www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Tour de Corse (JRC)

Béreš si v sobotu polepšil o tři příčky

foto

13. října 2007 • 21:55

Mimoriadne dramatický priebeh mala sobotňajšia druhá etapa Tour de Corse – Rallye de France 2007 v kategórii JRC. Posádka teamu TEMPUS STYLLEX Jozef Béreš - Petr Starý (Renault Clio S1600) odštartovala ráno z piateho miesta a hneď v úvodnej RS7 sa štvrtým časom prepracovala na štvrtú priečku priebežného hodnotenia.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop poskočil do čela juniorské klasifikace

foto

13. října 2007 • 21:45

Martin Prokop s Janem Tománkem profitovali z problémů konkurentů Aavy a Anderssona a po druhém dni Korsické rally figurují na čele juniorské klasifikace s více než půlminutovým náskokem před slovensko-českým duem Béreš - Starý.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký devátý i po druhé etapě

foto

13. října 2007 • 20:05

Korsická Rally pokračovala v sobotu druhou etapou a na programu bylo šest rychlostních zkoušek. Posádka Czech Rally Teamu Kopecký v tradičním složení Jan Kopecký-Filip Schovánek vstupovala do sobotní etapy jako devátá nejrychlejší a pozici těsně za bodovanou osmičkou si udržela i po dvanácté rychlostní zkoušce, která uzavřela úvodní dvě etapy asfaltové soutěže na ostrově Korsika.

žádný příspěvek celý článek »

Béreš po 1. etapě na pátém místě

foto

13. října 2007 • 09:00

Posádka teamu TEMPUS STYLLEX Jozef Béreš - Petr Starý (Renault Clio S1600) odštartovala v piatok na záverečnom podujatí seriálu Junior Rally Championship 2007, ktorým je francúzska Tour de Corse - Rallye de France. Len týždeň po úspešnom vystúpení na španielsskej Rally Catalunya tak bude Jozef Béreš bojovať o ďalšie body do hodnotenia juniorského šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z 1. etapy Tour de Corse

foto

12. října 2007 • 22:00

Dnes dopoledne byla zahájena první etapa letošní Tour de Corse. Jak se dařilo posádkám na dnešních náročných rychlostních zkouškách na středomořském ostrově si můžete prohlédnout na téměř šedesátce snímků, které nám přímo ze Ajaccia zaslal náš stálý spolupracovník Sharkie.

žádný příspěvek celý článek »

Marcus Grönholm bojuje v korsickém dramatu o vedení

foto

12. října 2007 • 21:00

Na druhém místě skončili po napínavé bitvě v úvodní etapě Francouzské rally Marcus Grönholm a Timo Rautiainen se svým Focusem RS WRC. Po prvních dvou rychlostních zkouškách byli Finové ve vedení, odpoledne se však více dařilo jejich hlavnímu rivalovi Sebastienu Loebovi. Francouz má na konci dne náskok nepatrných 4,8 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop opět v sevření továrních swiftů

foto

12. října 2007 • 19:40

Martin Prokop s Janem Tománkem si po první etapě francouzské Tour de Corse drží výtečnou druhou příčku v sevření továrních jezdců Suzuki Aavy a Anderssona. Česká dvojice zajela na RZ 2 a 4 nejrychlejší časy, což znamenalo průběžné vedení, o které je až v závěru dne připravil estonský jezdec.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký devátý po páteční etapě

foto

12. října 2007 • 18:25

Po neúspěšném vystoupení posádky Jan Kopecký-Filip Schovánek v Katalánské rally se Czech Rally Team Kopecký přesunul ze Španělska do Francie, kde světový šampionát pokračuje asfaltovou Rally Korzika. Francouzská soutěž je typická svým zatáčkovitým charakterem a mnohdy i výrazným převýšením.

příspěvků: 3 celý článek »

C2 R2 Max s posvěcením francouzské miss

foto

12. října 2007 • 11:00

Nový motor, přepracované zavěšení kol a lepší brzdy – to jsou hlavní aspekty, které budou předmětem nové homologace Citroënu C2 R2 s přídomkem Max. Modifikovaný model „erkové“ šestnáctistovky bude mít posvěcení od mezinárodní automobilové federace od ledna 2008, veřejnost však jej měla možnost vůz poprvé shlédnout na právě probíhající Korsické rally.

žádný příspěvek celý článek »

Korsický shakedown ovládly "překvapivě" Citroëny

foto

11. října 2007 • 13:55

Podobně jako na všech asfaltových soutěžích, i na letošním shakedownu Tour de Corse kralovaly vozy značky Citroën. Za slunečného počasí vládli na úseku Capo di Feno - St. Antoine, který byl oproti minulým ročníkům zkrácen a výstavbou nové silnice značně znehodnocen rozšířením, shodným časem Dani Sordó a Francois Duval.

příspěvků: 2 celý článek »

Další legendární soutěž MS v IRC?

foto

11. října 2007 • 11:00

Organizační tým klasické asfaltové soutěž MS, francouzské Tour de Corse, uvažuje o vstupu do seriálu Intecontinental Rally Challenge. Jméno Rally de France by ale ani tak nemělo zmizet z kalendáře mistrovství světa – pokud by se středomořská soutěž skutečně stala součástí IRC, roli francouzského dílu MS by převzala Rallye Région Limousin.

příspěvků: 3 celý článek »

Francois Duval chce na Korsice na bednu

foto

10. října 2007 • 09:15

Belgický pilot Francois Duval dokončil o uplynulém víkendu Katalánskou rally na slušné páté pozici, nicméně v cíli se nechal slyšet, že chtěl skončit mnohem lépe. Před samotnou rally se dokonce nechal slyšet, že by rád zopakoval úspěch z Německa, kde skončil druhý za Sébastienem Loebem.

žádný příspěvek celý článek »

Korsické dobrodružství drží naděje Fordu na titul

foto

9. října 2007 • 04:00

Pouhé čtyři dny poté, kdy se zastavily motory Focusů RS WRC ve Španělsku, budou znovu nastartovány na dalším asfaltovém podniku ve Středomoří. Tentokrát bude cílem týmu BP-Ford skalnatý ostrov Korsika, kde se pojede Francouzská rally (11. – 14. října), třináctý podnik letošního šampionátu WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Toni Gardemeister na Korsice nepojede

foto

3. října 2007 • 07:00

Před necelým měsícem jsme informovali o dohodě finského pilota Toni Gardemeistera a italské stáje Astra Racing o společném startu bývalého továrního jezdce Ford na Tour de Corse. Společně s Tomi Tuomainenem se měli představit za volantem Citroënu Xsara WRC se startovním číslem 14 na dveřích.

příspěvků: 1 celý článek »

První startovní číslo pro Suzuki SX4 WRC: 19

foto

20. září 2007 • 07:00

Celkem 82 posádek se přihlásilo na další asfaltové pokračování letošního mistrovství světa, které se v půlce října odehraje na středomořském ostrově Korsika. Francouzská soutěž láká na premiéru nového soutěžního vozu japonského týmu Suzuki, i další položky v seznamu přihlášených však budou stát za to.

žádný příspěvek celý článek »

toplist