www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-R 07 - Böttcher Rally Vyškov

Böttcher Rally Vyškov očima Josefa Petáka

foto

12. září 2007 • 07:00

Pilot Renaultu Clio Super 1600 Josef Peták dokončil Vyškovskou rally na druhém místě za skvěle jedoucím Janem Kopeckým, když rozhodující ztrátu nabral hned v úvodní sekci druhé etapy, kde špatně zvolil pneumatiky. I tak byl ale v cíli Pepík spokojený, jelikož se již těší na svou novou zbraň, pro kterou si odjel v úterý do Itálie.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Böttcher Rally Vyškov

foto

11. září 2007 • 12:00

O druhém zářiovém víkendu se uskutečnila Böttcher Rally Vyškov, další z podniků letošního prostředního českého šampionátu v automobilových soutěžích. Jak se dařilo posádkám na rychlých a zrádných rychlostních zkouškách si můžete prohlédnout ve fotogalerii Viktora Hausknotze.

žádný příspěvek celý článek »

Karel Pohner mistrem v „áčkových dvoulitrech“

foto

11. září 2007 • 03:00

Mokrý víkend přivítal v okolí Vyškova více jak sedm desítek přihlášených posádek, na které čekalo třináct měřených testů o celkové délce 131 kilometrů. Právě do Vyškova přijížděla královéhradecká dvojice Karel Pohner – Jan Husák s hlavním cílem, kterým bylo zajištění titulu ve třídě A/7 a to už dvě soutěže před koncem letošní sezony.

žádný příspěvek celý článek »

Rozmoklou vyškovskou rally opanovaly Octavie WRC

foto

11. září 2007 • 01:00

Další soutěží Mistrovství ČR v rally a Mistrovství ČR historických automobilů byla o uplynulém víkendu XVI. Böttcher rally, konající se na rychlých tratích v okolí Vyškova. Oblíbená soutěž, která se letos po sedmileté pauze vrátila do seriálu dvoudenních rally, přilákala na svůj start více než sedm desítek posádek, jež změřily své síly na třinácti rychlostních zkouškách o celkové délce přibližně 120 km.

žádný příspěvek celý článek »

Jaroslava Orsáka ve Vyškově zradila technika

foto

10. září 2007 • 13:00

Po velmi vydařeném startu na Barum rally čekala na posádku Jaroslav Orsák – Karel Vajík další prověrka na rychlostních zkouškách. Společně s Mitsubishi Lancer sedmé vývojové řady se postavili na Vyškovském náměstí k dvoudenní Bottcher rally. Po úspěchu ve Zlíně přišlo na Hané mírné zklamání.

žádný příspěvek celý článek »

První etapa kořistí Octavií WRC

foto

8. září 2007 • 00:15

Výborným výkonem na závěrečných dvou zkouškách první etapy stvrdil svůj páteční triumf Leoš Flídr, startující se Škodou Octavia WRC. Po potížích v úvodní fázi etapy výrazně zrychlil Karel Trněný, jenž se posunul ze šestého místa po druhém testu na průběžné stříbro a dokonal tak páteční double vozů specifikace World Rally Car.

žádný příspěvek celý článek »

Leoš Flídr na startu Böttcher Rally Vyškov

foto

7. září 2007 • 07:00

Posádka náchodského týmu SVC Motorsport odjíždí do Vyškova s vysokým cílem. Vyhrát a upevnit si vedení v tabulce Mistrovství ČR. Tak jako žádný z favoritů nebudou mít ani Leoš Flídr se spolujezdcem Bohumilem Ehlem svoji roli snadnou. Přestože by o vedení podle papírových předpokladů měli bojovat pouze s Karlem Trněným, který stejně jako východočeši pilotuje vůz nejvyšší kategorie WRC (oba Škoda Octavia), předchozí závody naznačily, že okruh favoritů je širší.

