www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Argentina (PCWRC)

Argentina: Citroën pomýšlí na vítězství

foto

3. května 2007 • 02:00

Na šesté pokračování seriálu mistrovství světa v rallye (WRC) do Argentiny vysílá Citroën opět dva vozy C4 WRC s tradičními posádkami Sébastien Loeb – Daniel Elena a Dani Sordo – Marc Martí. Měsíc po Portugalské rallye je Rallye Argentina další z legendárních soutěží, kterou mnoho pilotů označuje za svou oblíbenou. A to zejména pro přívětivost fanoušků, vůni barbecue ve vzduchu a jedinečnou atmosféru měst.

žádný příspěvek celý článek »

Argentina: na shaku nejrychlejší Loeb

foto

3. května 2007 • 00:30

Sébastien Loeb s Citroënem C4 WRC se stal nejrychlejším mužem shakedownu Rally Argentina 2007. Testovací zkouška se letos nezvykle odehrála již ve středu, důvodem je několik set kilometrů dlouhý přesun vozů a posádek na slavnostní start, který se letos poprvé od roku 1991 koná v Buenos Aires.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch je zatím spokojený

foto

2. května 2007 • 17:45

V úterý, krátce po tréninkových jízdách, ale také v předvečer shakedownu, přiblížil Štěpán Vojtěch něco ze svého předstartovního programu, který v Argentině doposud s týmem absolvoval.

žádný příspěvek celý článek »

Argentinská rally v kostce

foto

2. května 2007 • 17:00

Argentina není pouze zemí honáků krav a obrovských hovězích steaků za minimální cenu. Po řadu let je tato jihoamerická země pořadatelem soutěže seriálu mistrovství světa FIA a po právu již patří mezi tradiční podniky tohoto seriálu. Na svém kontě má také primát historicky vůbec nejrychlejší soutěže MS. V roce 1983 její rychlostní zkoušky totiž vítězný Hannu Mikkola absolvoval průměrnou rychlostí 123.5 km/hod!

žádný příspěvek celý článek »

Andreas Aigner pojede pod velkým tlakem...

foto

2. května 2007 • 14:15

Rakouský mladík Andreas Aigner dobře ví, že bez bodů se titul ve skupině N v letošním roce vyhrát nedá. V Argentině to bude pro Aignera třetí letošní start v rámci PC WRC a bývalý pilot týmu Red Bull Škoda zatím nemá na svém kontě jediný bod. Přitom před začátkem sezóny prohlašoval Armin Schwarz toto: "Chceme samozřejmě získat titul v PC WRC, nebo alespoň několik velmi dobrých výsledků..."

příspěvků: 1 celý článek »

Focus WRC míří k fiestě před argentinským tangem

foto

2. května 2007 • 02:00

Vedoucí tým FIA World Rally Championship BP-Ford se vydává do Argentiny, jejíž soutěž pravidelně připravuje prostředí, které není možné zažít jinde na světě. Argentinská rally (3. – 6. května) je jediným jihoamerickým podnikem. Nadšení „Latinos“ využívají soutěže k pořádání svých party přímo u tratí s možná nejpestřejším charakterem ze všech podniků každé sezony.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch míří do Argentiny pro další body

foto

27. dubna 2007 • 12:55

Argentina je již třetí letošní zastávkou OMV BIXXOL Rally Teamu CZ v seriálu Mistrovství světa v rally, pro Štěpána Vojtěcha pak druhou.

žádný příspěvek celý článek »

Soutěž s OMV BIXXOL RT CZ k Argentinské rally

foto

26. dubna 2007 • 07:00

Správně si tipni a opět můžeš vyhrát balíček dárků od OMV BIXXOL Rally Teamu CZ. Ve hře jsou DVD OMV Rally Teamu, PC hry Colin McRae 04 s dabingem Michala Ernsta, modely vozu Peugeot 206, teamové hrací karty, PUMA klíčenky, knihy Napětí ve světové rallye, podepsané karty k Mexické rallye a nově i pozornosti od nového teamového partnera GE Money Auto.

žádný příspěvek celý článek »

Galli zrušil start v Argentině

foto

17. dubna 2007 • 02:00

Gigi Galli musel odvolat svůj start na Rally Argentina, která se pojede během prvního květnového víkendu. Důvodem je odstoupení jednoho ze sponzorů, který se vyjádřil ve smyslu, že nemá zájem o působení na jihoamerickém kontinentu.

příspěvků: 1 celý článek »

McShea: PCWRC v ruských barvách

foto

27. března 2007 • 03:00

Niall McShea, mistr světa v kategorii produkčních vozů pro rok 2004, se u příležitosti květnové Rally Argentina vrátí do seriálu PCWRC. Třiatřicetiletý pilot ze severoirského Enniskillenu bude sedlat Subaru Impreza N12, oděné do barev ruského olejářského gigantu Lukoil.

žádný příspěvek celý článek »

Tango Rally Team se vrací do PC WRC

foto

23. února 2007 • 10:50

V loňském roce byli po skončení Australské rally vyloučeni z celého seriálu PC WRC hned tři piloti týmu Tango Rally Team Gabriel Pozzo, Marcos Ligato a Sebastian Beltrán. Důvodem tehdy bylo používání špatného restriktoru na turbu, který neodpovídal předpisům FIA pro rok 2006.

žádný příspěvek celý článek »

toplist