www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Wales Rally GB (PCWRC)

Hirvonen vede Britskou rally i po druhém dni

foto

2. prosince 2007 • 11:00

Úřadující mistr světa, tým BP-Ford, figuruje i po druhém dni Britské rally na prvních dvou místech průběžného pořadí. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen zakončili druhou etapu s náskokem 35,5s před svými týmovými kolegy Marcusem Grönholmem a Timem Rautiainenem.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký jedenáctý i po sobotní etapě

foto

2. prosince 2007 • 01:00

I druhou etapu Britské rally provázely náročné klimatické podmínky. Především vydatné dešťové přeháňky zhoršovaly přilnavost soutěžních automobilů na rychlostních testech a velmi výrazně ztěžovaly viditelnost. Ačkoliv dnešní rychlostní zkoušky nepokrývala neprostupná mlha jako včera, nebyla sobotní etapa o mnoho jednodušší.

žádný příspěvek celý článek »

Premiéra MG S2000 Sport v PCWRC skončila havárií

foto

2. prosince 2007 • 00:30

Na blátivých tratích právě probíhající Wales Rally Great Britain se odehrávala premiéra vozu MG S2000 Sport na šotolinovém podniku mistrovství světa a zároveň také premiéra vozu S2000 v hodnocení mistrovství světa produkčních vozů.

příspěvků: 1 celý článek »

Jan Kopecký jedenáctý po páteční etapě Britské rally

foto

1. prosince 2007 • 16:00

Mistrovství světa v rally 2007 uzavírá tradiční Britská rally, která právem patří mezi nejpopulárnější soutěže světového šampionátu. Na dnešním startu rally, mající na programu sedmnáct rychlostních zkoušek o celkové délce 356 kilometrů, nechyběla ani posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Kopecký.

příspěvků: 2 celý článek »

Hirvonen ve Walesu září, Grönholm je druhý

foto

1. prosince 2007 • 11:00

Úvodní etapu Britské rally, závěrečného podniku MS 2007, ovládla posádka týmu BP-Ford Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen. V mlze a za hustého deště vyhrála pět ze šesti pátečních rychlostních zkoušek a má po prvním dni náskok 39,6 sekundy před týmovými kolegy Marcusem Grönholmem a Timem Rautiainenem, jedoucími s dalším Focusem RS WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop - „Nic podobného jsem dosud nezažil“

foto

30. listopadu 2007 • 23:00

Martin Prokop s Janem Tománkem figurují po první etapě Britské rally na 26. místě absolutně. Za neskutečných podmínek jim patří v klasifikaci produkčních aut jedenáctá příčka.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch jde do Britské rally s respektem, ale odhodlaně

foto

30. listopadu 2007 • 14:00

Posádka OMV Bixxol Rally Teamu Štěpán Vojtěch – Michal Ernst dnes odstartuje do Britské rally, závěrečného podniku mistrovství světa 2008, s cílem získat po úspěšném vystoupení v Irsku další body do hodnocení šampionátu produkčních vozů (PWRC).

žádný příspěvek celý článek »

Dani Sordo se jede i do Walesu učit

foto

29. listopadu 2007 • 07:00

Teprve podruhé ve své kariéře bude letošní dvojka týmu Citroën Sport startovat ve Walesu. Vloni zde společně s Marcem Martím startovali s Citroënem Xsara WRC a vybojovali sedmou příčku. I v nadcházejícím ročníku se tak jede hlavně učit, navíc na svém méně oblíbeném šotolinovém povrchu.

žádný příspěvek celý článek »

Soutěž k Wales Rally GB

foto

29. listopadu 2007 • 06:00

S poslední letošní rallye za účasti OMV BIXXOL Rally Teamu CZ je tady i závěrečná soutěž. Ta se týká tentokrát Britské rallye. Správně si tipni a opět můžeš získat ceny od teamových partnerů: DVD OMV Rally Teamu, PC hry Colin McRae 04 s dabingem Michala Ernsta, modely vozu Peugeot 206, teamové hrací karty, key holdery PUMA, knihy Napětí ve světové rallye nebo podepsané karty k Britské rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb: Nepotřebujeme vyhrát za každou cenu

foto

29. listopadu 2007 • 01:00

Sébastien Loeb se svým vítězstvím na Rally Ireland výrazně přiblížil k zisku dalšího titulu v mistrovství světa jezdců. Na britské rally mu stačí dojet do cíle do pátého místa absolutně. Tím je jasně stanovena taktika, kdy se čerstvý otec nemusí hnát za vítězstvím.

žádný příspěvek celý článek »

Guy Fréquelin: K titulu je ještě daleko

foto

28. listopadu 2007 • 09:00

Přestože se Citroënu podařilo na nedávné Rally Ireland vybojovat double a díky chybě Marcuse Grönholma se Sébastien Loeb výrazně přiblížil k zisku dalšího titulu, šéf stáje Citroën Sport Guy Fréquelin před poslední soutěží ve své funkci nabádná k obezřetnosti.

žádný příspěvek celý článek »

Štěpán Vojtěch svede na Britské rallye další boj o body

foto

28. listopadu 2007 • 04:00

Za svým posledním letošním startem, který se uskuteční tentokrát na Britských ostrovech, se vydává posádka OMV BIXXOL Rally Teamu CZ. Po úspěšných vystoupeních na rakouské Waldviertel rallye a Irské rallye bude klání na tratích ve Walesu již třetím soutěžním startem za uplynulé čtyři víkendy.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb s Elenou jsou čtyři body od titulu

foto

28. listopadu 2007 • 03:00

S výjimkou pouhých dvou ročníků zůstává Rallye Velká Británie věrna tradici a opět zatahuje oponu za sezonou mistrovství světa 2007. Na šestnáctou, poslední část seriálu, vysílá Citroën Sport tradiční posádky na vozech Citroën C4 WRC ve složení Sébastien Loeb – Daniel Elena, Dani Sordo – Marc Martí.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm se při 150. startu pokusí o své poslední vítězství

foto

28. listopadu 2007 • 02:00

Cílem nově korunovaného mistra světa, týmu BP-Ford, je získat po obhajobě titulu v hodnocení značek také titul v šampionátu jednotlivců. Marcus Grönholm a Timo Rautiainen mají před Britskou rally (29. listopadu – 2. března) na tento úspěch stále naději. Před ukončením své aktivní kariéry se o zisk třetího titulu mistra světa při svém 150. startu v MS ve Walesu určitě pokusí.

žádný příspěvek celý článek »

Vítěz PC WRC z Irska se ve Walesu nepředstaví

foto

27. listopadu 2007 • 10:00

Vítěz Rally Ireland v rámci světového šampionátu produkčních vozů, Nial McShea, se na své domácí Wales Rally GB nepředstaví. Místo něj byl do imprezy v barvách rusko-tureckého týmu TaCK angažován David Higgins, který se měl původně ve Walesu představit s divokou kartou.

žádný příspěvek celý článek »

toplist