www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 22 - Barum Czech Rally Zlín (ERC+MČR)

A. Holakovský – A. V. Wood: Barumka – vždy nová výzva!

foto

24. března 2023 • 15:00

Více než půl roku uplynulo a zároveň necelých půl roku zbývá do Barum Czech Rally Zlín. Ta byla pro naší posádku Aleš Holakovský – Alexandra Vrona Wood první soutěží, kterou jsme loni absolvovali. Zážitky z ní už se tedy měly čas řádně rozležet, takže je nejvyšší čas na loňskou barumku zavzpomínat osvědčenou formou sebe-rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Chystá se motoristický ples barumky

foto

9. prosince 2022 • 08:00

Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín připravili nejen pro své fanoušky milé překvapení. V sobotu 4. března 2023 se uskuteční v Kongresovém centru ve Zlíně společenská akce s názvem Motoristický ples Barum Czech Rally Zlín. Zváni jsou první březnovou sobotu na přátelské setkání do Baťova města soutěžní posádky, týmy, mechanici, partneři a fanoušci rallyového sportu.

žádný příspěvek celý článek »

Užijte si Vánoce 2022 s Barum Czech Rally Zlín

foto

7. prosince 2022 • 09:00

Pořadatelé Barum Czech Rally Zlín opět připravili prostřednictvím e-shopu kolekci vánočních dárkových předmětů, kterými můžete pod vánoční stromek přinést svým blízkým pořádnou porci akce i adrenalinu a zároveň můžete potěšit nejednoho fandu motoristického sportu. Mílovými kroky se blíží Vánoce, což je ideálním časem pro obdarování svých blízkých a přátel tím, co je jejich srdci nejbližší. Pokud máte ve svém okolí někoho, komu v žilách koluje krev s příměsí benzínu, jste rozhodně na správném místě.

žádný příspěvek celý článek »

Barumka se pojede v evropském šampionátu o týden dříve

foto

28. listopadu 2022 • 11:00

Kalendář Mistrovství Evropy v rally (ERC) čítá na příští rok osm podniků, které se uskuteční v osmi různých státech. Podobně jako v předchozích letech v něm figurují organizátoři Barum Czech Rally Zlín. Prestižní šampionát zavítá opět do České republiky, již 52. ročník populární barumky se pojede v termínu 18. – 20. srpna 2023.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Barum Czech Rally Zlín od Svena Kolluse

foto

16. října 2022 • 12:00

Vzhledem k nabité sezóně nebylo dostatek prostoru včas zpracovávat veškeré dostupné materiály. Přesto jsme se rozhodli napravit resty a připomenout si některé ze soutěží letošního seriálu mistrovství Evropy. Tentokrát se vrátíme k předposlednímu dílu mistrovství Evropy, kterým byla Barum Czech Rally Zlín. Průběh soutěže si připomeneme prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Uzávěrka fotosoutěže barumky byla prodloužena do konce října

foto

14. října 2022 • 16:15

Auto klub Barum Zlín ve spolupráci s agenturou ZLIN PRESS production každoročně vyhlašují při příležitosti mezinárodní automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín 2022 tradiční fotosoutěž. Nejinak tomu bylo i při letošním již 51. ročníku zlínské rally. Pořadatelé upozorňují na nový termín uzávěrky soutěže, která byla prodloužena až do 31. října.

žádný příspěvek celý článek »

Pech s Uhlem jedou do Pačejova

foto

29. září 2022 • 17:00

Již tento víkend pokračuje MČR v rallye dalším závodem a to v Pačejově. Na startu oblíbené soutěže nebude chybět ani posádka EuroOil teamu Václav Pech jun. - Petr Uhel a jejich Ford Focus WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Miroslav Číž - sezóna jako na houpačce

foto

27. září 2022 • 09:00

Sedmadvacetiletý Mirek Číž má sezónu, jako na houpačce. Úvod roku mu moc nevyšel, ale na domácí soutěži v Mladé Boleslavi zabral a pohodu potvrdil i na Barumce. Nyní je před ním start v Pačejově a v případě dobrého výsledku se může posunout na „bednu“ průběžné klasifikace třídy.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Barum Czech Rally Zlín od Vandraq Studia

foto

14. září 2022 • 14:00

Vrcholem tuzemské soutěžácké sezóny bývá každoročně na konci srpna Barum Czech Rally Zlín. Nejinak tomu bylo i v letošním roce, kdy už tak náročnou trať ještě ztížilo proměnlivé a nevyzpytatelné počasí. Průběh soutěže si můžete připomenout prostřednictvím snímků, které pro vás připravili kolegové z Vandraq Studia.

