www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Neste Oil Rally Finland (JWRC)

Matthew Wilson dojel ve Finsku v TOP 10

22. srpna 2006 • 01:20

Britský mladík Matthew Wilson se znovu řídil radou svého otce a ve Finsku si dojel pro desáté místo. Ten mu řekl, aby se nesnažil stíhat domácí finské jezdce, ale zaměřil se především na to, aby Finskou rally dojel až do cíle.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb bodoval jako jediný, Sordó havaroval

21. srpna 2006 • 10:30

Sébastien Loeb si ve Finsku dojel s Xsarou WRC ´jen´ pro druhou pozici a připsal si dalších osm bodů do MS FIA jezdců. Na druhého Marcuse Grönholma má nyní v šampionátu náskok 31 bodů.

žádný příspěvek celý článek »

Subaru znovu neúspěšné...

21. srpna 2006 • 09:10

Tovární tým 555 Subaru WRT se stále nemůže nějak vzpamatovat a také ve Finsku se potýkal nejen s technickými problémy, ale jejich jednička Petter Solberg ve druhé etapě opět havaroval.

příspěvků: 1 celý článek »

Hitem techniků je spodní prádlo?

21. srpna 2006 • 07:00

Pro mnohé jistě značně zavádějící nadpis tohoto článku je v letošní soutěžácké sezóně, hlavně na mezinárodním poli v podobě závodů v rámci mistrovství světa či mistrovství Evropy, překvapivě více než pravdivý.

příspěvků: 4 celý článek »

Devět bodů pro OMV Peugeot Norway World Rally Team

21. srpna 2006 • 05:00

Na právě skončené Neste Oil Rally Finland se obě posádky týmu OMV Peugeot Norway WRT umístily v Top 10. Jediným továrním týmem, kterému se podařil podobný výsledek, byl Ford. Díky čtvrtému místu Henninga Solberga a deváté pozici Manfreda Stohla si norský tým mohl připsat devět bodů do hodnocení značek, což je výsledek, na který může být Bozian-Racing, zajišťující technickou podporu týmu, velice hrdý.

žádný příspěvek celý článek »

Béreš z Fínska so ziskom štyroch bodov

20. srpna 2006 • 20:25

Zisk ďalších štyroch bodov do celkového hodnotenia v kategórii JWRC si pripísala slovensko - česká posádka Suzuki Ignis S1600 Jozef Béreš ml. - Petr Starý, keď na Neste Oil Rally Finland došla do cieľa na piatom mieste v kategórii juniorov.

žádný příspěvek celý článek »

Létající Fin Grönholm vyhrál Finskou rally

20. srpna 2006 • 20:20

Posádka týmu BP-Ford Marcus Gronholm a Timo Rautiainen s Focusem RS WRC vyhrála Finskou rally, které naprosto dominovala po celý víkend. Čtvrté vítězství týmu v tomto roce znamená pro Ford nejúspěšnější sezonu od roku 1993, přičemž do jejího závěru zbývá ještě šest podniků.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký vybojoval osmé místo ve Finsku

20. srpna 2006 • 20:10

Výborného výsledku ve Finské rally dosáhla posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC v barvách Czech Rally Teamu Škoda - Kopecký. Jan Kopecký vyrovnaným výkonem během všech tří etap vybojoval jeden bod do hodnocení jezdců seriálu Mistrovství světa v rally.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally: RZ 21 (cíl) - Vítězem pošesté Grönholm

20. srpna 2006 • 12:35

Marcus Grönholm také letos potvrdil na domácí Finské rally roli favorita a vyhrál. Na druhého Loeba si nakonec vytvořil minutový náskok, který si v dnešní etapě pouze hlídal. Druhý skončil Sébastien Loeb, který se však s osmi body spokojil již včera a přestal útočit. Na bronzové pozici proťal cílovou fotobuňku Mikko Hirvonen, který tak získá důležité body nejen do MS FIA jezdců, ale i značek.

příspěvků: 3 celý článek »

Finská rally: RZ 18 - Test vyhrál Hirvonen

20. srpna 2006 • 10:00

Nedělní den bývá pro většinu jezdců pouze ´dojížděcí´ a nejinak tomu bude také ve Finsku. Každá posádky si chce pouze pohlídat svou pozici a nikam se již nežene. Marcus Grönholm si tak s přehledem hoví na první pozici, druhý je Sébastien Loeb a třetí Mikko Hirvonen.

žádný příspěvek celý článek »

Grönholm kraluje domácí Finské rally

20. srpna 2006 • 08:10

Posádka týmu BP - Ford Marcus Grönholm a Timo Rautiainen naprosto dominovala druhé etapě Finské rally a upevnila si vedení v soutěži. Finové zvítězili v sedmi z osmi dnešních měřených úseků a do Jyvaskyla se vrátili s náskokem 67,8 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Jan Kopecký se posunul na osmé místo

20. srpna 2006 • 08:00

Velká spokojenost se sobotní etapou Finské rally panuje v Czech Rally Teamu Škoda - Kopecký. Posádka Jan Kopecký - Filip Schovánek podala vyrovnaný a především bezchybný výkon, díky kterému se posunula na vynikající osmé místo, které je ceněno v seriálu Mistrovství světa v rally jedním bodem do hodnocení jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally: RZ 16, 17 - Po druhé etapě vede Grönholm

19. srpna 2006 • 17:50

Druhou etapu zcela ovládl Marcus Grönholm. Ten má na druhého Sébastiena Loeba náskok již více než minutu. Na třetím místě je i nadále Mikko Hirvonen. Českým fanouškům udělal radost posun Jana Kopeckého na bodovanou pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally: RZ 14, 15 – Kopecký je na bodech, Sordo out

19. srpna 2006 • 13:30

Ve čtrnácté rychlostní zkoušce přehnal svou rychlost Dani Sordó a skončil mimo trať. Pro dnešní den končí. Není zatím jasné, zda bude moci nastoupit do zítřejší etapy. Na první pozici se stále drží Marcus Grönholm, druhý je Loeb a třetí Mikko Hirvonen.

žádný příspěvek celý článek »

Finská rally: RZ 13 - Galli útočí na Sordá

19. srpna 2006 • 11:25

Italský pilot Gigi Galli zajel v RZ 13 velmi dobrý čas a v podstatě již eliminoval ztrátu na před sebou jedoucího Dniho Sordá. Ten se však nechal slyšet, že s Gigim závodit nebude, jelikož jsou pro tým důležité body především do MS FIA značek.

žádný příspěvek celý článek »

toplist