žádný příspěvek celý článek »

Stane se vyškovská rally českým safari?

foto

7. září 2007 • 05:00

Už jen pár hodin nás dělí od startu čtvrté soutěže letošního Mediasport.cz mistrovství ČR v rally a pátého podniku Mistrovství ČR v rally historických automobilů, jež o tomto víkendu přivítá jihomoravský Vyškov. Účastníci XVI. Böttcher rally měli včera první příležitost k vyzvednutí itineráře a seznámení se s tratí, čehož využilo celkem 74 posádek.

žádný příspěvek celý článek »

Jirka Volf na druhou

foto

6. září 2007 • 06:00

Na start Böttcher Rally Vyškov, čtvrtého podniku Mistrovství České republiky rally 2007, se obhájce loňského druhého místa Jiří Volf postaví s novým spolujezdcem a nově zformovaná posádka bude mít poměrně kuriózní složení: Jiřího Volfa bude navigovat Jiří Volf.

žádný příspěvek celý článek »

Vyškov: Kam na „erzety“?

foto

5. září 2007 • 13:30

Blížící se XVI. Böttcher rally, která o tomto víkendu do Vyškova přiláká kompletní špičku Mistrovství ČR v rally a Mistrovství ČR historiků, nabídne divákům i soutěžícím několik novinek. Kromě zařazení do nově vzniklého „prostředního seriálu“ a s tím souvisejícího navrácení k dvoudennímu formátu soutěže se menší obměny dočkala i trať, jež musela být přizpůsobena regulím mistrovství.

žádný příspěvek celý článek »

Na Jaroslava Orsáka čeká premiérový start ve Vyškově

foto

5. září 2007 • 11:00

Necelých čtrnáct dní měli Jaroslav Orsák s Karlem Vajíkem, aby si vychutnali výbornou náladu po životním výsledku ze zlínské Barum rally. O nadcházejícím víkendu se postaví na start Bottcher rally ve Vyškově. Proto opět nastává poctivá mravenčí práce a pečlivé přípravy na další závod.

žádný příspěvek celý článek »

Schlager doma s náhradním spolujezdcem

foto

5. září 2007 • 03:00

Eddyho Schlagera jsme v poslední době nevídali na tratích našich soutěží příliš často. Vilémovický jezdec kvůli vleklým potížím s technikou upustil od pravidelných startů v obou národních seriálech a rozhodl se výrazně pozměnit další program. Svůj vozový park rozšířil o moderní Mitsubishi Lancer EVO IX skupiny N a podpořil talentovaného Franze Sonnleitnera, který se s tímto vozem úspěšně zúčastnil rakouské Mühlviertel Rallye.

žádný příspěvek celý článek »

Ve Vyškově se sejde kompletní špička

foto

3. září 2007 • 05:00

Už pouze necelý týden zbývá do startu čtvrtého dílu letošního Mediasport.cz mistrovství ČR v rally a pátého podniku Mistrovství ČR v rally historických automobilů, který se o druhém zářijovém víkendu uskuteční na Hané. Populární Böttcher rally přivítá na tratích v okolí Vyškova kompletní špičku obou šampionátů a nabídne pestré startovní pole, čítající více než osm desítek vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Piloty historiků čeká Vyškov

foto

31. srpna 2007 • 04:00

Neodmyslitelnou součástí Böttcher rally je už řadu let závod historických automobilů, který se letos v okolí Vyškova uskuteční již počtrnácté. Vyznavači historiků si zdejší prostředí oblíbili a každoročně přijíždějí na Hanou ve velmi početném složení. Letos je Böttcher rally pátým dílem Mistrovství ČR historických automobilů a ještě před tím, než ve Vyškově zaburácí motory, neuškodí si připomenout dosavadní průběh tohoto seriálu.

žádný příspěvek celý článek »

Pravidla prý musí platit pro všechny…

foto

22. srpna 2007 • 03:00

Vstřícné gesto vyškovských organizátorů k prosbám předních pilotů kategorie historických automobilů o zařazení těchto vozů podle výkonnosti do jednotného startovního pole se bohužel opět nedočká svého naplnění. Záměr pořadatele byl hned po jeho zveřejnění iniciativně projednán příslušnou komisí FAS při rally Prachatice a vyhodnocen jako porušení standardních propozic rally i s možnými disciplinárními důsledky.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist