kilometrů.

žádný příspěvek celý článek »

Šestá etapa Rallye Dakar byla kvůli špatnému počasí zrušena

foto

7. ledna 2017 • 12:00

Dnešní šestá etapa Rallye Dakar byla kvůli nepříznivému počasí zrušena. Účastníci 39. ročníku slavné soutěže tak nyní budou mít dva dny volna, na neděli byl totiž naplánován jediný nezávodní den rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop se drží v letošním brutálním Dakaru na šestnáctém místě

foto

7. ledna 2017 • 11:00

Další dvě extrémní etapy Dakaru mají za sebou Martin Prokop s Ilkou Minor, česko-rakouská posádka Fordu Raptor F150 EVO z jihlavských dílen týmu MP-Sports. A nyní všechny závodníky, kteří ještě v letošním drsném provedení jihoamerické soutěže pokračují, čekají z důvodu zrušení sobotní etapy hned dva dny volna.

žádný příspěvek celý článek »

Zkrácenou pátou etapu na Dakaru vyhrál Loeb, Prokop ztratil

foto

7. ledna 2017 • 08:00

Zkrácenou pátou etapu Rallye Dakar vyhrál mezi automobilisty Francouz Sébastien Loeb, který o den dříve ztratil 22 minut a přišel o první místo. Novým lídrem je jeho krajan Stéphane Peterhansel, dvanáctinásobný vítěz slavné soutěže. Po čtvrté etapě vedoucí Cyril Despres dnes doplatil na navigační chyby a klesl za Loeba na třetí místo.

žádný příspěvek celý článek »

Náš problém se jmenuje servočerpadlo...

foto

6. ledna 2017 • 14:00

Krátce po startu do dnešní RZ se rozplynuly naše naděje na dobrý výsledek. Stáli jsme a zjištění,že se znovu jedná o pumpu, se zdá skoro nepochopitelné. Ale byla to skutečnost. Potom pochopitelně následovala stíhací jízda se všemi problémy a nástrahami.

žádný příspěvek celý článek »

Čtvrtý den Dakaru přinesl týmu Peugeot Total překvapivé vítězství i zdrcující ztrátu

foto

6. ledna 2017 • 13:00

Příjezd Rallye Dakar 2017 do Bolívie organizátoři podtrhli etapou, která kladla značný důraz na precizní navigaci. Nicméně posádka Despres/Castera se nedopustila žádné chyby a dokázala dosáhnout poprvé nejrychlejší čas v měřeném úseku od jejich přechodu na čtyři kola. Tento pár ve voze PEUGEOT 3008 DKR je novou aktuální vedoucí posádkou před svými týmovými kolegy, dvojicí Peterhansel/Cottret.

žádný příspěvek celý článek »

Čtvrtá etapa katastrofou pro české posádky

foto

5. ledna 2017 • 23:00

Pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek Josef Macháček odstoupil z Rallye Dakar po nehodě v závěru čtvrté etapy, při níž si vykloubil rameno a poranil nohu. Šestého muže průběžného pořadí dopravil do nemocnice vrtulník.

žádný příspěvek celý článek »

toplist