www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally Australia (PCWRC)

Pozzo, Ligato a Beltrán vyloučeni z PC WRC pro rok 2006 ?

30. října 2006 • 02:00

Tři piloti týmu Tango Rally Team, Gabriel Pozzo, Marcos Ligato a Sebastian Beltrán byli údajně vyloučeni z celého letošního šampionátu PC WRC. Důvodem je používání špatného restriktoru na turbu, které neodpovídalo předpisům FIA pro rok 2006.

žádný příspěvek celý článek »

Kdo si dovolí na Novém Zélandu oslavné kolečko?

30. října 2006 • 01:00

Pořadatelé Novozélandské rally přichystali pro posádky místo, na kterém by mohly provést světově známé a v současnosti FIA zakázané, „koblihy“. Jsou to kolečka, která se většinou dělají na oslavu vítězství, či pro pobavení diváků.

příspěvků: 1 celý článek »

Solberg slaví druhé místo, Subaru spokojeno

30. října 2006 • 00:20

Tovární tým 555 Subaru WRT má po dlouhé době opět důvod ke spokojenosti. Jeho pilot Petter Solberg totiž dokončil Australskou rally na vynikajícím druhém místě a po Turecku tak znovu dokázal, že Impreza WRC 2006 začala ke konci roku fungovat podle jeho představ.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb slaví další titul mistra světa

29. října 2006 • 06:05

Francouzský pilot Sébastien Loeb se stal potřetí mistrem světa. Nikdy však nezískal titul tak, aby jen seděl doma u televize a díval se na to, jak bojují jeho soupeři o body do seriálu mistrovství světa.

příspěvků: 6 celý článek »

Australská rally: RZ 17, 18 - Grönholm už v první desítce

28. října 2006 • 12:00

Marcus Grönholm dobře ví, že i naprosto klidná jízda by mu měla v cíli stačit k tomu, aby se dostal na pátou pozici. Ještě stále může doufat, že soupeře s vozy WRC před ním postihnou problémy a on se vyhoupne na třetí příčku. Jedině ta mu totiž zajišťuje šanci na zisk titulu.

příspěvků: 3 celý článek »

Australská rally: RZ 16 - Hirvonen si souboj užívá

28. října 2006 • 07:10

Šestnáctý test se stal kořistí Mikko Hirvonena a ten si tak znovu upevnil vedení. Druhý skončil Marcus Grönholma pomalu jde za svým cílem se posunout na pátou pozici. Druhá příčka patří i nadále Petteru Solbergovi a třetí Manfredu Stohlovi.

žádný příspěvek celý článek »

Australská rally: RZ 14, 15 - Solberg zabral

28. října 2006 • 06:30

Petter Solberg se stále snaží stahovat ztrátu na Mikko Hirvonena, který má však stále náskok přes 25 vteřin. Velký souboj se odehrává také o třetí pozici. Zatím je na tom o něco lépe Manfred Stohl, který se dnes dostal před Xaviera Ponse. Pátá pozice patří prvnímu muži PCWRC Toshihiro Araiovi.

příspěvků: 1 celý článek »

Australská rally: RZ 12, 13 - Hirvonen zvyšuje náskok

28. října 2006 • 04:30

Mikko Hirvonen se nespokojil s vedením a obě ranní rychlostní zkoušky vyhrál. Petter Solberg tak ztratil na mladého Fina dalších několik vteřinek. Na třetí pozici se propracoval Manfred Stohl, který stále bojuje s Xavierem Ponsem.

příspěvků: 2 celý článek »

Hirvonen po dramatické první etapě v Austrálii vede

27. října 2006 • 19:20

V čele průběžné klasifikace Australské rally figuruje po nesmírně náročné první etapě posádka týmu BP-Ford Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen. Kluzké tratě v Západní Austrálii jsou pro většinu ostatních posádek pohromou, avšak Finové si na prvním místě vybudovali náskok 26,2 sekundy.

žádný příspěvek celý článek »

Australská rally - Henning Solberg končí

27. října 2006 • 15:00

Norský pilot Henning Solberg končí v Australské rally a zítra již nebude startovat pod systémem SuperRally. Po obhlídce v servisu bylo zjištěno, že jeho ochranný rám je poškozen natolik, že by bylo nebezpečné s takovým vozem dále pokračovat.

žádný příspěvek celý článek »

Australská rally - Bude RZ 9 zrušena?

27. října 2006 • 14:15

Kromě Marcuse Grönholma si na průjezd testem číslo devět stěžovali všichni jezdci. Čím více jich projelo, tím horší byla viditelnost. Petter Solberg se zlobí nejvíce, jelikož zásluhou toho přišel o vedení v Australské rally a na Hirvonena ztrácí již téměř půl minuty.

příspěvků: 4 celý článek »

Australská rally: RZ 10, 11 - Po prvním dni vede Hirvonen

27. října 2006 • 14:00

Úvodní etapa Australské rally nabídla divákům neuvěřitelné zážitky. Vše začalo již nehodou Marcuse Grönholma, který ztratil na RZ 3 přes deset minut a okamžitě se propadl hluboko do výsledkové listiny. Poté však udělal chybu také Matthew Wilson, Henning Solberg a Chris Atkinson. Všichni museli z páteční etapy odstoupit. Kvůli problémům s technikou skončil také Dani Sordó. Do cíle první etapy tak nedojelo hned pět speciálů WRC.

příspěvků: 1 celý článek »

Australská rally: RZ 8, 9 - Jezdce zbrzdil prach

27. října 2006 • 12:00

Vedoucí muž průběžného pořadí Petter Solberg přišel o vedení, jelikož v devátém testu musel několikrát na trati zastavit. Nebylo totiž vidět, kde vlastně jede. Všude byly mračna prachu. Nejlépe tak na tom byl Marcus Grönholm, který startoval první.

příspěvků: 1 celý článek »

Australská rally - Grönholm dostal penalizaci

27. října 2006 • 10:50

Po sedmé rychlostní zkoušce se konečně jezdci dostali do servisní zóny, kde mohl být opraven také Ford Focus WRC 06 Marcuse Grönholma. U něj nakonec museli měnit také převodovku, což se neobešlo bez časové ztráty. Fin dostal za pozdní výjezd ze servisu dvacet vteřin.

příspěvků: 1 celý článek »

Australská rally: RZ 7 - Vede Solberg, pět WRC out !

27. října 2006 • 07:00

Zatím na žádné letošní soutěži jme se nedočkali tak vysokého počtu odpadnutých posádek hned v úvodní etapě, jako v Austrálii. Navíc pouze Sordó měl technické problémy. Ostatní posádky většinou přehnaly svou rychlost a havarovaly.

žádný příspěvek celý článek »

toplist