www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 19 - Rallye Šumava Klatovy (MČR)

Po Šumavě u Pokorných zklamání i nadšení

foto

10. května 2019 • 12:00

Nejlepší výsledek na Rally Šumava v dosavadní kariéře zajel pražský jezdec Zdeněk Pokorný, když dokončil rally na 16. místě. Z Klatov naopak odjížděla zklamaná Sandra Pokorná, jež musela závod ukončit pro technickou poruchu.

žádný příspěvek celý článek »

Krátka Šumava Rally pre Kamiro Racing a Karla Trněného

foto

10. května 2019 • 11:00

Karel Trněný spoločne s Václavom Pritzlom, Škodou Fabia WRC slovenským Kamiro Racing Teamom mali v pláne počas uplynulého piatka a soboty absolvovať reprezentovať v rámci 54. Rallye Šumava Klatovy 2019. Všetko však skončilo už na prvej rýchlostnej skúške.

žádný příspěvek celý článek »

Šumavské předsevzetí splněno

foto

10. května 2019 • 10:30

Tým Racing 21 má za sebou účast na letošní Rallye Šumava Klatovy. Vojtěch Štajf a Veronika Havelková naplnili svůj plán pro druhý podnik seriálu MČR a obsadili v něm s vozem Polo GTI R5 celkově šesté místo, což vedle dalších zkušeností s novou technikou znamená cílené zlepšení oproti minulé soutěži.

žádný příspěvek celý článek »

Macík s Brabcem řádili v traktoru na Rallye Šumava

foto

10. května 2019 • 10:00

Klatovy, 29. dubna 2019 –Dakarští závodníciMartin Macík a Jan Brabec z týmu Big Shock Racing dotáhli svou výzvu do finále a nakonec opravdu odstartovali do dvou rychlostních zkoušek Rallye Šumava Klatovy v traktoru Valtra.Povedená akce, která vznikla z impulsivníhonápadu, senakonec stala příjemným zpestřením oblíbeného českého závodu a pobavila fanoušky motorsportu i jezdce samotné. Co všechno se odehrálo před startem a jaká byla atmosféra v kabině traktoru během jízd?

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye Šumava Klatovy od Iva Prieložného

foto

10. května 2019 • 08:00

V okolí Klatov se uskutečnil druhý díl letošního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, tradiční Rallye Šumava Klatovy. Průběh této soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Iva Prieložného.

žádný příspěvek celý článek »

Rychlý Březík atakoval své maximum, Jakeš nedokončil

foto

30. dubna 2019 • 21:30

V cíli 54. ročníku Rallye Šumava se v zázemí SAMOHÝL ŠKODA Teamu mísily pocity radosti i zklamání. Posádka Martin Březík – Martin Omelka zajela výborný závod a z druhého podniku mistrovství ČR si odváží kvalitní výsledek. A časy z druhé sobotní etapy, kterými atakovala pozice v nejlepší šestce domácího šampionátu, ukázala zlepšení v nastavení setupu pro suché podmínky. Naopak pro Mirka Jakeše a Petra Machů tentokrát nebyl déšť výhodou a po havárii museli odstoupit.

žádný příspěvek celý článek »

Vltavu vyhrál ´Lucky´, Šumavu překvapivě ovládl Pech

foto

30. dubna 2019 • 20:50

Letošní 54. Rallye Šumava Klatovy a 28. Historic Vltava Rallye byly velmi obtížné, zejména díky neposednému počasí. V soutěži historických vozů si přesto nenechala utéct vítězství dvojice Luigi ´Lucky´ Battistolli (Lancia Delta HF Integrale), v klání soudobých vozů zvítězila (s přispěním defektu tovární škodovky) dvojice Václav Pech – Petr Uhel s Fordem Fiesta R5. Bližší informace k soutěžím se objevují také na klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Klatovský okruh slaví padesátiny

foto

25. dubna 2019 • 16:00

Při letošní 54. Rallye Šumava Klatovy a 28. Historic Vltava Rallye bude mít speciální postavení rychlostní zkouška Klatovský okruh – na něm se totiž závodí už od roku 1969. I proto se na něm bude konat větší množství doprovodných akcí, ty ale budou probíhat i na dalších místech. Bližší informace k soutěžím se objevují také na klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

