www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rallye Deutschland (JRC)

Jan Kopecký po první etapě šestý

foto

17. srpna 2007 • 21:20

Německá rally měla na programu úvodní etapy šest rychlostních zkoušek, které výborně zvládla posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC Czech Rally Teamu Kopecký. Jan podal vynikající výkon, ve kterém pětkrát v šesti erzetách dosáhl času v desítce nejlepších.

žádný příspěvek celý článek »

Henning slaví závodního Abraháma

foto

17. srpna 2007 • 11:00

Norský pilot Henning Solberg slaví při aktuální soutěži mistrovství světa v Německu významné jubileum. Asfaltová soutěž bude pro staršího bratra někdejšího mistra světa Pettera již padesátým podnikem MS, do kterého tento věčně usměvavý Nor nastoupí. Henning při této příležitosti dostal od týmu M-Sport speciální dost, který oslavenec nařezal společně s šéfem britské stáje Malcolmem Wilsonem.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Deutschland živě!

foto

17. srpna 2007 • 09:00

Dnes dopoledne startuje českými fanoušky nesmírně oblíbená soutěž mistrovství světa, Rallye Deutschland. Na dnešním programu je celkem šest rychlostních zkoušek, jejichž moselskými vinicemi se proplétající trať má dohromady téměř 130 kilometrů. První z nich, 19,79 km dlouhý test Ruwertal, startuje v 10:13.

příspěvků: 1 celý článek »

Tři otázky pro Citroën

foto

17. srpna 2007 • 06:00

V kalendáři mistrovství světa v rallye WRC 2007 skončila série šesti soutěží na šotolinových površích a v Německu čeká druhá rallye sezony na asfaltu. Citroën Sport do ní vstoupí s vozy C4 WRC a posádkami Sébastien Loeb – Daniel Elena a Dani Sordo – Marc Martí.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký před startem Německé rallye

foto

16. srpna 2007 • 18:30

V pátek 17.srpna se vydají soutěžní posádky vstříc úvodním kilometrům desáté soutěže zařazené do seriálu Mistrovství světa v rallye, kterou je Německá rallye. Pro rychlostní zkoušky v okolí historického města Trier je typický různorodý asfaltový a betonový povrch, jehož přilnavost je velmi odlišná.

žádný příspěvek celý článek »

Citroëny ovládly shakedown na Deutschlandu

foto

16. srpna 2007 • 15:00

Dnes dopoledne se konala testovací zkouška předcházející zítřejšímu startu dalšího ročníku náročné Rally Deutschland. Posádky jezdily na zcela nové, více než pětikilometrové trati, která se nachází západně od centra soutěže Trieru. Shakedown konaný nedaleko hranic s Lucemburskem se nesl v duchu proměnlivého počasí, takže si soutěžní dvojice mohly vyzkoušet jak jízdu na vodě, tak na osychajícím asfaltu.

žádný příspěvek celý článek »

Německá rally v kostce

foto

16. srpna 2007 • 14:00

Pro okolí Trieru, kde se letos pojede druhá asfaltová soutěž šampionátu MS FIA rally, jsou příznačné tři typy tratí. Prvními jsou ty, které vedou ve vinicích na obslužných zemědělských komunikacích v kopcích obklopujících řeku Moselu. Dále pak na východě zrádné povrchy ve vojenském výcvikovém prostoru Baumholder, plné nečistot a lemované betonovými zátarasy, a nakonec tratě, které jsou ukryty před zraky diváků v lesích a které jsou díky svému nevyzpytatelnému povrchu nebezpečné především za deště.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën se chce v Německu vrátit na vítěznou cestu!

foto

16. srpna 2007 • 07:00

V kalendáři mistrovství světa v rallye WRC 2007 skončila série šesti soutěží na šotolinových površích a v Německu čeká druhá rallye sezony na asfaltu. Citroën Sport do ní vstoupí s vozy C4 WRC a posádkami Sébastien Loeb – Daniel Elena a Dani Sordo – Marc Martí.

žádný příspěvek celý článek »

Britská náhrada za „PiGiho“

foto

15. srpna 2007 • 10:00

Per-Gunnar Andersson, který po ztrátě řidičského průkazu přišel o start v Neste Oil Rally Finland, má i nadále problémy s dalšími starty v rally. I v Německu bude muset Švéd odvolat svou účast při dalším pokračování seriálu JRC, i přesto však tovární tým Suzuki nasadí dva žluté swifty S1600.

žádný příspěvek celý článek »

Patrik Sandell testoval v ČR

foto

13. srpna 2007 • 18:30

Zcela v tichosti se včera v České republice uskutečnil krátký testovací program úřadujícího juniorského mistra světa, Švéda Patrika Sandella. Ten u nás zkoušel asfaltovou verzi Renaultu Clio R3, se kterým coby oficiální jezdec francouzské automobilky vyrazil proti silnějším speciálům S1600 do letošní sezony JRC.

příspěvků: 6 celý článek »

Testy Kronosu: Duval rychlejší Stohla

foto

13. srpna 2007 • 16:00

Tým OMV Kronos Citroën WRT je před blížící se ADAC Rallye Deutschland plný optimismu – na asfaltovou soutěž se totiž chystá s nebývale silnou sestavou. Vedle klasické posádky ve složení Manfred Stohl-Ilka Minor se na start postaví i v barvách Kronosu nová dvojice, belgicko-francouzské duo Francois Duval-Patrick Pivato. Ti seděli v Citroënu Xsara WRC naposled před více než rokem a půl, kdy hájili prapor továrního týmu z Francie.

příspěvků: 6 celý článek »

Jan Kopecký testoval v Německu

foto

13. srpna 2007 • 04:00

Karavana účastníků Mistrovství světa v rallye se přestěhovala z Finska na jih Německa, kde dva týdny po Finské rallye bude pokračovat světový šampionát desátým dějstvím.

žádný příspěvek celý článek »

Kronos v Německu v nových barvách

foto

11. srpna 2007 • 19:00

Před několika měsíci vyhlásil tým OMV Kronos, účastnící se mistrovství světa, soutěž pro děti, které měly nakreslit svou představu vzhledu soutěžního vozu Citroën Xsara WRC. Nejúspěšnější návrh pak měl být realizován na voze Manfreda Stohla, který s ním pojede na srpnové Rally Deutschland. Do soutěže se nakonec přihlásilo více než 240 dětí z celého světa, jejichž kresby zahltily porotu sestávající z členů a představitelů týmů OMV Kronos.

žádný příspěvek celý článek »

Duvalova Xsara WRC odhalena

foto

30. července 2007 • 08:00

Před nedávnem byla oficiálně potvrzena nově navázaná spolupráce mezi Francoisem Duvalem a týmem OMV Kronos, který v mistrovství světa provozuje polotovární Citroëny Xsara WRC. Spojení dvou belgických atributů se zatím týká pouze srpnové Rally Deutschland, avšak v jednání jsou i další starty Duvala v barvách Kronosu.

příspěvků: 3 celý článek »

Dočkáme se Gardemeistera i na dalších soutěžích ?

foto

26. července 2007 • 09:50

Již dříve bylo oznámeno, že finský jezdec Toni Gardemeister se představí nejen na domácí Finské rally (v historickém voze BMW M3), ale také s Xsarou WRC na Německé rally. Šéf týmu Astra Racing Mauro Pregliasco řekl, že by se mohl Fin objevit v Xsaře WRC i na dalších soutěžích seriálu mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

toplist