www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 07 - Eurostroj Rally Tišnov

Hladík s Dolečkovou završili vítězný hattrick

foto

14. června 2007 • 04:00

Vynikající formu z úvodu sezóny potvrdila v Tišnově východočeská posádka Jiří Hladík a Marcela Dolečková. Stejně jako v úvodních dvou podnicích MČR sprintrally, Okříškách a Hrádku, nenašli ve třídě N2 přemožitele ani na jihu Moravy.

žádný příspěvek celý článek »

Lumír Firla je po Tišnově spokojen

foto

14. června 2007 • 01:00

Eurostroj Rally Tišnov, která se uskutečnila minulý víkend byla první soutěží pro dvojici Lumír Firla - Pavel Švajda s novou závodní technikou. Posádka startující také s podporou serveru eWRC.CZ si s novým vozem Mitsubishi Lancer Evo 7 před soutěží příliš vysoké ambice nekladla. Důležité bylo především soutěž dokončit a za úspěch se dal považovat výsledek do 6. místa.

žádný příspěvek celý článek »

Řada komplikací, ale s dobrým koncem

foto

13. června 2007 • 04:00

Třetím podnikem Mistrovství České republiky ve sprintrally byla o druhém červnovém víkendu mezinárodní Eurostroj rally, konající se na náročných tratích v okolí Tišnova. Populární soutěž oslavila své třetí narozeniny tím nejlepším možným způsobem – nadělila si nejpočetnější startovní pole v dosavadní historii.

žádný příspěvek celý článek »

Tišnov plný dětských nemocí

foto

13. června 2007 • 01:00

Po rozhodnutí absolvovat kompletní zbytek spritového mistrovství jsme se vydali s ambicemi do Tišnova. Konkurence ve třídě opět nebývale vysoká. Od Jinderleho a Srba jsme již věděli co čekat, ale Rakouští jezdci Jatel a Porzelt pro nás byli neznámí. To samé platilo o Řihákovi.

žádný příspěvek celý článek »

Tišnovská spokojenost Martina Bujáčka

foto

12. června 2007 • 02:00

Jako vždy spokojený a usměvavý, tak působil Martin Bujáček po Eurostroj Rally Tišnov. Už před závodem bylo jasné, že posádka Martin Bujáček – Billy Latif usedne do jiného vozu než v předešlých dvou závodech. Nová Škoda Fabia, typově shodná s tou předešlou, fungovala na výbornou a stále kvalitnějšími časy se Martin pral o čelo Poháru mládeže.

žádný příspěvek celý článek »

Tišnov: Ve čtvrtek se prezentovalo 70 posádek

foto

8. června 2007 • 10:00

Do startu tišnovské Eurostroj rally zbývá už jen jediný den a v jejím dějišti začíná být čím dál více rušno. Čtvrteční odpoledne bylo pro přihlášené posádky první příležitostí k vyzvednutí itineráře a k prvnímu seznámení s tratí, čehož využila více než polovina přihlášených. Ti, kteří tak neučinili, se mohou prezentovat ještě v pátek dopoledne.

žádný příspěvek celý článek »

Tišnov - jak to bylo loni

foto

8. června 2007 • 02:00

Tišnovská rally dlouhých deset let v kalendáři českého mistrovství chyběla, v roce 2005 se jí však podařil comeback s novým pořadatelským týmem, který z ní vytvořil mezinárodní podnik. Rally dostala nový název a po začlenění do kalendáře Austrian Rallye Challenge i nový rozměr. Stala se jednou z mála našich soutěží, kde je předem garantována zajímavá mezinárodní konkurence. Pořadatelé potěšili i stavbou trati, která nabídla tři velmi kvalitní technické úseky, jež nepostrádaly svou náročnost, ani atraktivitu.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Martinem Semerádem

foto

7. června 2007 • 08:00

Jednou z mála pozitivních novinek, které pro sezónu 2007 zavedla česká automobilová federace, je bezpochyby vznik Poháru mládeže v rally, který má být určen pro jezdce ve věku mezi šestnácti a osmnácti lety. Kalendář tohoto seriálu se shoduje s kompletním programem Mistrovství České republiky ve sprintrally a pro mladé kluky nabízí skvělou možnost, jak začít s přípravou na aktivní kariéru ještě dříve, než jim bude vydán řidičský průkaz.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Bujáček v Tišnově s novou Fabií

foto

7. června 2007 • 02:00

Už na třetí závod MČR – Sprintrally se těší mladý nadějný jezdec Martin Bujáček, který po Rally Vysočina a Rally Lužické Hory drží průběžné druhé místo v Poháru mládeže. Eurostroj Rally Tišnov přivede na zdejší tratě hned pětici posádek startujících v tomto poháru.

žádný příspěvek celý článek »

Tišnov nabídne pestré startovní pole

foto

5. června 2007 • 05:00

Přípravy na třetí ročník Eurostroj rally Tišnov pomalu vrcholí a jak v organizačním štábu rally, tak i mezi přihlášenými posádkami se již vše pilně ladí na sobotní start. Svého zveřejnění se dočkal dlouho očekávaný seznam přihlášek, který nabízí na české poměry neuvěřitelně početné a pestré startovní pole.

žádný příspěvek celý článek »

ARC – Obdivuhodná pestrost

foto

4. června 2007 • 02:00

Nový ročník populárního seriálu Austrian Rallye Challenge, který se u našich jižních sousedů letos již posedmé koná jako alternativa oficiálního mistrovství Rakouska, otevřela o třetím dubnovém víkendu počtvrté oblíbená Triestingtal Rallye, konající se v okolí Weissenbachu nedaleko Vídně.

žádný příspěvek celý článek »

Lumír Firla před Tišnovem přezbrojuje

foto

1. června 2007 • 13:00

Pozorní příznivci MČR v Rallysprintech si již jistě všimli, že na nadcházející Eurostroj Rally Tišnov je orlovský jezdec Lumír Firla přihlášen s jiným vozem, než tradičním Mitsubishi Lancer Evo VI, se kterým jsme jej byli zvyklí vídat po celou uplynulou sezónu a také na letošním úvodním sprintu na Vysočině.

žádný příspěvek celý článek »

Milan Kneifel pojede se Suzuki Ignis S1600

foto

1. června 2007 • 11:30

Vcelku překvapivá zpráva přichází dnes ze Sparrow racingu. V nadcházejícím podniku sprinterského šampionátu, kterým je Eurostroj Rally Tišnov bude startovat Milan Kneifel se stejným vozem jako Jaromír Tarabus v Mezinárodním mistrovství ČR.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Tišnov

foto

1. června 2007 • 06:00

Celkem 132 posádek je přihlášeno na třetí podnik letošního národního šampionátu ve sprintrally a zároveň také Poháru České republiky v automobilových soutěžích, kterým bude koncem příštího týdne již čtvrtý ročník mezináročního závodu Eurostroj Rally Tišnov.

žádný příspěvek celý článek »

Rozhovor s Přemkem Šebestou

foto

1. června 2007 • 04:00

Mezi piloty, kteří se na konci loňské sezóny rozhodli přestoupit z upadajícího Poháru České republiky do oficiálního mistrovství naší republiky, patří hodonínský Přemysl Šebesta. Reprezentant Hanáckého rally klubu Vyškov, nad jehož dosahovanými časy loni mnohdy řada soupeřů uznale kroutila hlavou, má letos v plánu vybrané moravské podniky napříč oběma národními seriály.

žádný příspěvek celý článek »

toplist