Už za pár dní vypukne druhý závod MČR

foto

25. dubna 2019 • 14:00

Domácí šampionát MČR v rally pokračuje o víkendu tradiční českou soutěží, kterou je Rallye Šumava Klatovy. Nejstarší česká soutěž, která pamatuje na svém startu takové hvězdy, jako byl třeba Sandro Munari, či Walter Röhrl, i v letošním roce nabídne podívanou hodnou minimálně evropské úrovně.

žádný příspěvek celý článek »

Chceme navázat na Valašku, říká Mareš před Šumavou

foto

25. dubna 2019 • 13:00

Poslední dubnový víkend se česká rallyová špička sejde v Klatovech na nejstarším českém podniku Rallye Šumava Klatovy. Posádka Filip Mareš a Jan Hloušek pochopitelně nebude chybět a na závodění okolo královského města se samozřejmě velmi těší. "Po testech jsme natěšení na další závodní kilometry, chceme se poprat o čelní příčky," říká před startem Filip Mareš.

žádný příspěvek celý článek »

EuroOil-invelt team před domácí Šumavou

foto

25. dubna 2019 • 12:00

Druhým podnikem letošního Mistrovství České republiky v rallye je nejstarší tuzemská soutěž Rallye Šumava v Klatovech. Její již 54. ročník přivítá úctyhodných 186 posádek, mezi kterými nebude chybět ani plzeňská dvojice Pech – Uhel se svým EuroOil-invelt teamem.

žádný příspěvek celý článek »

Na Šumavu s vyššími ambicemi

foto

25. dubna 2019 • 11:00

Tým Racing 21 odstartuje o nadcházejícím víkendu do druhého dějství domácího šampionátu a na trati 54. ročníku Rallye Šumava Klatovy se posádka Vojtěch Štajf – Veronika Havelková opět představí se soutěžním vozem Polo GTI R5.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot Rally Cup míří na nejstarší rallye v ČR

foto

25. dubna 2019 • 09:00

O nadcházejícím víkendu se v okolí Klatov, Kdyně a Sušice koná už 54. ročník Rallye Šumava Klatovy. Nejstarší automobilová soutěž v ČR přivítá také účastníky seriálu Peugeot Rally Cup CZ. Součástí víkendu je také 28. Historic Vltava Rallye a Rallye Legend.

žádný příspěvek celý článek »

Přijďte s dětmi do zákulisí Rally Šumava Klatovy

foto

24. dubna 2019 • 14:00

Mistrovství republiky v rally pokračuje tento pátek a sobotu 54. Rally Šumava Klatovy. Exkurze do servisu v rámci projektu Rally dětem organizovaného Vančík Motorsport a jeho partnery MOL Česká republika a Samohýl Motor nebudou chybět.Děti se budou moci seznámit s tím, jak funguje tým jezdců Miroslava Jakeše, vítěze Vančík Rallysprintu Kopná před dvěma týdny a Martina Březíka, trojnásobného mistra republiky ve třídě 3.

žádný příspěvek celý článek »

Tratě klatovských soutěží zveřejněny

foto

24. dubna 2019 • 13:00

Klatovské soutěže budou mít v letošním roce 14 rychlostních zkoušek o celkové délce přes 170 kilometrů. Obdobně jako loni na závodníky čeká v pátek šest úseků na Klatovsku a Kdyňsku, v sobotu se dočkají i diváci od Sušice. Start i cíl soutěží je opět situován na klatovském náměstí Míru, servisní zóna najde své místo v Janovicích nad Úhlavou. Bližší informace k soutěžím se objevují také na klubových stránkách www.pamk.cz.

žádný příspěvek celý článek »

toplist