www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 18 - Rally Dakar

Klymčiw je stále udržován v umělém spánku, operace se odkládá

foto

11. ledna 2018 • 08:00

Motocyklista Ondřej Klymčiw, který si při pádu v pondělní 3. etapě Rallye Dakar zlomil dva obratle a pohmoždil plíce, je stále v nemocnici v Limě udržován v umělém spánku. Podle původních informací jej měli lékaři dnes začít probouzet a následně operovat, plány ale zatím odložili.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais nedojel do cíle etapy a na Rallye Dakar nejspíš končí

foto

10. ledna 2018 • 12:00

Pilot kamionu Tatra Aleš Loprais nedokončil 4. etapu Rallye Dakar a podle všeho v soutěži končí. Vítěze úvodní etapy zastavily technické problémy, kvůli kterým posádka nocovala v dunách. Loprais sice ještě chybí v seznamu odstoupivších jezdců, z jeho vyjádření je ale patrné, že ve 40. ročníku slavné soutěže už pokračovat nebude.

žádný příspěvek celý článek »

Kolomý byl mezi kamiony třetí v etapě Rallye Dakar

foto

10. ledna 2018 • 08:00

Pilot kamionu Tatra Martin Kolomý obsadil podle předběžných výsledků třetí místo ve čtvrté etapě Rallye Dakar. Na 330 kilometrů dlouhé rychlostní zkoušce byli rychlejší jen suverénní Rus Eduard Nikolajev, který v kamazu vyhrál už třetí etapu za sebou, a Argentinec Federico Villagra. Martin Macík s liazem byl šestý a posunul se neoficiálně na průběžnou čtvrtou pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Kolomý i Loprais měli na Dakaru problémy, Macík zazářil

foto

9. ledna 2018 • 13:00

Ondřej Klymčiw a Tomáš Kubiena se stali prvními Čechy, pro které předčasně skončil jubilejní 40. ročník Rallye Dakar. Ze hry o solidní umístění je i pilot kamionu Tatra Martin Kolomý, který po technických problémech nestihl v limitu dojet do cíle třetí etapy.

žádný příspěvek celý článek »

Klymčiw po pádu na Dakaru skončil v nemocnici, je v bezvědomí

foto

9. ledna 2018 • 10:00

Motocyklista Ondřej Klymčiw havaroval ve třetí etapě Rallye Dakar v Peru a v bezvědomí byl převezen do nemocnice. Nejlepší z českých kamionů byl dnes Martin Macík, jenž s vozem Liaz obsadil čtvrté místo a celkově je pátý. Dosud druhý Aleš Loprais nabral ztrátu a klesl. V kategorii automobilů dojel Martin Prokop osmý a v průběžném pořadí si polepšil z dvanáctého na deváté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais je na Rallye Dakar druhý, Prokop klesl na 12. místo

foto

7. ledna 2018 • 21:30

Aleš Loprais dojel v druhé etapě Rallye Dakar na třetím místě a celkově je v pořadí kamionů druhý. Vítěz úvodní etapy ztrácí na vedoucího Rusa Eduarda Nikolajeva pět minut a 38 sekund. Martin Kolomý je za Argentincem Federicem Villagrou čtvrtý.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop desátý po první etapě Dakaru 2018

foto

7. ledna 2018 • 11:00

Martin Prokop s Janem Tománkem vstoupili do letošního Dakaru vynikajícím desátým místem v první etapě, která po delším spojovacím úseku ze startovní rampy v Limě obnášela zahřívacích 31 kilometrů v písečném terénu kolem města Pisco.

žádný příspěvek celý článek »

Loprais vstoupil do Rallye Dakar vítězstvím v první etapě

foto

7. ledna 2018 • 08:00

Aleš Loprais s kamionem Tatra vyhrál první etapu jubilejního 40. ročníku Rallye Dakar. Druhého Martina van den Brinka z Nizozemska, v jehož posádce je i mechanik Daniel Kozlovský, porazil o 22 sekund. V cíli měřeného testu je však zatím jen osmnáct kamionů.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot 3008DKR Maxi ve startovních blocích

foto

6. ledna 2018 • 11:00

Team Peugeot Total je připraven odstartovat v Limě (Peru) do 40. ročníku Rallye Dakar. Tvoří jej čtyři vozy Peugeot 3008DKR Maxi s posádkami Peterhansel/Cottret, Sainz/Cruz, Loeb/ Elena a Despres/Castera.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot 3008 DKR Maxi: cílem je vítězství v Rallye Dakar 2018

foto

3. ledna 2018 • 14:00

Tým Peugeot Total obsadil všechna místa na stupních vítězů v Rallye Dakar v roce 2017 a ve 40. ročníku této soutěže bude opět usilovat o vítězství. Dakar 2018 se odehraje ve dnech od 6. do 20. ledna a jeho náročná 9000 km dlouhá trasa povede přes Peru, Bolívii a Argentinu.

žádný příspěvek celý článek »

Násir al-Attíja startuje v Rallye Dakar s novým Hiluxem

foto

26. prosince 2017 • 09:30

Katarský závodník Násir al-Attíja se chystá na Rallye Dakar 2018 s novou Toyotou Hilux. Cílem je potřetí vyhrát a zajistit Toyotě první vítězství v tomto závodě. Al-Attíja a jeho posádka z továrního týmu Toyota Gazoo Racing South Africa se na Dakar připravovali celý rok.

žádný příspěvek celý článek »

toplist