www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 07 - Neste Oil Rally Finland (JRC)

Finsko: Grönholm kontroluje vedení, Prokop havaroval

foto

4. srpna 2007 • 17:50

Po druhé etapě Finské rally se na prvním místě nic nemění a stále tak vede s přehledem Marcus Grönholm, který dnes postupně navyšoval náskok nejen na druhého týmového kolegu Mikko Hirvonena, ale především pak na úřadujícího mistra světa Sébastiena Loeba, který je se svým Citroënem C4 WRC až na třetím místě.

žádný příspěvek celý článek »

Finsko: Sobotní ráno plné problémů. Prokop out!

foto

4. srpna 2007 • 11:00

Po třech sobotních rychlostních zkouškách se sice nic nezměnilo na prvních pozicích mezi vozy WRC, ale kategorie Super 1600 má nového lídra. Martin Prokop totiž na dlouhé RZ 14 poslal svůj Citroën C2 Super 1600 mimo trať a pro dnešek skončil. Odstupoval přitom s pohodlným náskokem z vedoucí pozice.

příspěvků: 2 celý článek »

Jan Kopecký prožil smolnou etapu

foto

4. srpna 2007 • 07:30

Na programu páteční etapy Finské rallye bylo náročných jedenáct rychlostních zkoušek, na kterých soutěžní vozy doslova létaly vzduchem několik desítek metrů. Bohužel dnes nepřálo štěstí posádce Czech Rally Teamu Kopecký ve složení Jan Kopecký - Filip Schovánek, která startuje s vozem Škoda Fabia WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Zasloužené vedení Martina Prokopa

foto

4. srpna 2007 • 06:30

Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem vévodí po první etapě Finské Rally hodnocení JRC. Posádka týmu Jipocar Racing vstoupila do Finské rally nejrychlejším časem už na divácké superspeciálce Killeri a v nastoupeném tempu pokračovala i v průběhu první etapy Finské rally.

příspěvků: 7 celý článek »

Finsko: První den zcela v režii Fordu

foto

3. srpna 2007 • 20:00

Ve spanilou jízdu továrního týmu BF Ford WRT, respektive týmové jedničky Marcuse Grönholma a jeho kolegy Mikko Hirvonena, se proměnila úvodní etapa letošní Neste Oil Rally Finland. Mladší z finského dua byl po celý den více než vyrovnaným soupeřem šestinásobného vítěze rally a před druhým dnem je tak situace v boji o první příčku více než vyrovnaná.

žádný příspěvek celý článek »

Další fotogalerie z Neste Oil Rally Finland

foto

3. srpna 2007 • 13:00

V krátkém časovém intervalu přinášíme druhou fotogalerii ze včerejšího průběhu Neste Oil Rally Finland, zahajovacího podniku druhé poloviny letošní sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích. Autorem téměř padesátky snímků je náš spolupracovník David Kužela.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Finskou rally on-line

foto

3. srpna 2007 • 09:00

Po dvouměsíční přestávce se znovu rozjel kolotoč seriálu mistrovství světa a to Finskou rally. Na té nechybí ani čeští jezdci Jan Kopecký a Martin Prokop a oba si zatím vedou velmi dobře. Sledujte společně s námi na serveru www.vysledky-rally.cz živě celý průběh třídenního klání.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Neste Oil Rally Finland

foto

3. srpna 2007 • 07:00

Po několikatýdenní přestávce odstartovala včera druhá polovina letošní sezóny mistrovství světa v automobilových soutěžích. Již dnes si můžete prohlédnout první snímky z Neste Oil Rally Finland, jejichž autorem je jeden z našich vyslanců Martin Husár.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký po úvodní erzetě Finské rallye

foto

3. srpna 2007 • 01:00

Devátým podnikem pokračuje Mistrovství světa v rallye populární Finskou rallye, která je velmi oblíbená mezi jezdci a především diváky. Po zásluze je soutěž v zemi tisíce jezer nazývaná soutěží tisíce horizontů, neboť na každé rychlostní zkoušce je mnoho skoků a horizontů.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally odstartuje druhou polovinu šampionátu

foto

2. srpna 2007 • 17:00

Martina Prokopa s Janem Tománkem čekají již dnes večer první ostré kilometry Finské rally, která po dvouměsíční pauze uvede druhou polovinu seriálu mistrovství světa. Závod je i čtvrtým podnikem juniorského šampionátu, v němž má česká dvojice prozatím na svém kontě pouhých šest bodů ze Sardinie.

žádný příspěvek celý článek »

Finský shakedown: Nový focus je při síle

foto

2. srpna 2007 • 15:00

Dnes dopoledne se po dlouhém čekání opět roztočil kolotoč mistrovství světa. Motory soutěžních vozů účastnících se mistrovství světa zahřměly na shakedownu, který předchází dnešnímu slavnostnímu startu deváté soutěže letošního MS, Neste Oil Rally Finland.

žádný příspěvek celý článek »

Marcus: Rozhodnu se po Finsku

foto

2. srpna 2007 • 05:00

Finský jezdec Marcus Grönholm má za sebou velice bohatou jezdeckou kariéru a i jeho letošní výkonnost, kdy vede klasifikaci jezdců mistrovství světa, rozhodně nenapovídá nic o tom, že by se mělo cokoliv zásadně měnit. Sám pilot si však začíná uvědomovat ubíhající léta a pomalu uvažuje o konci svého působení v MS. Jak to Grönholm vidí, částečně prozrazují jeho odpovědi v krátkém rozhovoru.

žádný příspěvek celý článek »

Stohl je připraven k souboji se Seveřany

foto

1. srpna 2007 • 13:00

Rovnou stovku testovacích kilometrů absolvoval v pondělí ve finských hvozdech Manfred Stohl. Rakouský jezdce týmu OMV Kronos Citroën WRT věří, že mu také toto testování po letní přestávce seriálu mistrovství světa FIA v rally pomůže na rychlých severských tratích k zisku dalších bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally v kostce

foto

31. července 2007 • 13:45

Finsko je z pohledu rallysportu zemí s obrovskou tradicí. Finští soutěžní jezdci mají na svém kontě největší počet vítězství a tato severská země se také může pyšnit největším počtem jezdců, kteří dokázali zvítězit na některé ze soutěží mistrovství světa. Právě ve Finsku se narodilo více světových šampiónů v rally, než v kterékoliv jiné zemi na světě.

příspěvků: 2 celý článek »

Andersson ve Finsku nepojede, nemá řidičák

foto

31. července 2007 • 07:00

Vzhledem k absenci továrního týmu Suzuki se měl švédský pilot Per-Gunnar Andersson zúčastnit téměř domácí Neste Oil Rally Finland, dalšího podniku letošního světového šampionátu, za volantem produkčního Mitsubishi Lancer Evo IX. Týden před startem soutěže je však jasné, že se tak nestane.

příspěvků: 4 celý článek »

toplist