www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Swedish Rally (JWRC)

Marcus Grönholm oslavil narozeniny vítězstvím

5. února 2006 • 19:00

Marcus Grönholm a Timo Rautiainen vybojovali s Focusem RS WRC na Švédské rally padesáté vítězství pro značku Ford v historii jejího účinkování v mistrovství světa v rally. Zvítězili stylem start-cíl a Marcus Grönholm si tak dal skvělý dárek ke svým dnešním 38. narozeninám.

žádný příspěvek celý článek »

Třetí etapa byla pro Škodovku pohromou

5. února 2006 • 17:00

Tým Red Bull Škoda znovu nemá důvod k radosti, když ze slibně rozjeté soutěže nakonec nic nezbylo. Ani jeden ze speciálů Fabia WRC totiž do cíle sněhové Švédské rally nedorazil.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký třináctý ve Švédské rally

5. února 2006 • 16:00

Posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek úspěšně dovezla vůz Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda-Kopecký do cíle Švédské rally. Prioritou týmu bylo získání velmi cenných poznatků z jediné klasické zimní soutěže v seriálu Mistrovství světa v automobilových soutěžích.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: Petter Solberg byl vyloučen

5. února 2006 • 15:00

Komisaři se rozhodli, že Petter Solberg bude vyloučen ze Švédské rally. Důvod - Solberg nebyl schopen v časovém limitu 20 vteřin odjet ze startovní čáry do RZ 18. Se spolujezdcem sice následně odtlačili svou Imprezu WRC asi sto metrů, kde vůz nastartovali a zkoušku dokončili, přesto byli za porušení pravidla 19.4 ze soutěže vyloučeni.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: RZ 17, 18, 19 (cíl) - Grönholm vyhrál (Ohlasy)

5. února 2006 • 14:00

Sébastien Loeb se již nenechal před poslední rychlostní zkouškou vyprovokovat k žádnému bezhlavému útoku na Marcuse Grönholma a spokojil se se druhým místem. Marcus vyhrál poslední tři testy a může se tak v letošním roce radovat již ze druhého vítězství v novém týmu.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: RZ 14, 15, 16 - Odstoupil Ekström i Aigner

5. února 2006 • 08:00

Švédská rally skončí pro tým Red Bull Škoda znovu obrovským neúspěchem. Přitom ještě po druhé etapě to vypadalo, že Ekström si jede pohodlně pro pátou příčku. Znovu se tak ukazuje, že Fabie WRC je sice v dobrých rukou konkurenceschopná, ale není příliš spolehlivá.

žádný příspěvek celý článek »

Třináctá pozice po druhé etapě pro Jana Kopeckého

4. února 2006 • 19:00

Jan Kopecký s Filipem Schovánkem vstoupili do druhé etapy Švédské rally ze sedmnácté pozice a během sobotních rychlostních zkoušek se posunuli na průběžnou třináctou příčku.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop dnešní etapu nedokončil

4. února 2006 • 11:00

V servisu po osmé rychlostní zkoušce zastavila svou pouť druhou etapou Švédské rally posádka Jipocar Racing Teamu Martin Prokop - Jan Tománek. Na vině bylo relé odpojovače proudu, které znemožnilo české dvojici dále pokračovat v jízdě. Do závěrečné etapy se Prokop s Tománkem vrátí podle pravidel SuperRally.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: RZ 12, 13 - Ekström drží pátou pozici

4. února 2006 • 10:00

Poslední dvě rychlostní zkoušky sobotní etapy vyhrál Sébastien Loeb, nicméně na Marcuse Grönholma nestáhl téměř žádný čas. Ten byl totiž vždy velmi blízko jeho dosaženého výsledku, a tak je jeho náskok před nedělní etapou na Francouze 25.1 vteřiny.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: RZ 9, 10, 11 - Stohl je out (Ohlasy)

4. února 2006 • 09:00

Všech pět dnešních rychlostních zkoušek se stalo kořistí jediného muže a to Marcuse Grönholma na voze Ford Focus WRC 06. Přestože se Sébastien Loeb všemožně snaží svého rivala dohonit, zatím se mu to nedaří.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: RZ 7, 8 - Grönholm vyhrál oba testy, Prokop skončil

4. února 2006 • 08:00

Oba sobotní testy se staly kořistí Marcuse Grönholma, který tak zatím s přehledem drží vedoucí pozici před dotírajícím Sébastienem Loebem. Na třetí místo se dnes ráno propracoval Gigi Galli.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop: Chyby mi vzaly jistotu

3. února 2006 • 13:25

První etapa Švédské rally přinesla posádce Jipocar Racing Teamu Martin Prokop - Jan Tománek mírné komplikace a s tím spojenou citelnou časovou ztrátu. Vzhledem k těmto skutečnostem figuruje po šesté rychlostní zkoušce na 45. místě absolutně a 9. mezi juniory.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: RZ 5, 6 - Po první etapě vede Grönholm (Ohlasy v cíli)

3. února 2006 • 12:40

Přestože se Sébastien Loeb snažil na posledních třech rychlostních zkouškách stahovat náskok Marcuse Grönholma, nakonec se mu to nepodařilo a Francouz se musí přes noc spokojit se druhou pozicí. Finský rychlík si s Focusem WRC 06 vedoucí pozici udržel.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: RZ 3, 4 - Ekström se propadl (Ohlasy po RZ 4)

3. února 2006 • 12:00

Fantastického času dosáhl ve třetí rychlostní zkoušce Gigi galli s vozem Mitsubishi Lancer WRC a připsal si první letošní vítěznou rychlostní zkoušku. Na druhém místě skončil Mattias Ekström se Škodou Fabií WRC a znovu tak dokázal, že ve správných rukou je Fabia WRC konkurenceschopný stroj.

žádný příspěvek celý článek »

Švédsko: Hlasy po RZ 2 - Stohla brzdili diváci

3. února 2006 • 11:30

Daniel Carlsson: "Začátek se nám celkem vydařil, jenom jsme měli problémy s řazením, museli jsme využívat mechanický systém."

žádný příspěvek celý článek »

toplist