www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Rally Ireland (PCWRC)

OMV BIXXOL Rally Team CZ před startem Rally Ireland

foto

15. listopadu 2007 • 18:00

Po dvou tréninkových dnech v místě konání Irské rallye se OMV BIXXOL Rally Team CZ přesouvá do severoirské metropole Belfastu. Tam se jede divácká supererzeta, která ostrovní soutěž dnes zahájí. Ihned po jejím skončení se teamy vrací nazpět do Irska, kde je na programu zbylých devatenáct rychlostních zkoušek. Z prozatímních poznatků Štěpána Vojtěcha je patrné, že soutěž nabídne velmi rychlou podívanou.

příspěvků: 3 celý článek »

Irsko: Na shakedownu nejlépe Grönholm

foto

15. listopadu 2007 • 14:50

Nejrychlejším časem se dnes na oficiálním shakedownu nováčka v kolotoči světových soutěží, Irské rally, blýsknul vedoucí muž průběžné klasifikace mistrovství světa FIA jezdců Marcus Grönholm. Jeho největší konkurent a obhájce světového titulu Sébastien Loeb za seveřanem zaostal o 2.3 vteřiny.

žádný příspěvek celý článek »

Pouštní VW Race Touareg na Rally Ireland

foto

15. listopadu 2007 • 10:00

Dnes startuje předposlední podnik letošního mistrovství světa, asfaltová Rally Ireland, která je nováčkem v MS. Soutěž bude zahájena večerní speciálkou v okolí Stormont Castle v Belfastu. Kromě soutěžních posádek se na její trati objeví i hodně nezvyklá atrakce - tovární Volkswagen Race Touareg v barvách Red Bullu.

žádný příspěvek celý článek »

Irští podnikatelé podporují Krise Meeka

foto

15. listopadu 2007 • 08:00

Kris Meeke to v letošní sezoně nemá lehké. Jen díky vytrvalé snaze obrážet sponzory se mu povedlo uskutečnit několik startů s vozem WRC v irském asfaltovém mistrovství. Tato námaha však přinesla své ovoce, neboť na předešlé výsledky uslyšela skupina irských podnikatelů, kteří někdejšímu mistru JWRC zafinancovali start na světové Rally Ireland.

žádný příspěvek celý článek »

Rychlostních zkouška Rally Ireland zkrácena

foto

15. listopadu 2007 • 06:00

Pořadatelé Rally Ireland se na poslední chvíli rozhodli zkrátit sobotní první a čvtrtou rychlostní zkoušku nesoucí název Stoughan Glen. Při včerejším požáru v obci Omagh totiž zahynulo sedm osob. A protože kolem měla vést zmíněná rychlostní zkouška, rozhodli se pořadatelé pro razantní změnu.

žádný příspěvek celý článek »

Soutěž s OMV BIXXOL Rally Teamem CZ - Irská rally

foto

15. listopadu 2007 • 00:30

Správně si tipni a opět můžeš získat ceny od partnerů OMV BIXXOL Rally Teamu CZ: DVD OMV Rally Teamu, PC hry Colin McRae 04 s dabingem Michala Ernsta, modely vozu Peugeot 206, teamové hrací karty, key holdery PUMA, knihy Napětí ve světové rallye, pozornosti od společnosti GE Money Auto nebo podepsané karty k Irské rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Henning Solberg s novým spolujezdcem

foto

14. listopadu 2007 • 09:00

Göran Bergsten, švédský navigátor z Karlstadu, bude v Rally Ireland dělat spolujezdce norskému reprezentantovi týmu Stobart VK Ford Henningu Solbergovi. Jeho stálý navigátor Cato Menkerud totiž požádal o dočasné volno, jelikož jeho žena čeká narození druhého dítěte.