žádný příspěvek celý článek »

Caisův boj o stupně vítězů

foto

6. září 2022 • 11:00

Česká posádka Erik Cais - Petr Těšínský, která letos reprezentuje Yacco ACCR Team na tratích seriálu mistrovství světa WRC2, dokončila extrémně náročnou Barumku na čtvrtém místě. Třiadvacetiletý mladík bojoval s Fordem Fiestou Rally2 týmu Orsák Rallysport celý víkendo pódiové umístění, ale po defektu v závěrečné Power stage na něj nakonec zbylanepopulární „bramborová“ medaile.

žádný příspěvek celý článek »

Pech s Uhlem o těžké Barumce

foto

5. září 2022 • 18:00

EuroOil team s posádkou Václav Pech jun. – Petr Uhel odjížděl na 51. Barum Rallye do Zlína s vědomím toho, že budou se svým Fordem Focus WRC startovat v hloubi startovního pole velmi vzdáleni posádkám, se kterými obvykle bojují v absolutní klasifikaci o umístění na stupních vítězů. S tímto jasným faktem byla posádka smířena už před startem, jak dále vysvětluje Václav Pech.

žádný příspěvek celý článek »

Jakub Jirovec: S výkonem na Barumce nemohu být spokojený

foto

5. září 2022 • 11:00

Velké nadšení do závodu a poté vystřízlivění. Tak by se dala popsat situace u Jakuba Jirovce na letošním ročníku Barum Czech Rally Zlín. Plzeňský jezdec společně s Víťou Baďurou ovšem náročnou soutěž, kterou letos extrémně ztížilo počasí, dokončil a domů si posádka odvezla i poháry.

žádný příspěvek celý článek »

Minařík Racing s Tarabusem slavili titul na Barumce

foto

5. září 2022 • 08:00

Vrchol letošní sezony v podobě 51. Barum Czech rally Zlín je již minulostí a na startu nejpopulárnějšího závodu u nás nechyběl ani slušovický tým Minařík Racing. Jak je již letos téměř tradicí, tento tým reprezentovala jedna posádka – Jaromír Tarabus se spolujezdcem Danielem Trunkátem a vozem Peugeot 208 Rally4.

žádný příspěvek celý článek »

Dominik Stříteský: Složili jsme úspěšný reparát

foto

2. září 2022 • 13:00

Letošní Barumka byla neočekávaně náročná a dramatická. Byla plná malých i velkých dramat a byla velkou zkouškou jezdeckých i týmových schopností a dovedností. Protože náš tým používá pneumatiky Hankook, které nejsou homologovány pro Mistrovství Evropy, byli jsme znevýhodněni startovní pozicí na konci první padesátky startovního pole.

žádný příspěvek celý článek »

Tarabus zaznamenal na Barumce páté vítězství v řadě

foto

2. září 2022 • 12:00

Jednapadesátý ročník Barum Czech Rally Zlín patřil k nejnáročnějším. Proměnlivé počasí měnilo podmínky na rychlostních zkouškách každou minutou a nikdo si nemohl být jistý správnou volbou pneumatik. Dešťové přeháňky byly navíc velmi silné a lokální. Nebyla tak nouze o spektakulární havárie, které se naštěstí obešly bez újmy na zdraví. Letošními králi seriálu Peugeot Rally Cup a Mistrovství ČR v rallye v hodnocení dvoukolek se s předstihem stali Jaromír Tarabusa Daniel Trunkát.

žádný příspěvek celý článek »

toplist