www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. června 2024, Svátek má Tamara, zítra Dalibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 08 - Rallye Monte Carlo

Po Finech se ve Focusech svezli i Duval a Galli (+VIDEO)

foto

21. ledna 2008 • 07:00

Podobně jako před koncem loňského roku se i v uplynulých dnech vydal tým M-Sport do francouzského regionu Ardéche, kde probíhaly poslední testy před zahajovacím podnikem letošního MS, Rallye Monte Carlo. Za volantem testovacího speciálu Ford Focus WRC 07 se postupně Finové Hirvonen a Latvala, které později doplnili i rerezentanti Stobartu, Duval a Galli.

příspěvků: 2 celý článek »

Na Monte testovali také Rautenbach, Burri a Roux

foto

21. ledna 2008 • 02:00

Švýcarský pilot Olivier Burri se při letošní Rallye Monte Carlo postará o světovou premiéru speciálu Subaru Impreza STI N14. S tímto vozem se o uplynulém víkendu poprvé proháněl na francouzských cestách při testech, kterých se zúčastnil s jeho loňským vítezným autem i Philippe Roux. Xsaru WRC pak vyzkoušel i Conrad Rautenbach.

žádný příspěvek celý článek »

Jezdci s Peugeoty testovali na Rallye Monte Carlo (+VIDEO)

foto

19. ledna 2008 • 15:00

Francouzská stáj BSA, která na letošní Rallye Monte Carlo nasadí dva speciály Peugeot 307 WRC, testovala v minulých dnech v oblasti Ardeche. Jezdci Jean-Marie Cuoq a Laurent Carbonaro při té příležitosti předvedli nový design svých speciálů.

žádný příspěvek celý článek »

Stobart v roce 2008 v nových barvách

foto

15. ledna 2008 • 18:45

Také vozy Stobart VK M-Sport Ford Rally Teamu dostaly před začátkem sezony mistrovství světa 2008 nové barvy a podobně jako u tovární stáje BP Ford Abu Dhabi World Rally Teamu se přidávaly nové a doposud nezvyklé odstíny. Tradiční bílo-zelenou „Stobart-kombinaci“ z poloviny vozu vytlačila modrá.

žádný příspěvek celý článek »

Olivier Burri představí na Rallye Monte Carlo Imprezu N14

foto

9. ledna 2008 • 10:00

Jeden z nejlepších švýcarských jezdců historie Olivier Burri představí při nadcházející Rallye Monte Carlo premiérově nejnovější verzi produkčního Subaru Impreza STI N14. Burri byl vybrán Prodrivem za prvního jezdce, který tento vůz představí při mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Testy před novou sezónou ukončilo také Subaru

foto

9. ledna 2008 • 06:00

Také Subaru World Rally Team ukončil své testy před zahajovacím podnikem letošního mistrovství světa, Rallye Monte Carlo. Na silničkách v okolí Lachampu v departmentu Ardeche najezdili oba piloti továrního týmu spousty kilometrů, které by jim měly dopomoci ke slušnému výsledku.

příspěvků: 8 celý článek »

Delecour s 307 WRC na Monte, Carlsson ve Švédsku

foto

8. ledna 2008 • 07:00

Dlouho vedené spekulace jsou potvrzeny. Francouzský pilot Francois Delecour se představí v letošním ročníku zahajovacího podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích, legendární Rallye Monte Carlo, za volantem Peugeotu 307 WRC, kterého pro něj připraví stáj Bozian Racing.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb i Sordo při testech mimo trať (+VIDEO)

foto

22. prosince 2007 • 23:00

Tovární tým Citroën se v minulých dnech vydal do francouzských Alp odzkoušet si na zasněžených a zledovatělých cestách nové pneumatiky značky Pirelli, se kterými budou muset vyjet všichni prioritní jezdci v nadcházejícím ročníku mistrovství světa. Oba jezdci Citroënu však při svých pokusech skončili mimo trať.

žádný příspěvek celý článek »

Předběžný seznam přihlášených na Rallye Monte Carlo

foto

21. prosince 2007 • 23:00

Celkem 49 posádek můžeme nalézt na předběžném seznamu přihlášených posádek na zahajovací podnik mistrovství světa v rally nadcházejícího roku. Po delší době se na startu objeví téměř kompletní soutěžácká elita, ze světového šampionátu se pomalu ale jistě stává Ford Focus WRC cup. Mezi přihlášenými jsou i dvě české posádky, Jana Sýkoru však na soutěži s centrem v legendárním městě hazardu nakonec nejspíš neuvidíme.

příspěvků: 2 celý článek »

Duval, Bettega a Delecour ve WRC

foto

19. prosince 2007 • 13:00

Podle belgických médií se Francois Duval objeví na startu Rallye Monte Carlo s nejnovějším Fordem Focus WRC07. Přestože jeho nedávná jednání s Malcolmem Wilsonem o továrním angažmá kvůli nedostatku finančních prostředků ztroskotala, vyrazí Belgičan na trať s nejnovější evolucí fordu. Připravovat by ji měl Stobart.

žádný příspěvek celý článek »

Monte 2008 odkrylo tvář

foto

3. listopadu 2007 • 09:00

Automobile Club de Monaco zveřejnil první informace o šestasedmdesátém ročníku tradiční Rallye Automobile Monte-Carlo. Ta se pojede od 24. do 27. ledna a zahájí sezonu 2008 v mistrovství světa automobilových soutěží. S dalším pokračováním soutěžácké klasiky přicházejí i četné změny v charakterou i organizaci. První polovinu bude hostit Valence, teprve v sobotu večer se centrum rally přesune do Monaka a Gilette, kde bude umístěna servisní zóna.

žádný příspěvek celý článek »

Premiéra Subaru Impreza N14 na Monte Carlu

foto

18. října 2007 • 12:00

Z Nizozemí přichází zpráva, že premiéra soutěžní verze nové imprezy WRX STi vycházející z pětidvéřového hatchbacku, se odehraje již na lednové Rallye Monte Carlo. Představit by ji tam měl tým BMA, spravovaný Bernardem Munsterem. Exemplář bude jako již tradičně z britské společnosti Prodrive, dvorního dodavatele soutěžních verzí japonských vozů.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye Monte Carlo 2008 odhalilo svůj program

foto

4. října 2007 • 09:00

Letošní sezóna mistrovství světa v automobilových soutěžích ještě neskončila, pořadatelé úvodních podniků té nadcházející však své závody pilně připravují. První podrobnější informace zveřejnili také organizátoři jedné z nejlegendárnějších soutěží celého šampionátu, Rallye Monte Carlo.

žádný příspěvek celý článek »

toplist