www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 22 - Barum Czech Rally Zlín (ERC+MČR)

Jakub Jirovec: S výkonem na Barumce nemohu být spokojený

foto

5. září 2022 • 11:00

Velké nadšení do závodu a poté vystřízlivění. Tak by se dala popsat situace u Jakuba Jirovce na letošním ročníku Barum Czech Rally Zlín. Plzeňský jezdec společně s Víťou Baďurou ovšem náročnou soutěž, kterou letos extrémně ztížilo počasí, dokončil a domů si posádka odvezla i poháry.

žádný příspěvek celý článek »

Minařík Racing s Tarabusem slavili titul na Barumce

foto

5. září 2022 • 08:00

Vrchol letošní sezony v podobě 51. Barum Czech rally Zlín je již minulostí a na startu nejpopulárnějšího závodu u nás nechyběl ani slušovický tým Minařík Racing. Jak je již letos téměř tradicí, tento tým reprezentovala jedna posádka – Jaromír Tarabus se spolujezdcem Danielem Trunkátem a vozem Peugeot 208 Rally4.

žádný příspěvek celý článek »

Dominik Stříteský: Složili jsme úspěšný reparát

foto

2. září 2022 • 13:00

Letošní Barumka byla neočekávaně náročná a dramatická. Byla plná malých i velkých dramat a byla velkou zkouškou jezdeckých i týmových schopností a dovedností. Protože náš tým používá pneumatiky Hankook, které nejsou homologovány pro Mistrovství Evropy, byli jsme znevýhodněni startovní pozicí na konci první padesátky startovního pole.

žádný příspěvek celý článek »

Tarabus zaznamenal na Barumce páté vítězství v řadě

foto

2. září 2022 • 12:00

Jednapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín patřil k nejnáročnějším. Proměnlivé počasí měnilo podmínky na rychlostních zkouškách každou minutou a nikdo si nemohl být jistý správnou volbou pneumatik. Dešťové přeháňky byly navíc velmi silné a lokální. Nebyla tak nouze o spektakulární havárie, které se naštěstí obešly bez újmy na zdraví. Letošními králi seriálu Peugeot Rally Cup a Mistrovství ČR v rallye v hodnocení dvoukolek se s předstihem stali Jaromír Tarabusa Daniel Trunkát.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš: V sobotu jsem v takový výsledek nevěřil

foto

2. září 2022 • 09:00

Na letošní ročník Barum Czech Rally Zlín se bude ještě dlouho vzpomínat. Náročné povětrnostní podmínky, abnormální počet havárií a dechberoucí souboj o stupně vítězů – to jsou některé z událostí, které po celé tři dny zvedaly ze židle tisícovky návštěvníků. Napínavou koncovku zvládli skvěle Filip Mareš s Radovanem Buchou, kteří prokázali pevné nervy a v souboji plejády kvalitních posádek vybojovali cenné druhé místo v absolutním pořadí.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Barum Czech Rally Zlín od Dalibora Benycha

foto

1. září 2022 • 17:00

Vrcholem tuzemské soutěžácké sezóny bývá každoročně na konci srpna Barum Czech Rally Zlín. Nejinak tomu bylo i v letošním roce, kdy už tak náročnou trať ještě ztížilo proměnlivé a nevyzpytatelné počasí. Průběh soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků od našeho stálého redakčního spolupracovníka Dalibora Benycha.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký vyhrál náročnou Barum Czech Rally Zlín

foto

1. září 2022 • 15:00

Agrotec Škoda Rally Team odjížděl do Zlína v roli z jednoho hlavních favoritů. Není divu, Jan Kopecký je ve Zlíně neporažen od roku 2011. Od té doby nezvítězil jen jednou, a to v roce 2014, kdy jel jako předjezdec testující pro Škodu Motorsport nový turbomotor. Jako každý rok se proti němu ale sešla silná konkurence, kdy domácí špičku doplňovali i jezdci z Mistrovství Evropy.

žádný příspěvek celý článek »

Březík s Krajčou s triumfem na Power Stage

foto

1. září 2022 • 14:00

Těsně za desítkou absolutní klasifikace, ale s triumfem v závěrečné RZ13 Pindula zakončila Barum Czech rally Zlín 2022 posádka Samohýl Škoda Teamu Adam Březík – Ondřej Krajča. V českém hodnocení skončila i přes citelnou ztrátu v RZ5 Březová šestá.

žádný příspěvek celý článek »

Parádny výkon Zpěváka a Jantar Teamu zhatila zlomená poloos

foto

1. září 2022 • 13:00

Posádka Kryštof Zpěvák – Jakub Navrátil spoločne s vozidlom Ford Fiesta Rally4 a slovenským Jantar Teamom absolvovala 51. Barum Czech Rally Zlín 2022. Tohtoročná Barum Czech Rally Zlín, ako sa v jej priebehu ukázalo, bola jednou z najťažších rally súťaží na starom kontinente. O jej náročnosti hovorilo nielen stále sa meniace počasie a s ním aj veľmi ťažká voľba pneumatík, ale aj nadmerné množstvo havárií.

žádný příspěvek celý článek »

Barum Czech Rally Zlín čekají tropy i déšť

foto

25. srpna 2022 • 23:00

Podle aktuální předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu se zdá, že 51. ročník Barum Czech Rally Zlín, který se koná jako pevná součást FIA mistrovství Evropy v rally (ERC) a podnik Mistrovství České republiky v rally 2022 (MČR) ve dnech 26. až 28. srpna, začne za typických letních podmínek bez deště, ale následně v sobotu i v neděli meteorologové očekávají přeháňky a déšť.

žádný příspěvek celý článek »

Peugeot Rally Cup míří do Zlína

foto

25. srpna 2022 • 20:20

Je před námi jeden z vrcholů letošní motoristické sezóny. Jednapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín se koná už tento víkend. Jeho součástí je mimo jiné seriál Peugeot Rally Cup, který v rámci Barumky odjede svůj předposlední letošní podnik.

žádný příspěvek celý článek »

Pech s Uhlem na Barumce se startovním číslem roku jejich narození

foto

25. srpna 2022 • 20:15

EuroOil team se představí již tento víkend na legendární Barum Rallye ve Zlíně se svojí tradiční posádkou Václav Pech - Petr Uhel a vozem Ford Focus RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Pindel a Krzysztof Pietruszka se vracejí na Barum Rally

foto

25. srpna 2022 • 20:05

Konec srpna je období, kdy každému fanouškovi rally v Evropě silně buší srdce, protože se blíží další ročník nejtěžší a zároveň jedné z nejkultovějších rally starého kontinentu.

žádný příspěvek celý článek »

Filip Mareš: Cílem je pódium

foto

25. srpna 2022 • 19:35

Přestože závěrečné kilometry Bohemia Rally Mladá Boleslav přesunuly naděje Filipa Mareše a Radovana Buchy na letošní titul mistrů ČR do oblasti teorie, o svoji poslední zbylou šanci hodlají bojovat naplno.

žádný příspěvek celý článek »

Itinerář si převzalo 105 posádek, nestartují Tempestini a Semerád

foto

25. srpna 2022 • 13:00

51. ročník Barum Czech Rally Zlín 2022 zažil během středečního dne zatěžkávací zkoušku. Do elitní soutěže zařazené do seriálu FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC) a podniku Mistrovství České republiky v rally 2022 (MCR) se hlásilo v sekretariátu soutěže celkem 105 posádek z 21 států z původně 115 přihlášených. Z předních posádek se omluvili pouze Simone Tempestini z Rumunska a český jezdec Petr Semerád.

žádný příspěvek celý článek »

toplist