žádný příspěvek celý článek »

BP-Ford se připravuje na těsné finále boje o titul

foto

14. listopadu 2007 • 06:00

Poslední tři týdny dělí účastníky letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích od rozluštění tajenky, kdo získá tituly mistrů světa v hodnocení značek i v jednotlivcích. Tým BP-Ford je dvě soutěže před koncem sezony ve vedení obou tabulek. Před sebou má nevyzpytatelnou Irskou rally (15. – 18. listopadu). Jako součást MS se pojede poprvé a může se stát rozhodujícím testem připravenosti.

žádný příspěvek celý článek »

Mistrovství světa po letech opět se ženou za volantem

foto

14. listopadu 2007 • 05:00

Emma McKinstry, dcera šéfa týmu McKinstry Motorsport Kennyho, jenž je irským asfaltovým mistrem let 1991 a 1994, se chystá na svůj debut v seriálu mistrovství světa. V domácí Rally Ireland pojede se Subaru Impreza WRC S9 obutých do specifických pneumatik Hankook a navigovat ji bude Kenny Hull.

žádný příspěvek celý článek »

Asfaltová premiéra MG S2000 Sport bude v Irsku

foto

9. listopadu 2007 • 04:00

Původně se asfaltová premiéra nového MG S2000 Sport plánovala na předposlední díl IRC, švýcarskou Rallye du Valais, kde měl do vozu usednout Alex Bengué. Jelikož však tým MSD nestihl asfaltovou verzi dostatečně otestovat, rozhodl se na poslední chvíli první start odložit. Avšak ne na dlouho - debut se uskuteční na soutěži mistrovství světa, Rally Ireland, kde do vozu usedne někdejší irský šampion Roy White.

žádný příspěvek celý článek »

Duval bude v Irsku nakonec chybět

foto

5. listopadu 2007 • 06:00

Přestože nalezneme jméno Francoise Duvala na seznamu přihlášených k Rally Ireland, na startu se nakonec tento Belgičan nepředstaví. Korsickou soutěží totiž jeho letošní účinkování v seriálu mistrovství světa definitivně skončilo.

příspěvků: 1 celý článek »

Irský mistr mění Imprezu za Fabii

foto

19. října 2007 • 06:00

Letošní irský šampion Eugene Donnelly si připravil pro fanoušky pořádný šok. Na pro něj nejvýznamnější soutěži letošní sezóny, Rally Ireland, domácím podniku zařazeným do seriálu mistrovství světa, se neobjeví se svým mistrovským Subaru Impreza WRC, ale za volantem Škody Fabie WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Startovní listina Rally Ireland: 35 WRC

foto

18. října 2007 • 09:00

Pořadatelé asfaltové Rally Ireland, která se pojede v polovině listopadu a odbude si premiéru v kalendáři MS, obdrželi přihlášky od celkem devadesáti posádek. Více než třetina z nich přitom pojede s vozy nejvyšší specifikace WRC. Šestnáct soutěžních dvojic bude bojovat o body do PC WRC, ke kteréžto klasifikaci se budou nejvíce ubírat zraky českých fanoušků. Se svými lancery se totiž první vzájemné konfrontace dočkají Štěpán Vojtěch a Martin Prokop.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch přechází od Stohla k Prokopovi

foto

17. září 2007 • 05:00

Na šotolinové trati nedaleko Červené Vody absolvoval OMV BIXXOL Rally Team CZ jednodenní oficiální testování. Čtvrteční test posloužil jednak k poznání povrchu, svých charakterem velmi podobnému tomu, který lze očekávat na Britské rallye, ale také k seznámení se s teamovým zázemím. Pro zbylé dva letošní závody v mistrovství světa se totiž rozhodl nevyužít podpory Stohl Racing, se kterým až doposud úzce spolupracoval.

žádný příspěvek celý článek »

Noví členové managementu Rally Ireland: Jordan a Ringland

foto

28. února 2007 • 03:00

Šéf týmu Formule 1 Eddie Jordan a bývalý ragbyový internacionál Trevor Ringland byli jmenováni jako ředitel a zástupce ředitele Rally Ireland. Tato asfaltová rally je letos nováčkem v Mistrovství světa a pojede se na konci listopadu.

žádný příspěvek celý článek »

toplist