www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Corona Rally Méxiko (PCWRC)

Mexiko: Vojtěch se dostává do tempa

foto

9. března 2007 • 22:45

Po technických problémech s turbodmychadlem během včerejšího shakedownu vstoupil OMV BIXXOL Rally Team CZ do první etapy slibně. Po prvních třech rychlostních vložkách figurovali Štěpán Vojtěch s Michalem Ernstem na průběžném 7. místě v kategorii PWRC.

žádný příspěvek celý článek »

OMV BIXXOL Rally Team CZ po shakedownu

foto

9. března 2007 • 12:40

Český jezdec Štěpán Vojtěch po včerejším shakedownu letošní Mexické rally neoplýval dvakrát nadšením. Měl k tomu koneckonců hned několik dobrých důvodů.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch před startem Mexické rally

foto

8. března 2007 • 16:45

Po krátké aklimatizaci čekal na OMV BIXXOL Rally Team CZ po příletu do Mexika velmi náročný program. Ten byl rozdělený na testování včetně kompletního nastavení vozu a klasické tréninky.

žádný příspěvek celý článek »

Mexický duel MacHale vs. MacHale

foto

8. března 2007 • 07:00

Irský účastník Mistrovství světa v rally Gareth MacHale bude mít při mexické soutěži nového týmového partnera a soupeře v jedné osobě – svého otce Austina.

žádný příspěvek celý článek »

Mexická rally v kostce

foto

7. března 2007 • 16:05

Díky Mexické rally se může elitní šampionát automobilových soutěží opravdu pyšnit puncem světovosti. Corona Rally Mexico je totiž jedinou soutěží MS FIA, která se odehrává na severoamerickém kontinentu. Zároveň je také z geografického pohledu nejzápadnější soutěží šampionátu. Specifikem této soutěže je její nadmořská výška.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën po norském debaklu potřebuje body

foto

7. března 2007 • 03:00

Šéf továrního týmu Citroën Guy Fréquelin přiznal, že Mexická rally bude po debaklu v Norsku, kde tým získal pouze jediný bod, mimořádně důležitá. Sébastien Loeb i Daniel Sordo udělali na severské soutěži před třemi týdny několik závažných chyb a umožnili Fordu po jeho týmovém double dostat se s obrovským náskokem šestnácti bodů do čela klasifikace značek.

žádný příspěvek celý článek »

Oba týmy OMV BIXXOL připraveny na Mexiko

foto

7. března 2007 • 02:00

Oba dva týmy OMV BIXXOL jsou připraveny na Rally Mexico, jíž se zúčastní v rámci PWRC. Maďara Balázse Benika společně se spolujezdcem Laszlo Bunkoczim čeká nejen debut v šampionátu produkčních vozů, ale také premiéra za volantem sériového Mitsubishi. Čech Štěpán Vojtěch by rád navázal na svůj loňský start v Mexiku, kdy vybojoval své historicky první „světové“ body.

žádný příspěvek celý článek »

PWRC: Stuartova mexická premiéra

foto

6. března 2007 • 04:00

Velšský jezdec Stuart Jones si na Rally Mexico odbude svou premiéru v šampionátu PWRC, který je jeho letošní prioritou. Jones se svým pravidelným spolujezdcem Craigem Parrym přes zimu postoupili o jeden pomyslný stupeň v hierarchii automobilových soutěží; loni jezdili britský šampionát, kde směle konkurovali předešlým mistrům Gwyndafu Evansovi a Marku Higginsovi.

žádný příspěvek celý článek »

Tým Munchi's Ford pokračuje v Mexiku

foto

6. března 2007 • 02:00

Po relativně úspěšném debutu v Mistrovství světa na Švédské rally pokračuje program týmu Munchi's Ford WRT prvním letošním šotolinovým podnikem, Rally Mexico. Argentinské posádky očekávají, že by zde mohly předvést mnohem lepší výkon, než na „cizím“ sněhovém povrchu. Dvojice Luis Perez Companc-Jose Maria Volta a Juan Pablo Raies-Jorge Perez Companc se podle svých slov již sžily s Fordy Focus RS WRC06 a na šotolinu se velice těší.

žádný příspěvek celý článek »

Stobart chce zopakovat norský úspěch

foto

5. března 2007 • 11:00

Tým Stobart VK M-Sport Ford chce na nadcházející soutěži v Mexiku zopakovat svůj doposud nejlepší výsledek – třetí místo, které na Rally Norway vybojoval Henning Solberg. Díky tomuto úspěchu je tým momentálně na dosud nepoznaném třetím místě v hodnocení značek. Corona Rally Mexico bude dalším vystoupením plné sestavy týmu, trojice Solberg-Wilson-Latvala.

příspěvků: 1 celý článek »

Mexiko: další výzva pro C4 WRC

foto

5. března 2007 • 09:00

První tři podniky letošního světového šampionátu předvedly tři různé formy zimy: v Monte Carlu bylo nebývalé teplo, ve Švédsku naopak rtuť klesla pod -25°C a Norsko pro změnu přineslo sněhovou bouři. Není se co divit, že se tým Citroën Sport již těší do prosluněného Mexika, kde se už tento týden odehraje další soutěž MS. Do dvou vozů C4 WRC tam usedne klasická sestava Sébastien Loeb-Daniel Elena a Dani Sordo-Marc Martí.

žádný příspěvek celý článek »

Ford: útok na hattrick

foto

5. března 2007 • 01:00

Aktuální leader tabulky hodnocení značek, tým BP-Ford, vyráží vstříc Rally Mexico, která zahajuje devítidílnou sérii šotolinových rally Mistrovství světa. Dvě předchozí vítězství Ford Focus WRC na sněhových soutěžích ve Švédsku a Norsku týmu přinesly šestnáctibodový náskok v hodnocení značek před dalšími soupeři. Švédský triumf také znamenal posun Fina na první místo v klasifikaci jezdců, pouhé čtyři body za ním je Grönholmův krajan Mikko Hirvonen, který zvítězil pro změnu na Rally Norway.

žádný příspěvek celý článek »

Preview: Mexická rally 2007

foto

2. března 2007 • 12:00

V letošním roce se Mexická rally jede až jako čtvrtý podnik seriálu mistrovství světa. Také letos slibují organizátoři několik novinek a především zkvalitnění služeb pro posádky i samotné diváky. Velkou premiéru si na prašných šotolinových tratích v Mexiku letos odbude nová Impreza WRC 2007.

žádný příspěvek celý článek »

Finální testování také u Fordu a Citroënu

foto

2. března 2007 • 01:00

Kromě Subaru zavítaly na jih Španělska také oba zbývající tovární týmy Ford a Citroën. Dva evropští zástupci v Mistrovství světa využívali stejnou trať, na které ladili nastavení svých vozů před prvním letošním šotolinovým podnikem, kterým bude Rally de Mexico.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru: poslední test před Mexikem

foto

1. března 2007 • 02:00

Představení Subaru Impreza WRC07 se kvapem blíží. Prvnímu nasazení nového modelu, které proběhne příští týden na Rally de Mexico, předcházely intenzivní testy, které se odehrály během několika posledních dnů na jihu Španělska.

žádný příspěvek celý článek »

toplist