www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 18 - Rally Dakar

Toyota Gazoo Racing získala na Dakaru dvě pódiová umístění

foto

23. ledna 2018 • 14:00

Rallye Dakar 2018 konečně dospěla do cíle v argentinském městě Cordoba. Závěrečná 14. etapa se ukázala jako mimořádně napínavá, neboť posádku Giniel de Villiers/Dirk von Zitzewitz (výsledné třetí místo) týmu Toyota Gazoo Racing SA dělil od celkově čtvrtého Peugeotu (Stephane Peterhansel) náskok pouhých 8 minut a 8 sekund.

žádný příspěvek celý článek »

Carlos Sainz, Lucas Cruz a jejich Peugeot 3008DKR Maxi triumfovali v Rallye Dakar, která se zapíše do historie

foto

22. ledna 2018 • 02:00

Po 8793 kilometrech dun, horských průsmyků, kamenitých tratí a nebezpečí všeho druhu na území Peru, Bolívie a Argentiny získala posádka Carlos Sainz/Lucas Cruz pro Peugeot 3008DKR Maxi ve 40. Rallye Dakar velkolepé vítězství. Tento třetí po sobě následující triumf Teamu Peugeot Total v nejnáročnější soutěži na světě odráží obchodní úspěch vozu Peugeot 3008 SUV.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop sedmým místem na Dakaru vyrovnal Zapletalovo české maximum

foto

21. ledna 2018 • 17:00

Automobilový jezdec Martin Prokop obsadil celkové sedmé místo v Rallye Dakar a vyrovnal v této nejprestižnější kategorii české maximum, které v roce 2009 vytvořil Miroslav Zapletal. Podruhé v kariéře vyhrál bývalý světový šampion v rallye Španěl Carlos Sainz.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop i Macík si krátce před cílem Rallye Dakar polepšili

foto

20. ledna 2018 • 12:00

Automobilový jezdec Martin Prokop se v předposlední etapě Rallye Dakar posunul na sedmé místo průběžného pořadí. Svou pozici si krátce před cílem soutěže vylepšil i Martin Macík, který je mezi kamiony šestý. O nejlepší český výsledek se ve 13. etapě postaral v kategorii kamionů třetím místem Martin Kolomý.

žádný příspěvek celý článek »

Macík i Prokop opět na Dakaru ztratili, Kolomý blízko desítce

foto

19. ledna 2018 • 12:00

Automobilový jezdec Martin Prokop i pilot kamionu Liaz Martin Macík ve čtvrteční 12. etapě Rallye Dakar opět ztratili, ale zatímco Prokop se udržel na osmém místě v kategorii automobilů, Macík klesl mezi kamiony na sedmou pozici. Martin Kolomý, jenž byl s tatrou druhý, se naopak posunul na 11. místo a je blízko elitní desítce.

žádný příspěvek celý článek »

Češi mají na Dakaru opět problémy, motocyklista Engel se zranil

foto

18. ledna 2018 • 12:00

Martin Kolomý s kamionem Tatra se postaral o nejlepší český výsledek v 11. etapě Rallye Dakar. Pilot týmu Buggyra Racing dlouho vedl, v závěru ale ztratil a nakonec skončil čtvrtý s odstupem 30 minut na nejrychlejšího Bělorusa Sergeje Vjazoviče.

žádný příspěvek celý článek »

Motocyklistka Novotná si zlomila klíční kost a na Dakaru končí

foto

17. ledna 2018 • 22:30

Motocyklistka Gabriela Novotná si v 10. etapě Rallye Dakar zlomila klíční kost a soutěž pro ni skončila. První Češka, která se na Dakaru v této kategorii představila, odstoupila ze 74. místa v průběžném pořadí. Z žen byla lepší jen zkušená Španělka Laia Sanzová, která je momentálně patnáctá.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop i Macík na Dakaru nabrali ztrátu a klesli v pořadí

foto

17. ledna 2018 • 21:00

První argentinská etapa jubilejního 40. ročníku Rallye Dakar se příliš nevydařila nejlepším českým jezdcům v kategorii automobilů i kamionů. Martin Prokop měl v 10. etapě problémy s elektronikou, na nejrychlejšího Stéphaneho Peterhansela z Francie ztratil téměř dvě hodiny a klesl ze sedmého na osmé místo průběžného pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Team Peugeot Total se chce odvolat proti penalizaci posádky Sainz/Cruz

foto

16. ledna 2018 • 11:00

Pořadatelé soutěže potrestali posádku vozu Peugeot 3008DKR Maxi č. 303 penalizací 10 minut za situaci, kterou považovali za nebezpečnou během měřeného úseku SS7. Team Peugeot Total oznámil svůj úmysl odvolat se proti tomuto rozhodnutí, kterému nerozumí a považuje jej za neoprávněné.

žádný příspěvek celý článek »

Pondělní etapa Rally Dakar kvůli záplavám zrušena

foto

15. ledna 2018 • 10:00

V pondělí se na Rallye Dakar nebude závodit. Pořadatelé kvůli záplavám a nepříznivé předpovědi počasí zrušili 9. etapu a konvoj účastníků se z Bolívie do cílového města Salta v Argentině přesune po náhradní trase.

žádný příspěvek celý článek »

Macík se na Rallye Dakar posunul na třetí místo, Prokop je sedmý

foto

15. ledna 2018 • 08:00

Martin Macík se na Rallye Dakar posunul na třetí místo v kategorii kamionů. V osmé etapě se svým liazem předstihl Bělorusa Sergeje Vjazoviče a před úterním pokračováním má před ním třicetiminutový náskok. Před dnešní poslední rychlostní zkouškou na bolivijském území měl Macík na bronzovou pozici manko přes 26 minut, Vjazovič v ní nabral více než hodinovou ztrátu.

žádný příspěvek celý článek »

Dakaristé opět bojovali s blátem, Prokop byl pátý v etapě

foto

14. ledna 2018 • 11:00

Automobilový jezdec Martin Prokop vstoupil do druhé části Rallye Dakar nejlepším etapovým výsledkem v kariéře. V sobotní maratónské etapě v Bolívii, která následovala po dni volna, zajel pátý čas a průběžně se drží na sedmém místě. Přestože se nevyhnul menší chybě, byl v bivaku spokojený.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb již Dakar nevyhraje

foto

13. ledna 2018 • 09:00

Pátá etapa letošní Rally Dakar vystavila stopku legendě automobilových soutěží Sébastienu Loebovi. Ten po havárii a zranění spolujezdce Daniela Eleny odstoupil ze závodu, čímž nejspíš přišel o poslední reálnou šanci zvítězit v této legendární soutěži.

žádný příspěvek celý článek »

Kolomý byl na Dakaru druhý, Macík dál drží 4. místo mezi kamiony, Prokop je sedmý

foto

12. ledna 2018 • 09:00

Martin Prokop obsadil v šesté etapě Rallye Dakar deváté místo a před dnem volna si na slavné soutěži polepšil v kategorii automobilů o dvě pozice na sedmou. Dnes při přesunu účastníků z Peru do Bolívie zaostal s fordem na 313 měřených kilometrech o 12 a půl minuty za nejrychlejším Španělem Carlosem Sainzem.

žádný příspěvek celý článek »

Prokop i Macík se drží v desítce, ke spokojenosti mají ale daleko

foto

11. ledna 2018 • 10:00

Martin Prokop mezi automobily a Martin Macík v kategorii kamionů se i po náročné 5. etapě Rallye Dakar drží v elitní desítce průběžného pořadí. Ani jednomu se sice ve středu nevedlo podle představ, Prokop je však nadále devátý a Macík čtvrtý. O nejlepší český výsledek se postaral Martin Kolomý, jenž dojel sedmý.

žádný příspěvek celý článek »

toplist